11.3 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Human RightsNye diplomatiske gevinster må matche handling på bakken i Syria for å...

Nye diplomatiske gevinster må matche handling på bakken i Syria for å få slutt på krigen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

"Det er viktig at de nylige diplomatiske grepene matches med reell handling," sa Geir Pedersen, FNs generalsekretærs spesialutsending for Syria, som orienterer Sikkerhetsrådet om den siste politiske og humanitære utviklingen.

En rekke diplomatiske initiativer har økte tempoet mot å finne løsninger om blant annet å fortsette en direkte dialog med regjeringen i Syria, inkludert slike bekymringer reist i sikkerhetsrådets resolusjon 2254 som territoriell integritet, og arbeider mot nasjonal forsoning.

Den siste måneden var Moskva vertskap for et møte med utenriksministrene i Iran, Russland, Syria og Türkiye, og Amman holdt et møte med kolleger fra Egypt, Irak, Jordan, Saudi-Arabia og Syria.

League of Arab States vedtok relaterte resolusjoner i Kairo, og en arabisk ministeriell kontaktkomité ble opprettet for å fortsette den direkte dialogen med den syriske regjeringen. I samme periode deltok Syrias president i Arab League-toppmøtet i Jeddah.

Fare for status quo

"Felles oppmerksomhet til disse temaene og punktene [av diskusjoner] kan presentere en reell mulighet til å komme videre", sa han, men han sa i sine diskusjoner med sentrale ministre som er involvert i å søke en diplomatisk løsning, han har "klart att Jeg setter pris på farene ved status quo både for det syriske folket og for regionale og andre aktører, som ønsker å dempe ustabilitet".

Hvis materielle problemer begynner å bli adressert, selv om det skjer gradvis, vil dette "ny dynamikk"kan skape"sårt tiltrengt momentum”, sa han, i påvente av sitt fortsatte engasjement med syriske partier, de arabiske, Astana- og vestlige aktørene og Sikkerhetsrådet.

"Selv minimal fremgang" i implementeringen av resolusjon 2254 "vil krever tilliten og ressursene til mange forskjellige spillere, og seriøs handling», sa han.

På dette bakteppet sa han Det syriske folket fortsetter å lide i massiv skala. Syriske flyktninger hadde gitt uttrykk for ønsket om å returnere, men i 2023 var det bare en liten brøkdel som indikerte at de ønsket å returnere det kommende året. Mangel på levebrødsmuligheter, en skjør sikkerhetssituasjon og frykt for vilkårlig internering var blant de viktigste årsakene, sa han.

Som sådan, tillitsskapende tiltak og den politiske prosessen må stå i fokus, og "hvis den syriske regjeringen skulle begynne å ta opp på en mer systematisk måte beskyttelsesbekymringene til de fordrevne i tett samarbeid med FN, og hvis givere skulle hjelpe FN til å gjøre mer for å adressere bekymringene alle syrere har om levebrød" , virkeligheten på bakken kan endre seg for alle syrere, som gir et tryggere og roligere miljø over hele landet.

Advarsel om nylige rapporter om ytterligere økning i fattigdom, sa han de kumulative effektene av krig, narkotikasmugling, krigen i Ukraina, og andre sjåfører, er reelle bekymringer.

Foreløpig, vvold fortsetter å forårsake sivile dødsfall i en tid da humanitære behov «aldri har vært høyere», sa han, og understreket et presserende behov for å etablere en nasjonal våpenhvile.

Geir Pedersen (on screen), Special Envoy of the Secretary-General for Syria, briefs members of the UN Security Council on the situation in Syria.

Syria må forbli "en global prioritet"

Ghada Eltahir Mudawi, visedirektør for kontoret for koordinering av humanitære anliggender (OCHA), sa syrere trenger støtte fra det internasjonale samfunnet nå mer enn noen gang de siste 12 årene.

«Den humanitære krisen i Syria må fortsette en global prioritet," sa hun og skisserte det nåværende landskapet, der etter et dusin år med konflikt, "den det store flertallet av den syriske befolkningen møter fortsatt daglige utfordringer for å dekke de mest grunnleggende behovene for mat, helse og husly.

En svimlende 15.3 millioner mennesker trenger humanitær hjelp over hele landet, og representerer nesten 70 prosent av Syrias befolkning. For første gang i krisens historie opplever mennesker i alle underdistrikter i Syria en viss grad av humanitært stress, sa hun og la til at jordskjelv tidligere i år forsterket denne allerede dystre humanitære situasjonen, med mer enn 330,000 XNUMX mennesker på flukt, og tusenvis flere uten tilgang til grunnleggende tjenester og levebrød.

Ghada Eltahir Mudawi, visedirektør for kontoret for koordinering av humanitære anliggender (OCHA), orienterer sikkerhetsrådets møte om situasjonen i Syria.

Ghada Eltahir Mudawi, visedirektør for kontoret for koordinering av humanitære anliggender (OCHA), orienterer sikkerhetsrådets møte om situasjonen i Syria.

"Spørsmål om liv og død"

Mens FN og partnere fortsetter storstilt innsats for å svare på de mest presserende humanitære behovene, vil fortsatt støtte fra givere og dette rådet være avgjørende for å møte pågående essensielle behov, sa hun og la merke til at den foreløpige Gjenoppretting av jordskjelv i Syria må vurderes har anslått nesten 9 milliarder dollar i skader og tap, og 14.8 milliarder dollar i utvinningsbehov over den neste treårsperioden.

En 12-måneders forlengelse av Sikkerhetsrådets autorisasjon av grenseoverskridende mekanisme er uunnværlig, understreket hun.

"Det er en spørsmål om liv og død for millioner av mennesker i det nordvestlige Syria», advarte hun.

"The Situasjonen i Syria er for skjør, behovene er for store og for mange liv står på spill for ikke å sikre vedvarende humanitær tilgang via alle mulige modaliteter, inkludert grenseoverskridende og tverrgående oppdrag,» la hun til.

Ringer for større solidaritet og akutt økt humanitær finansiering for å redde liv og forhindre ytterligere lidelse, sa hun at mens innsatsen fortsetter for å oppnå en varig politisk løsning, "må vi sikre at de presserende behovene til kvinner, menn og barn i Syria - livreddende hjelp og tidlig bedring - er prioritert og tilstrekkelige ressurser."

"De regner med din støtte for å holde kursen," sa hun.

I annen virksomhet

For øvrig behandlet Sikkerhetsrådet i morges to utkast til resolusjon, som enstemmig vedtok en som fornyet FN-oppdraget i Irak, UNAMI.

Ved en stemme på 10 for, med 5 avholdende stemmer (Kina, Gabon, Ghana, Mosambik, Russland), vedtok rådet også et utkast til resolusjon som fornyer sanksjonsregimet i Sør-Sudan, med noen medlemmer som uttrykte bekymring for at tiltakene ville ha en negativ sosioøkonomisk innvirkning på det sørsudanesiske folket.

For mer informasjon om dette og andre møter som finner sted i hele FN-systemet, besøk vår dedikerte FN-møtedekning side.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -