16.1 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
Kultur2 millioner dollar i bot for å tulle den kinesiske hæren

2 millioner dollar i bot for å tulle den kinesiske hæren

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

En kinesisk komediegruppe har blitt bøtelagt med 14.7 millioner yuan (2.1 millioner dollar) for en vits om militæret som brukte president Xi Jinpings slagord, rapporterte BBC. Vitsen, der oppførselen til komikerens hunder ble sammenlignet med oppførselen til militæret, forårsaket irritasjon hos myndighetene. De sa at Shanghai Xiaoguo Culture Media Co og komikeren Li Haoshi hadde «ydmyket folkets hær». Selskapet godtok sanksjonen og sa opp Lis kontrakt. Den fornærmende bemerkningen ble gjort under en stand-up-forestilling i Beijing da Li refererte til to av hans adopterte hunder som jaget et ekorn. «De andre hundene du ser får deg til å synes de er søte. Disse to hundene minnet meg bare om... 'Kjemp for å vinne, sett et eksempel,'» sa Lee, hvis scenenavn er House. Ordspillet er en del av et slagord som president Xi introduserte i 2013 som et mål for det kinesiske militæret. I et lydopptak av forestillingen delt på Kinas Weibo-plattform kan publikum høres le av vitsen. Men det ble ikke så godt mottatt på internett etter at et medlem av offentligheten klaget på henne. Myndighetene i Beijing sa tirsdag at de hadde åpnet en etterforskning. De konfiskerte deretter 1.32 millioner yuan av det som ble antatt å være ulovlig inntekt og bøtelagt selskapet på ytterligere 13.35 millioner yuan, ifølge Xinhua. Shanghai Xiaoguos virksomhet i den kinesiske hovedstaden er også suspendert på ubestemt tid. "Vi vil aldri tillate noe selskap eller person å bruke den kinesiske hovedstaden som en scene for å ærekrenket det strålende bildet av PLA [People's Liberation Army]," sa Beijing-avdelingen av Culture and Tourism Bureau i Kinas kulturdepartement.

Lyden gikk viralt, med noen nasjonalister som sa at de var dypt fornærmet, og statlige medier ble også med i diskusjonen. Li ba sine mer enn 136,000 2020 følgere om unnskyldning på Weibo. «Jeg føler meg dypt skamfull og lei meg. Jeg vil ta ansvar, stoppe alle aktiviteter, tenke dypt, lære”. Weibo-kontoen hans har siden blitt suspendert. Hendelsen kaster lys over det vanskelige klimaet for kinesiske komikere. På slutten av XNUMX ble standup-komikeren Yan Li anklaget for «sexisme» og «mannehat» etter å ha laget en vits om menn. En gruppe som hevder å beskytte menns rettigheter ba også om at hun ble rapportert til Kinas medieregulator.

Illustrasjonsfoto av Robert Stokoe: https://www.pexels.com/photo/the-terracotta-army-of-emperor-qin-shi-huang-s-mausoleum-5342720/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -