12.1 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
MiljøGass fra grappa? En alkoholprodusent gjør avfall til biometan

Gass fra grappa? En alkoholprodusent gjør avfall til biometan

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

Selskapet "Bonollo", kjent for produksjon av tradisjonell italiensk grappa, og gassoverføringsselskapet "Italgas" åpnet det første biometananlegget ved destilleriet, rapporterte Reuters. Dette kan vise seg å være et viktig skritt mot å øke produksjonen av fornybar naturgass i Italia.

Biometan, som i dette tilfellet er laget av flytende rester fra destillasjon av druer og drueprodukter, oppnås under prosessering og rensing av biogass. Den kan brukes til oppvarming, matlaging og alt annet som bruker tradisjonell naturgass utvunnet fra prosessering av fossilt brensel, men det er i hovedsak et biprodukt av behandlingen av organisk materiale og anses som sådan fornybart og karbonnøytralt.

Det mest populære produktet fra "Bonollo"-familien er grappa, destillert fra druepresser etter vinproduksjon. Selskapet produserer OF-merket basert på Amarone-vin.

Italgaz har annonsert at "Bonolo"-biometananlegget, som ligger nær den nordøstlige italienske byen Padua, er den første som er koblet til selskapets nett, men det er 140 flere tilkoblingsforespørsler.

"Italia, som nå produserer bare 5 prosent av biometanet i EU, har store muligheter til å øke sin produksjon," sa Pier Lorenzo Dell'Orco, administrerende direktør for distribusjonsnettverket til Italgas, Italias største naturgassleverandør. .

Bonolo-anlegget vil produsere 2.4 millioner kubikkmeter fornybar gass per år, som skal mates inn i gassoverføringsnettet og har kapasitet til å forsyne 3,000 husstander.

I fjor godkjente regjeringen i Roma statssubsidier på til sammen 1.7 milliarder euro for å støtte investeringer i produksjonsanlegg for biogass og biometan for å redusere avhengigheten av russisk naturgassimport.

Italia produserer i dag 500 millioner kubikkmeter biometan, men ifølge Dell'Orco kan et volum på 8 milliarder kubikkmeter nås innen 2030. Italgas planlegger å investere 4 milliarder euro innen 2028 for å digitalisere nettverket og gjøre det mulig å transportere ulike drivstoff, inkl. hydrogen.

EUs «RepowerEU»-program, presentert av EU-kommisjonen etter begynnelsen av den russiske invasjonen av Ukraina, satte som mål at produksjonen av biometan i Fellesskapet skulle nå 35 milliarder kubikkmeter innen 2030 og delvis erstatte volumene av naturgass kjøpt fra Russland gass.

Foto av ROMAN ODINTSOV:

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -