12 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
bøkerEmma Maayan Fanar, Åpenbaring gjennom alfabetet. Anikonisme og illustrerte forbokstaver...

Emma Maayan Fanar, Åpenbaring gjennom alfabetet. Anikonisme og illustrerte startbokstaver i bysantinsk kunstnerisk fantasi. La Pomme d'or, Genève 2011.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

https://www.pommedor.ch/revelation.html

Boken utforsker anikoniske tendenser i de postikonoklastiske leksjonsbøkene, med spesiell vekt på opplyste forbokstaver, oppklaring av kilder og modeller og tilbyr en nyskapende tilnærming til gåten med deres plutselige og utbredte opptreden i bysantinske manuskripter fra slutten av det niende og tiende århundre. .

Den unike posisjonen til opplyste bokstaver, som en del av teksten på den ene siden og av det billedlige programmet på den andre, skaper en rekke kunstneriske muligheter når det gjelder deres former og betydninger, som overskrider andre former for manuskriptbelysning. Tidspunktet for deres spredning, spesielt slutten av det niende århundre, er ikke tilfeldig, men dypt knyttet til de grunnleggende endringene i bysantinsk kunst og tankegang etter den ikonoklastiske perioden.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -