20.2 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
ØkonomiIMF er bekymret for at Zimbabwe introduserer en offisiell gullstøttet digital...

IMF er bekymret for at Zimbabwe introduserer en offisiell gullstøttet digital valuta

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

Måten å bruke krypto-lommebøker og analoge digitale eiendeler på i verden har ikke mottatt støtte fra Det internasjonale pengefondet (IMF) og posisjonen forblir uendret i dag.

Nylig advarte han Zimbabwes regjering om innføringen av den offisielle digitale valutaen til sentralbanken (CBD), støttet av gull. Det særegne i Zimbabwe er at dette landet introduserer sin digitale valuta som et alternativ til den amerikanske dollaren.

Central Bank of Zimbabwe begynte å tilby digitale tokens til investorer på mandag til en minimumspris på $10 for enkeltpersoner og $5,000 for bedrifter og langsiktige enheter. En del av politikken for å redusere presset på statlige dollar, som erstatter inntektsenheten, som er den estimerte verdien for transaksjoner. Tokenet vil også bli brukt til transaksjoner.

MBF håper at den nye digitale ressursen ikke vil være til nytte for det økonomiske systemet i byen. Fondet mener at for å lansere en digital lommebok støttet av gull, må Zimbabwe liberalisere sine valutareserver. Ifølge en anonym kilde som er kjent med saken, må han foreta en nøye vurdering av de potensielle egenskapene til de nye bilene han drar nytte av. de må overstige makroøkonomiske tall og betalinger for finansiell stabilitet, offentlige, operasjonelle og andre tall.

Det er kjent at dette afrikanske selskapet har begynt å bytte små zimbabwiske dollar mot gullstøttede digitale tokens for å kunne bevare besparelser fra markedsturbulens. Det forventes at bruken av statsmynten vil bidra til implementering av delvis inflasjonskontroll i landet.

Representantene for IMF skal ha kontaktet zimbabwiske myndigheter og advart dem om ikke å legge til "krypto-type" eiendeler til det lokale finanssystemet. Som et alternativ foreslo Det internasjonale pengefondet at zimbabwiske myndigheter skulle innføre denne typen pengepolitikk i tillegg til liberaliseringen av valutareserven, for å beskytte landet mot markedssjokk.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -