15.9 C
Brussel
Mandag oktober 2, 2023
Europa30 % av barn i alderen 7-9 i Europa er overvektige

30 % av barn i alderen 7-9 i Europa er overvektige

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Dette antallet overvektige forventes å fortsette å vokse i årene som kommer

Omtrent 30 prosent av barna i grunnskolealder i Europa er overvektige eller overvektige, som rapportert av Verdens helseorganisasjon (WHO). Antall barn som faller inn i begge kategoriene forventes å fortsette å stige i årene som kommer.

Dataene ble presentert av WHOs regionale kontor i Zagreb i anledning kunngjøringen av en policy for forebygging av fedme hos barn.

De HVEM viste til European Obesity Report 2022, som organisasjonen publiserte for rundt ett år siden. Ifølge ham er mer enn halvparten av voksne i Europa overvektige. Blant gutter mellom syv og ni år var 29 prosent overvektige, for jevnaldrende jenter var andelen 27.

Personer med en kroppsmasseindeks større enn 30 er definert som overvektige. De med en indeks over 25 er definert som overvektige.

Kroppsmasseindeksen bestemmes basert på høyde og kilo.

Onsdag ble det vedtatt en erklæring med anbefalinger for å bekjempe den økende barndommen fedme.

«Barna våre vokser opp i et miljø hvor det er ekstremt vanskelig å spise godt og være aktive. Dette er roten til fedmeepidemien, sa direktøren for WHOs europeiske byrå, Hans Kluge. Regjeringer og samfunn må handle raskt for å snu trendene, la han til. Zagreb-erklæringen er et viktig første skritt mot å bekjempe problemet.

Foto av Andres Ayrton

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -