16.4 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
EuropaEuropean Cricket er på vei oppover, og det er gode nyheter for oss...

European Cricket er på vei oppover, og det er gode nyheter for oss alle

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Med alle tilgjengelige mål er fotball Europas favorittsportssyssel. Dette er ikke bare på grunn av de historiske røttene, med sporten som tok tak i de fleste regioner i de 19.th århundre. Den ble drevet frem av nasjonale rivaliseringer, profesjonelle ligaer og lidenskapelige fans som bringer en livlig atmosfære til kamper, så vel som tilgjengeligheten i form av fasiliteter.

Cricket kan spilles nesten hvor som helst

Det er sant at det kan spilles nesten hvor som helst, fra små lokale baner til store stadioner. Det har også fordelen av å være grunnleggende enkelt.

Cricket, på den annen side, har alle særheter og kompleksiteter som gjenspeiler dens engelske herkomst. Reglene blir sett på som komplekse. Men selv om det er sant at sporten krever spesifikt, ofte dyrt utstyr og et markert område for formell konkurranselek, kan rekreasjonsversjoner spilles nesten hvor som helst med balltre, ball og noen få spillere.

Cricket 02 European Cricket er på vei oppover, og det er gode nyheter for oss alle

Tidligere i april ble denne visjonen om samfunnsbasert cricket levende på Korfu, Hellas, på den historiske greenen i sentrum av byen, for å markere 200-tallet.th årsdagen for gresk cricket på øya.

Det greske cricketforbundet (GCF) var vertskap for det britiske parlamentet, British Army Development XI, The Gurkha Regiment, The Lord's Taverners, The Royal Household CC og de greske nasjonale kvinnelagene på Korfu, Hellas, til det beste for sporten og i hjelp til mental helse.

Cricket er ikke en tradisjonell sport i det meste av Europa, men vokser på grunn av en kombinasjon av dedikerte arrangører som GCF og innvandrere fra det indiske subkontinentet, der sporten er den mest populære.

34 land i Europa spiller cricket

Tyskland, for eksempel, har nå mer enn 10,000 34 cricketspillere, noe som gjør cricket til den raskest voksende sporten. Faktisk har XNUMX land rundt om på kontinentet nå fullt anerkjent ICC-status (International Cricket Council). Europa er ikke lenger det ytterste, nå som verdens nest mest populære sport – cricket – tar tak her for alvor. Dette er veldig gode nyheter for Europa.

Cricket 01 European Cricket er på vei oppover, og det er gode nyheter for oss alle
Fotokreditt: veldedighetsprogrammet "Lord's Taverners" 'Wicketz' (www.lordstaverners.org).

Å spille cricket regelmessig kan bidra til å forbedre smidighet, koordinasjon, kardiovaskulær helse, utholdenhet, balanse, fin- og grovmotorikk, vekttap og muskelstyrke. Cricket krever raske reaksjoner, årvåkenhet og skarp hånd-øye-koordinasjon, noe som kan hjelpe på andre områder av livet.

I tillegg kan sporten bidra til å bygge fysisk og mental utholdenhet, samt fremme vekttap og muskelstyrke. Cricket spilles også konvensjonelt i sommersol, som i seg selv er sterkt assosiert med ro og fokus via frigjøring av nevrotransmitteren serotonin.

I tillegg til fysisk helse, tilbyr cricket muligheter til å lære mer om sporten, utvikle taktisk kunnskap og bygge konsentrasjonsevner. Å bygge taktisk kunnskap kan hjelpe individer til å tenke dypere og utvikle en forståelse av spillemønstre. Cricketspillere må også konsentrere seg i lange perioder, og mangel på konsentrasjon kan resultere i kostbare feil under en kamp.

Å spille cricket kan også hjelpe enkeltpersoner til å jobbe som et lag, utvikle sosiale ferdigheter og oppmuntre til samarbeid. Disse fordelene kan føre til forbedret mental helse, redusert stress og en bedre generell følelse av velvære.

Mer sport, mindre stress

Ved direkte å ta opp spørsmål om ensomhet og selvtillit, og ved å fremme sosialisering og samarbeid, har idrett vist seg å være sterkt assosiert med sunn mental og fysisk helse både i barndom og voksen alder og med lavere forekomst av stress. Når folk spiller, blir det ofte tatt som det første tegnet på bedring etter traumer.

Det er disse fordelene som motiverer Lord's Taverners, en veldedighetsorganisasjon for sportstilgjengelighet som bruker cricket til å påvirke unge og vanskeligstilte liv i og utenfor EU positivt. Veldedighetsorganisasjonen, ledet av David Gower, en tidligere engelsk cricketkaptein og en ikonisk figur innen cricket, har som oppdrag å gi "en sportslig sjanse" til vanskeligstilte unge mennesker gjennom deres 'Wicketz'-programmet. Programmet tilbyr coaching og idrettsmuligheter til unge mennesker fra lokalsamfunn med begrensede muligheter, både økonomisk og sportslig. Programmet lærer unge mennesker om lagarbeid, kameratskap og hensikt.

Cricket, en ny mulighet for liv og helse

Mange unge mennesker, inkludert Mohammed Malik fra Luton, ble med i programmet for løftet om gratis coaching og sport. Malik ble med i en alder av 12 og likte sporten, samfunnet og konkurransen. Nå, i en alder av 19, er han en kvalifisert cricket-trener, har spilt county cricket for Bedfordshire, og gir tilbake til programmet som introduserte ham til sporten.

Fellesidrett gir unge mennesker et positivt utløp for å forbedre deres mentale/emosjonelle velvære og fokusere på håp, hensikt og fellesskap, som uttalt av Gower.

UK Lords and Commons Cricket & Lord's Taverners-lag
Fotokreditt: UK Lords and Commons Cricket & Lord's Taverners-lag

Etter å ha kommet ut av COVID-19-pandemien, lider europeere nå psykiske helsevansker i en enestående grad. Måten ulike regjeringer håndterte pandemien på og dens ettervirkninger har også brakt hjem at vi ikke bare kan stole på regjeringer for å rette opp psykiske problemer.

Videre er det allment anerkjent at statlig omsorg i psykisk helserom er på mange måter utilstrekkelig (når det ikke er farlig). Lokale og veldedige tiltak er imidlertid unikt plassert for å forbedre livskvaliteten til innbyggerne. For eksempel ved å gi rom for folk å spille sport som cricket.

Faktisk har utendørs idrettsaktiviteter lenge vært en del av livet i Storbritannia, og håpet er at denne visjonen kan spre seg til Europa. Fellesskap som samles i helgen eller på helligdager for å delta i eller observere et slag tennis, fotball eller cricket; nipper til Pimm's og Lemonade, inntar småbiter og smørbrød, og fanger opp med venner og familie.

Cricket er også en formidabel tilskuersport. De som ser på fra grensene kan også gjøre andre ting ved siden av spillet, for eksempel grille. Andre kan se alene, med litt tyggegummi, en aktivitet som har blitt vist gang på gang av mentale helseeksperter for å hjelpe til med avslapning og forbedre effektiviteten til avspenningsteknikker.

Å bringe denne engelske tradisjonen til Europa vil sannsynligvis ha en merkbar innvirkning ikke bare på fysisk, men også på mental helse. I en tid hvor det å takle ensomhet i vårt stadig mer atomiserte samfunn er stadig høyere på agendaen, vil det å tilby fasiliteter for mennesker til å møtes spontant og engasjere seg i sunne aktiviteter vise seg å være en nøkkelfunksjon i et bredere prosjekt for å forbedre mental helse, spesielt for unge barn.

Nigel Adams MP, tilstede med UK Lords and Commons team, gjentok dette poenget og sa at "mer tid til aktivitet i skoledagen er så viktig, og dette faktum har blitt bekreftet av lockdown". Spesielt er det dukker opp bevis at sosialisering hjelper til effektivt å håndtere det som kalles depresjon i moderne liv. En ekspert bemerker at en av de viktigste årsakene til depresjon er isolasjon, ensomhet og mangel på sosial støtte.

Hun skriver at hvis folk kan få en viss grad av sosial og emosjonell støtte, vil de komme seg gjennom vanskelige tider lettere og smidigere. Dette vil igjen forbedre ens sosiale selvtillit, som ofte tar et slag under depressive episoder, noe som fører til en dydig syklus der sosial interaksjon genererer mer sosial interaksjon og potensielt en vei ut av følelsesmessige vanskeligheter.

Hvis man legger det sosiale elementet av sport til muligheten til å trene, med den medfølgende frigjøringen av endorfiner, vil det å tilby fasiliteter for å delta i disse aktivitetene være et sted å takle depresjon og angstepidemien, uten å måtte "medisinere" og gjemme seg alle følelsesmessige vanskeligheter eller problemer i livet.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -