10.6 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
HelseKorrupsjon, en lukrativ virksomhet for farmasøytisk industri

Korrupsjon, en lukrativ virksomhet for farmasøytisk industri

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gabriel Carrion Lopez
Gabriel Carrion Lopezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANIA), 1962. Forfatter, manusforfatter og filmskaper. Han har jobbet som undersøkende journalist siden 1985 i presse, radio og TV. Ekspert på sekter og nye religiøse bevegelser har han utgitt to bøker om terrorgruppen ETA. Han samarbeider med fri presse og holder foredrag om ulike emner.

Mer fra forfatteren

I august 2013, tre måneder etter at Xi Jinping gikk inn i den kinesiske regjeringen, brøt det ut en korrupsjonsskandale i det nasjonale medisinske systemet, dyktig utøvd av de multinasjonale farmasøytiske selskapene med base i det landet. Kampanjen som ble lansert for å avgjøre ansvar, endte med arrestasjonen av fire høytstående tjenestemenn i det britiske multinasjonale GlaxoSmithKline (GSK) og sperring av 18 andre høytstående tjenestemenn fra å forlate det asiatiske landet. På den tiden sa det offisielle nyhetsbyrået Xinhua at noen av de som var under etterforskning ble ... mistenkt for å tilby bestikkelser til leger mens de ba dem om å skrive ut flere medisiner for å øke salgsvolumet; og samtidig presse prisene opp...

I følge en studie utført den gangen, for bare ti år siden, måtte farmasøytisk sektor, på grunn av korrupsjonen de selv fremmet, øke utsalgsprisen på legemidler med 20 %. I den anledning ble flere selskaper i sektoren, inkludert Johnson & Johnson, sanksjonert. Takket være den omfattende dekningen av det kinesiske nyhetsbyrået har vi nå verdifulle detaljer om hvordan farmasøytiske selskapene handlet for å selge et medikament til respiratorpasienter på 10 sykehus i hovedstaden i Henan-provinsen, Zhengzhou: …de inviterte leger til å delta på høyskole. akademiske konferanser på nivå for å hjelpe dem å få innflytelse på sine felt. De etablerte også gode personlige forhold til leger ved å betjene deres gleder og tilby dem penger til å skrive ut flere medisiner.

En salgsrepresentant for disse gruppene (GSK) hevdet til og med at hun gikk inn på legekontorene og til og med dekket deres seksuelle behov, og uttalte at selskapets ledere i Kina visste alt som foregikk, og at noen av dem til og med satte et mål, imidlertid å øke virksomheten i dette området med 30 %.

Kort tid etter etterforskningen, to måneder senere i juli, innrømmet GlaxoSmithKline (GSK) at de hadde erstattet sjefen for det datterselskapet, Mark Reilly, med franskmannen Hervé Gisserot. AstraZeneca, Frankrikes Sanofi og USA-baserte Eli Lilly ble også undersøkt, om enn i mindre grad. Sistnevnte betalte også 22 millioner euro i Forente Stater i desember 2012 for å avslutte påstander om at de ansatte ga penger og gaver til tjenestemenn i Kina, Brasil, Russland og Polen. Pfizer, et av verdens største farmasøytiske selskaper, basert i USA, hadde et år tidligere akseptert en betaling på 45.3 millioner euro på grunn av de samme omstendighetene.

Ved den anledning bekreftet Food and Drug Administration behovet for å iverksette raske tiltak, inngrep, igjen. Det bør ikke glemmes at år tidligere, i 2007, sjefen for FDA, Zheng Xiaoyu, ble dømt til døden og henrettet fordi han tok imot penger i bytte mot å tillate at forfalskede produkter ble markedsført.

Navnene i artikkelen er absolutt gjenkjennelige på helsemarkeder rundt om i verden.

Nyhetene de siste 10 årene med utbetalinger på flere millioner dollar fra farmasøytiske selskaper når de blir tatt på fersk gjerning får oss til å tro at vi mennesker bare er kunder, marsvin i noen tilfeller, og bare tall i årlige resultat- og tapsrapporter.

I følge en rangering oppdatert til 1. januar 2023, vil de fem største selskapene i verden når det gjelder markedsverdi, eller hva de er verdt, være: Johnson & Johnson (440.04 milliarder dollar), Eli Lilly (320.13 milliarder dollar), Novo Nordisk ( 314.65 milliarder dollar), Merk (275.14 milliarder dollar) og Abbvie (261.18 milliarder dollar). Aksjeoppdateringen ble gjort fra og med 2021. I dag har andre selskaper, som Pfizer, utvilsomt steget i verdensrangeringen av aksjemarkedsoverskudd.

Den profesjonelle portalen es.statista.com, i statistikkdelen, gir oss inntektstallene for farmasøytiske selskaper over hele verden, inkludert tallet for 2021, som var rundt 1.40 milliarder amerikanske dollar. Med denne figuren er alt sagt og gjort. Det de betaler for søksmålene eller for festen til noen personer knyttet til helsesektoren, det være seg leger, sykepleiere, politikere osv., er bare lommepenger. Vi vil ikke si, som den kinesiske regjeringen eller Hjertedronningen i historien om Alice i Eventyrland, "Av med hodet!!!", men kanskje vi kan kommentere at det fra tid til annen kan lages et eksempel på noen av disse selskapene eller noen av disse såkalte kjøpmennene, som florerer i det offentlige og private helsesystemet i alle land i verden.

kilder:
Avisen EL PAIS, mandag 5. august 2013, forfatter José Reinoso. https://es.statista.com/estadisticas/635153/ingresos-mundiales-del-sector-farmaceutico/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -