10.4 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Redaktørens valgTapte anti-kultforbundet FECRIS med en gang 38 medlemsforeninger, eller gjorde det...

Tapte anti-kultforbundet FECRIS med en gang 38 medlemsforeninger, eller var det falske tall?

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Mer fra forfatteren

EU og New Zealand signerer ambisiøs frihandelsavtale, øker økonomisk vekst og bærekraft

EU og New Zealand signerer ambisiøs frihandelsavtale, øker økonomisk vekst og bærekraft

0
EU og New Zealand har signert en banebrytende frihandelsavtale som lover økonomisk vekst og bærekraft. Denne frihandelsavtalen eliminerer tariffer, åpner nye markeder og prioriterer bærekraftsforpliktelser. Det øker også landbruks- og mathandelen samtidig som det setter nye standarder for bærekraft. Avtalen venter på godkjenning fra Europaparlamentet, og signaliserer en ny æra med økonomisk samarbeid og velstand.
Jehovas vitner massedrap i Hamburg, intervju med Raffaella Di Marzio

Jehovas vitner massedrap i Hamburg, intervju med Raffaella Di Marzio

0
9. mars 2023 ble 7 Jehovas vitner og et ufødt barn drept av en masseskytter under en gudstjeneste i Hamburg.
Frankrikes viseminister Sonia Backes ønsker å verve Europa mot nye religioner

Frankrikes viseminister Sonia Backes ønsker å verve Europa mot nye religioner

0
Sonia Backes, viseinnenriksminister for statsborgerskap, kunngjorde at hun planlegger å engasjere Europa i spørsmålet om "kulter" og sosiale medier

FECRIS er European Federation of Centres for Research and Information on Sekter og Cults, en paraplyorganisasjon finansiert av den franske regjeringen, som samler og koordinerer "anti-kult"-organisasjoner i hele Europa og utenfor. Det har vært temaet av flere av artiklene våre nylig, for deres støtte til den russiske propagandaen mot Ukraina, som hadde startet langt før den nåværende invasjonen av Ukraina, men som nylig kulminerte gjennom deres russiske representanter.

I Frankrike FECRIS er for tiden på prøve, etter et søksmål anlagt av en NGO med FN-konsultativ status CAP Samvittighetsfrihet. FNs NGO ber domstolen i Marseille om å oppløse FECRIS, på grunn av dens ulovlige aktiviteter, som inkluderer deres støtte til deres russiske medlemmer som er rabiate angripere av Ukraina.

FECRIS under lupen

FECRIS følte seg under gransking siden begynnelsen av krigen i Ukraina, og hadde først skjult navnene på deres russiske foreninger fra nettsiden deres. Men det hindret ikke 82 ukrainske fremtredende lærde å skrive til president Macron ber om slutt på FECRIS-finansieringen fra den franske regjeringen. Så nylig har FECRIS bare fjernet hele listen over medlemmer fra nettsiden sin. I mellomtiden var den russisk-ortodokse "antikultisten" og anti-ukrainske angriperen Alexander Dvorkin fortsatt en del av styret for FECRIS, etter å ha vært visepresidenten i 12 år, en slags torn i øyet på FECRIS, som sliter med sin rettssak. og dets internasjonale katastrofale rykte.

For noen dager siden ble det lagt en ny liste på deres hjemmeside, som selvfølgelig ikke lenger nevnte noen russiske medlemsforeninger. Men interessant nok er listen som inneholdt 57 foreninger før krigen, nå laget av bare 19 medlemmer... Det er en klar undergang. Oppføringen innledes med en advarsel: "enhver forening (og dens medlemmer) som ikke er inkludert i denne listen er ikke eller lenger en del av FECRIS". Betyr det at FECRIS slutter å krympe, eller at dets 57 medlemmer var falske? Det var det vi ønsket å forstå.

Medlemmer "ikke autorisert" til å svare

Så vi skrev til alle nåværende og "tidligere" medlemmer av FECRIS og stilte noen spørsmål om disse nye endringene. De fleste av våre forespørsler forble ubesvart, inkludert med presidenten for FECRIS belgiske nestleder André Frédéric, men vi fikk svært få, men innsiktsfulle, svar.

En italiensk forening som hadde vært unotert, SOS ANTIPLAGIO, svarte at de ikke var kjent med å ha vært unotert og ikke var varslet på forhånd om det.

Kassereren til FECRIS Didier Pachoud nektet å svare og sa at han foretrekker at svarene kommer fra presidenten for FECRIS. Han sa at han sendte ham spørsmålene (som jeg allerede hadde sendt), men jeg hørte aldri tilbake fra presidenten.

Den tidligere presidenten i FECRIS, Friedrich Griess, startet med å svare at han ikke var autorisert til å svare. Autorisert av hvem? Jeg insisterte høflig og spurte ham hva han syntes om de mange uttalelsene til Alexander Dvorkin og andre russiske medlemmer av FECRIS angående krigen i Ukraina og det faktum at Ukraina ville bli drevet av «kultister» manipulert av Vesten. Han fortalte meg til slutt at han "var klar over situasjonen", at han "ikke støttet på noen måte politikken til Mr. Putin" og var "veldig misfornøyd med den faktiske situasjonen fordi" han er "en god venn av Mr. Dvorkin".

Endelig direktøren for AVPIM – Association des Victimes des Pratiques Illégales de la Médecine, Belgia, kom med et interessant svar. Han forklarte meg at han ikke var i kontakt med FECRIS på 15 år, så før Alexander Dvorkin ble visepresident i FECRIS, og la til at han aldri hadde vært et aktivt medlem av FECRIS. Siden foreningen hans ble fremtredende omtalt som tilknyttet FECRIS-nettstedet i 2022, utløste det en viss nysgjerrighet.

Så jeg har tilfeldig vurdert noen av de 38 foreningene som har vært unoterte.

Falske medlemmer eller misfornøyde

En av dem, en svensk gruppe ringte Föreningen Rädda Individen ("Redd den individuelle foreningen"), fikk nettsiden deres forsvunnet i slutten av 2020, og deres siste artikler på denne datoen var fra 2017. Så det ser ut til at foreningen ikke var aktiv de siste 6 årene mens den forble på FECRIS medlemsliste inntil nylig.

En annen, NSS, National Spiritual Security of Armenia, hadde en nettadresse som sender deg direkte til Armenias nasjonale sikkerhetstjeneste, landets viktigste etterretningstjeneste. Betyr det at FECRIS jobber aktivt med den etterretningstjenesten, slik de gjorde med FSB og andre etterretningstjenester i mange stater? Gud vet. Men sikkert, dette "medlemmet", enten det aldri har eksistert eller egentlig var den armenske etterretningstjenesten, hadde en smak av falsk.

Foreningen oppført under navnet SADK – Schweizerische Arbeitsgemeinschaft gegen destruktive Kulte, i Sveits, var faktisk et evangelisk informasjonssenter, som for franske FECRIS kan smake litt usekulært.

En av de forsvunne foreningene, Sektenberatung Bremen ("Cult Advice of Bremen"), fra Tyskland, så ut til å være en enmannsoperasjon, har ingen nettside, og siden slutten av 90-tallet er det ingen nyheter om det noe sted.

Foreningen av religionsstudiesentre, i Kasakhstan, hadde bare en Facebook-side som ikke eksisterer lenger i det minste siden 2021. Den ble aldri skannet av Web.archive.org før.

En fransk FECRIS-forening ved navn Oppmerksomhet Enfants («Beware Children») hadde nettstedet deres forsvunnet etter mai 2021. På denne datoen var den siste artikkelen på nettstedet datert 2006.

En litauisk forening navngitt CPB- Cult Prevention Bureau aldri hatt noen nettside, og ingen aktivitet til en slik forening finnes på internett, selv ikke på litauisk. Har det noen gang eksistert? Her igjen, gud vet.

Som vi allerede forklart i novemberden Dneprpetrovsk sentrum for hjelp til ofre for destruktive kulter "Dialog", i Ukraina, "har ikke publisert én linje på nettstedet siden 2011. Det ser ut til at denne medlemsforeningen stoppet sin aktivitet for mer enn 10 år siden, men fortsatt er på FECRIS-nettstedet for å øke antallet medlemmer." FECRIS hadde forsøkt å forsvare seg mot anklagene om å være pro-russiske ved å oppgi at de hadde ukrainske medlemmer, men faktisk var en av dem ikke aktiv på 10 år, og den andre var en pro-russisk ukrainsk operasjon.

En norsk FECRIS-forening ringte Foreningen Redd Individet ("Save the Individual Association") hadde ingen nettside og kan ikke finnes noe sted på Internett, i det minste med rask forskning, foruten å være oppført på FECRIS-tilknyttede nettsteder. Kanskje det eksisterte likevel, men før eksistensen av Internett ...

Infosec, i Moldova: Ingen aktivitet, ingen nettside. På nettsiden til den unoterte FECRIS-gruppen Pancyprian foreldreforening, på Kypros, de siste publikasjonene er datert 2010. I Sverige, RAM – Riksorganisasjonen Aktiva mot Manipulering ("National Organization Active Against Manipulation") har ingen nettside og ingen aktivitet. Deretter het den ukrainske foreningen UNIA - ukrainsk nettverk "InterAction", fikk nettsiden deres til å forsvinne i 2014, men selv da hadde ingen artikkel blitt postet siden juni 2010.

Forfalskning av listen

Ingen grunn til å fortsette videre. Det er faktisk to grupper som har vært unotert fra FECRIS-nettstedet: den ene er gruppen av russiske medlemmer, som FECRIS har støttet i mer enn et tiår og først forsvant når risikoen for FECRIS-omdømmet ble for stor til å holde dem ombord. Gjennom dem, FECRIS har vært en aktiv tilhenger av russisk propaganda mot Ukraina. Russiske medlemmer hadde sin hovedleder, Alexander Dvorkin, som visepresident i FECRIS frem til 2021, og han var medlem av styret frem til mars 2023. FECRIS har aldri kommet med noen offentlig uttalelse for å fordømme medlemmenes antiukrainske aktiviteter, og tvert imot. , de har tolerert propagandaen deres i årevis, og invitert dem til å tale på deres årlige symposier, sammen med offisielle medlemmer av den franske og belgiske regjeringen.

Den andre gruppen, kanskje den største, består av foreninger som faktisk hadde stoppet sin aktivitet for lenge siden, hvis de noen gang hadde hatt noen. FECRIS holdt dem på medlemslisten av én grunn: se større ut da de tigget om subsidier fra den franske regjeringen.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -