11.2 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiForskere studerer sarkofager fra det gamle Egypt med computertomografi

Forskere studerer sarkofager fra det gamle Egypt med computertomografi

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Et samarbeid mellom museet og klinikken kan danne presedens for å kombinere studiet av historiske gjenstander med banebrytende medisinsk teknologi for å bedre forstå fortiden

I en nøye planlagt operasjon som tok fem måneder å organisere, ble to sarkofaglokk som dateres tilbake mer enn 2,000 år fra det gamle Egypt hentet fra Israel Museum i Jerusalem på fredag ​​for å gjennomgå CT-skanninger, rapporterte Israels nyhetsbyrå TPS.

En del av museets verdifulle egyptiske samling, disse sarkofaglokkene av platantræ ble undersøkt ved Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem for å avsløre teknikkene som ble brukt av håndverkerne for å lage dem for tusenvis av år siden.

Et samarbeid mellom museet og klinikken kan danne presedens for å kombinere studiet av historiske gjenstander med banebrytende medisinsk teknologi for å bedre forstå fortiden.

Computertomografi bruker flere røntgenstråler for å lage tverrsnittsbilder av bein, organer og blodårer. De brukes ofte til å diagnostisere visse typer kreft, hjertesykdom, blodpropp, brukne bein, forstyrrelser i tarmkanalen og ryggraden, blant annet.

«Gjennom skanningen klarte vi å identifisere hulrom i treet som var fylt med gips som en del av forberedelsen til dekorasjonen av sarkofagene, samt områder som var helt støpt av gips, i stedet for å være direkte skåret ut av treet ,” sier Nir Or Lev , kurator ved avdelingen for egyptisk arkeologi ved Israel Museum.

"Forskningen har kastet lys over håndverket til de eldgamle håndverkerne som er ansvarlige for å lage disse sarkofaglokkene, og har derved i stor grad bidratt til vår pågående forskning," sa han.

Lokket til den første sarkofagen, som tilhører en seremoniell sanger ved navn Lal Amon-Ra, dateres til rundt 950 f.Kr. På lokket er det skrevet ordene "Jed-Mot", som representerer navnet på den avdøde, sammen med en velsignelse. Lokket til den andre sarkofagen, som stammer fra perioden mellom det 7. og 4. århundre f.Kr., tilhørte en gang en egyptisk adelsmann ved navn Petah-Hotep.

"Det er ikke hver dag man er vitne til sammenløpet av strålende historie og teknologiske fremskritt innen medisin," sier Shlomi Hazan, sjefradiolog i Shaare Zedeks bildebehandlingsavdeling.

«Den høyoppløselige skanningen tillot oss å skille forskjellige materialer, som tre, gips, samt hulrom. I tillegg avslørte tverrsnittsskanningen treringene, og tredimensjonale rekonstruksjoner ble laget for å hjelpe forskerteamet med å analysere sammensetningen av de forskjellige materialene Hazan sa.

Foto: Gamle egyptiske sarkofager gjennomgår CT-skanninger på sykehuset i Jerusalem for å avsløre håndverk / The Times of Israel@TimesofIsrael.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -