18 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
Human RightsFNs fredsbevarende styrker 'et fyrtårn av håp og beskyttelse': Guterres

FNs fredsbevarende styrker 'et fyrtårn av håp og beskyttelse': Guterres

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Han sa at mennene og kvinnene som tjener, fra 125 land, på tvers av 12 operasjoner, jobbet for å støtte sikkerhet, stabilitet og rettssikkerhet.

"De representerer dunkende hjerte av FNs forpliktelse til fred», sa generalsekretær António Guterres.

«Ved å bringe fredsbevarende styrker sammen fra hele verden, har fredsbevaring også blitt en inspirerende symbol på multilateralisme i aksjon”, la han til, like før han overrakte den prestisjetunge FNs Militære Gender Advocate of the Year-prisen til en ghansk fredsbevarer, inne i den forgylte generalforsamlingshallen i New York.

Men takket være den økende kompleksiteten til konflikter, stagnerende fredsprosesser, den konstante takten av terroraktivitet, væpnet milits, gjengvold og transnasjonal kriminalitet, blir samfunn, land og hele regioner i økende grad forgiftet, sa han.

I økende grad 'ingen fred å beholde'

"Og den digitale verden har blitt en skremmende grense for spenning, splittelse, hat og feil og desinformasjon.

Dessverre jobber våre fredsbevarende styrker i økende grad på steder der det ikke er fred å bevare.»

Han ba regjeringer representert i salen "seriøst reflektere over behovet for en ny generasjon fredshåndhevelsesoppdrag og terrorbekjempelsesoperasjoner”, ledet av sikkerhetsrådets mandat under kapittel VII i FN-pakten, som kan stole på en garantert finansieringsstrøm.

Før den høytidelige, men rørende seremonien, la FN-sjefen ned en krans ved Peacekeepers Memorial, til ære for ofringen som ble gjort av alle de som tjenestegjorde under FN-flagget.

«Vi sørger over tapet deres og deler vår dypeste medfølelse med deres familier, venner og kolleger. Vi vil aldri glemme deres bidrag”, sa han, før han ledet et øyeblikks stillhet.

Listen over de som døde i tjeneste i fjor ble lest opp, på dette 75-årsjubileet for FNs fredsbevarende operasjoner, med mer enn 4,200 drepte totalt for fredens sak.

Legemliggjør "plikt til fred"

«Vårt falne militære, politi og sivile personell kom fra 39 forskjellige land, med forskjellig bakgrunn. Men alle legemliggjorde vår plikt til fred”, sa Mr. Guterres. «Jeg uttrykker min dypeste medfølelse og takknemlighet til deres familier, venner, kolleger og hjemland representert her.

«Jeg hyller deres tjeneste og offer, som inspirerer arbeidet vårt hver dag. Og Jeg forplikter meg til å gjøre alt vi kan for å støtte våre fredsbevarende styrker i deres oppdrag, inkludert å forbedre deres sikkerhet og sikkerhet og effektiviteten av fredsbevaring gjennom Action for Peacekeeping Plus-strategien.»

Kvinner "leder vei"

Hylle landemerket Sikkerhetsrådet resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet sa FN-sjefen at den minner om «at våre kvinnelige fredsbevarende styrker ikke bare støtter global fred og sikkerhet.

– De leder an.

Vinneren av årets Military Gender Advocate-pris, Kaptein Cecilia Erzuah av Ghana, legemliggjør lederskap på alle måter, og prinsippene bak resolusjon 1325, sa han, for hennes arbeid i Abyei som sjef for Ghana Engagement Platoon siden mars i fjor.

«I Abyei så hun på egenhånd den enorme belastningen av væpnet konflikt på hele samfunn – spesielt kvinner – og hun sparte ingen anstrengelser for å sikre at stemmene deres ble hørt og reflektert», la han til.

Hennes arbeid med å nå ut til lokalsamfunn for å høre deres bekymringer, forklare arbeidet til fredsbevarende styrker og bygge tillit, samt engasjere seg med lokalt lederskap, kvinner og ungdom, "har vært avgjørende for oppdragets suksess».

Han sa at det var «på høy tid» å øke antallet kvinner som jobber i FNs fredsbevarende oppdrag betydelig overalt.

"Lenge leve FN"

I sine bemerkninger til seremonien sa Cpt. Erzuah, sa at hun var beæret over å motta prisen, og sa det "understreker den utrettelige innsatsen og dedikasjonen" til hele hennes tropp, mot likestilling og inkludering.

Den omstridte regionen Abyei mellom Sudan og Sør-Sudan har hatt en fredsbevarende tilstedeværelse fra FN siden 2011, hvor UNIFSA sikkerhetsstyrken jobber for å styrke politiets kapasitet, beskytte sivile som er truet, og hjelpe til med humanitær hjelp og fri bevegelse av hjelpearbeidere.

Hun sa at hennes tropps arbeid hadde ført til en økning i antall kvinner som ble med i lokale, mannsdominerte samfunnsvernkomiteer.

Cpt. Erzuah dedikerte prisen sin til "de vakre menneskene i Abyei” hvis minne hun alltid vil verdsette, og ”til alt fredsbevarende personell, spesielt vi kvinner i uniform.

"Måtte vårt engasjement, engasjement og kjærlighet til menneskeheten aldri forbli ubelønnet. Lenge leve FN».

Sivile falt

Lederen for operasjonell støtte, Atul Khare, tok imot en medalje på vegne av familiene til 42 sivile fredsbevarere, som har "betalt det ultimate offeret", fra 20 medlemsland.

Han sa at den beste måten å hedre minnene deres på var å «gjenvige oss selv og vår innsats til fredens sak».

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -