19.9 C
Brussel
Tirsdag oktober 3, 2023
HelseMusks selskap får tillatelse til å teste sine hjerneimplantater på mennesker

Musks selskap får tillatelse til å teste sine hjerneimplantater på mennesker

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

Elon Musks selskap Neuralink sa 25. mai 2023 at de fikk tillatelse fra US Food and Drug Administration til å starte klinisk forskning som involverer plassering av hjerneimplantater på mennesker, rapporterte Reuters.

Minst fire ganger siden 2019 har Musk spådd at selskapet hans snart vil begynne menneskelige forsøk med hjerneimplantater

Minst fire ganger siden 2019 har Musk spådd at selskapet hans snart vil begynne menneskelige forsøk med hjerneimplantater for å kommunisere med datamaskiner direkte ved tanke. De er i utgangspunktet ment å hjelpe mennesker som er lammet eller lider av nevrologiske sykdommer som blindhet. Oppstarten ønsker da å gjøre disse implantatene trygge og pålitelige nok til å brukes til elektiv kirurgi. Folk kunne da betale noen tusen dollar for å utstyre hjernen deres med datakraft.

Det kaliforniske selskapet uttalte at "rekruttering til kliniske studier er ennå ikke åpen".

Selskapet, grunnlagt i 2016, ba imidlertid om tillatelse til å gjennomføre slike tester for første gang først i begynnelsen av fjoråret. Men så maten og Medikament Administrasjonen nektet å gi tillatelse, sa kilder som er kjent med saken til Reuters i mars.

US Food and Drug Administration har ennå ikke svart på en Reuters-forespørsel om kommentar til Neuralink-godkjenningen.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -