3.8 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
ForsvarEn ukrainsk domstol dømte tidligere Kirovgrad Metropolit Yoasaf for å rettferdiggjøre den russiske...

En ukrainsk domstol dømte tidligere Kirovgrad Metropolit Yoasaf for å rettferdiggjøre den russiske okkupasjonen

Den tidligere Kirovgrad Metropolitan Joasaf (Guben) fra UOC, samt bispedømmets sekretær, far Roman Kondratyuk, ble dømt til tre års fengsel med en prøvetid på to år av Kropyvnytskyi tingrett. De er anklaget for å oppfordre til religiøst hat og rettferdiggjøre den russiske okkupasjonen av sørlige og østlige ukrainske territorier. Dette gjorde de ved hjelp av skriftlig materiale, russiske bøker og muntlige instruksjoner til sine presteavdelinger. I følge tiltalen var Metropolitan Yoasaf i den nære kretsen av Moskva-patriarken Kirill og utførte hans ordre om å innprente følelser blant de kristne i bispedømmet hans til støtte for den russiske okkupasjonen og fiendtligheten til den ukrainske staten og dens handlinger til forsvar for dens. suverenitet. Han gjorde dette ved å presentere sine pro-russiske aktiviteter som et forsvar for den kanoniske kirken i Ukraina, og importen av russisk litteratur om dette emnet til bispedømmet hans økte spesielt i 2021, året før den russiske invasjonen.

"Forstår du årsak-virkning-forholdet knyttet til handlingene dine angående distribusjonen av disse bøkene?" spurte dommer Serhiy Ozhog de anklagede prestene. Den tidligere metropoliten i Kirovgrad svarte kort: "Jeg innrømmer min skyld og vil ikke si noe mer."

Metropolitan Yosaf og sekretæren for Kirovograd bispedømme ble dømt under del 2 av art. 28 og del 1 av art. 161 i Ukrainas straffelov (brudd på likestilling mellom borgere avhengig av deres rase, nasjonale, regionale tilhørighet, religiøse tro, funksjonshemming og på andre grunner, begått av en gruppe personer på en foreløpig konspirasjon).

De to vil ikke sone straffen effektivt, men må møte med jevne mellomrom for registrering hos friomsorgsmyndighetene.

Forsvaret deres kan anke dommen innen tretti dager.

Metropolitan Joasaf ble løslatt fra sin storbypost i november 2022, og da ble St. UOC-synoden motivert av hans svekkede helse. Samtidig ble ledelsen for ytterligere to bispedømmer endret - i Sumy-regionen og i Kharkiv-regionen, da deres storbyer flyktet til Russland.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -