3.6 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
HelseKunstig intelligens kan forutsi depresjon og angst

Kunstig intelligens kan forutsi depresjon og angst

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Det har vist seg at psykiske helseproblemer ofte gjenspeiles i språket som brukes av lidende

Forskere ved Universitetet i Sao Paulo i Brasil bruker kunstig intelligens og den sosiale plattformen Twitter for å lage prediktive modeller for depresjon og angst, som i fremtiden kan bidra til å oppdage disse tilstandene før klinisk diagnose. Dette ble rapportert av den elektroniske utgaven «Medical Express».

Resultatene av forskningen ble publisert i magasinet "Language Resources and Evaluation".

Det første elementet i studien er konstruksjonen av en database kalt "SetembroBR". Den inneholder informasjon fra en portugisiskspråklig tekstanalyse og et nettverk av forbindelser som involverer 3,900 Twitter-brukere som før studien sa at de hadde blitt diagnostisert eller behandlet for psykiske problemer. Databasen inkluderer alle offentlige innlegg fra disse brukerne, eller totalt ca. 47 millioner korte tekstmeldinger.

"Først samlet vi manuelt innleggene, analyserte tweets fra rundt 19,000 XNUMX mennesker, tilsvarende befolkningen i en landsby eller liten by. Deretter brukte vi to sett med databaser – av personer diagnostisert med psykiske problemer og en tilfeldig valgt kontrollgruppe,” sa lederen av studien til Ivandre Paraboni, en foreleser ved College of Arts, Sciences and Humanities ved University of São Paulo.

I studien ble tweets fra venner og følgere av deltakerne samlet inn og analysert. "Disse menneskene er tiltrukket av hverandre. De har felles interesser, sier Paraboni, som også er forsker ved Senter for kunstig intelligens.

Den andre fasen av studien pågår fortsatt, men det foreligger allerede foreløpige resultater. Ifølge dem er det mulig å forutsi om en person er tilbøyelig til å utvikle depresjon basert bare på vennene hans og følgere på sosiale nettverk, uten å analysere innholdet i hans personlige innlegg.

Tidligere forskning har funnet at psykiske problemer ofte gjenspeiles i språket som brukes av lidende. De fleste av disse studiene analyserte tekster på engelsk.

Foto av cottonbro studio:

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -

1 KOMMENTAR

  1. Kuulostaa epämääräiseltä ja eettisesti ongelmalliselta. Linkkiä ei myöskään tarjota; onko tämä edes vertaisarvoitu?

    Nythän on etenevissä määrin niin, ettei mitään Internetistä kerättyä tietoa voi enää pitää validina tieteelliseen tutkimukseen generoivan tekoälyn johdosta (ellei sittet tutki disinformaatiota ja vastaavaa).

Kommentarer er stengt.

- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -