19.7 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
ReligionAhmadiyyaOver 100 Ahmadier ved tyrkisk-bulgarsk grense risikerer fengsel eller død hvis de blir deportert

Over 100 Ahmadier ved tyrkisk-bulgarsk grense risikerer fengsel eller død hvis de blir deportert

Medlemmer av en religiøs minoritet som er internert ved den tyrkisk-bulgarske grensen risikerer fengsel og død hvis de blir deportert

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Medlemmer av en religiøs minoritet som er internert ved den tyrkisk-bulgarske grensen risikerer fengsel og død hvis de blir deportert

Mer enn hundre medlemmer av The Ahmadi Religion of Peace and Light, en forfulgt religiøs minoritet, som presenterte seg ved den tyrkisk-bulgarske grensen 24. mai og ba om asyl, står overfor utvisning i løpet av de neste syv til ti dagene, en avgjørelse som mest sannsynlig vil bli utsatt for dem til fengsel eller dødsstraff i sine hjemland, ifølge en uttalelse utstedt av den religiøse gruppen. Dette er slik ifølge en artikkel publisert av The Sofia Globe, et bulgarsk uavhengig nyhetsbyrå som tar sikte på å informere utenlandske og lokale lesere om Bulgaria, Sentral- og Øst-Europa.

Kontoret for offentlig sikkerhet i Edirne holder for tiden fangene, ifølge uttalelsen.

Tyrkisk grensepoliti nektet Ahmadis adgang

Onsdag hadde det tyrkiske grensepolitiet nektet dem innreise, voldelig slått, tvunget dem tilbake og arrestert dem.

I uttalelsen het det at skudd ble avløst, personene ble truet og eiendelene deres ble kastet. Familier, kvinner, barn og eldre utgjør denne gruppen.

De 104 personene har vært utsatt for ekstreme og systematiske former for religiøs forfølgelse i nasjoner med muslimsk majoritet, heter det i uttalelsen.

Det ble uttalt at grunnen til at de møter forfølgelse er fordi de holder seg til en mann ved navn Aba Al-Sadiq, som de anser for å være den etterlengtede Mahdi.

De holder seg til hans kontroversielle budskap, som inkluderer dannelsen av en ny pakt etter islam.

Den kontroversielle læren i denne pakten inkluderer at hodeskjerf ikke er påkrevd, at Ramadan-måneden inntreffer i desember, de fem daglige bønnene er avskaffet, og inntak av alkohol er tillatt. På grunn av deres tro ble de stemplet som «kjettere» og «vantro», noe som utgjorde en alvorlig fare for deres liv.

I land inkludert Iran, Irak, Algerie, Egypt, Marokko, Aserbajdsjan og Thailand hadde de blitt slått, fengslet, bortført, ydmyket og terrorisert, ifølge uttalelsen.

Ahmadier søker asyl

De hadde samlet seg Kalkun og var på vei til den tyrkisk-bulgarske grensen for å utøve sin menneskerett til å be om asyl direkte fra det bulgarske grensepolitiet, i samsvar med artikkel 58(4) i lov om asyl og flyktninger, som sier at asyl kan søkes med en muntlig erklæring presentert for grensepolitiet.

I tillegg et åpent brev ble sendt av European Border Violence Monitoring Network (BVMN) 23. mai 2023, med 28 menneskerettighetsorganisasjoner og organer som støttet det, og oppfordret til beskyttelse av gruppen og opprettholdelse av deres rett til å kreve asyl ved grensen i samsvar med internasjonale lov, ifølge uttalelsen.

Etter å ha vært internert på Edirne offentlige sikkerhetskontor i mer enn 24 timer, har 83 av gruppens medlemmer blitt overført til et deportasjonssenter, og de resterende 20 medlemmene vil sannsynligvis følge etter. Beslutninger om utvisning forventes tatt innen 36 timer.

Ahmadis varetektsfengslet i Iran

I Iran, i desember 2022, ble medlemmer av Ahmadi Religion of Peace and Light internert i Evin fengsel på grunn av deres religiøse tro. De ble truet med henrettelse hvis de ikke signerte dokumenter for å gi avkall på troen og ærekrenke religionen. På lignende måte har medlemmer i Irak blitt utsatt for våpenangrep på sine boliger av væpnede militser, og lærde har bedt om å henrette dem.

Türkiyes beslutning om å deportere disse familiene ville utgjøre et klart brudd på det grunnleggende prinsippet om non-refoulement, som under internasjonal flyktning og menneskerettigheter lov, forbyr retur av enkeltpersoner til et land hvor de vil bli utsatt for tortur, grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff, eller annen uopprettelig skade.

«Vi ber Türkiye om ikke å fortsette med deporteringen av disse familiene til deres opprinnelsesland. Disse familiene vil bli satt i fare i sine opprinnelsesland, og Türkiye vil være ansvarlig for tap av liv hvis de blir returnert til landene de har rømt fra, heter det i uttalelsen.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -

4 KOMMENTARER

  1. la situation est urgente et la déportation pour ces gens signifie l'éxécution.
    il est presserende que la communauté international se lève et agisse. il n'est pas torp tard.

  2. Takk for at du fremhever denne humanitære krisen. Den tyrkiske regjeringen må la folk krysse grensen trygt.

  3. Takk for at du dekker denne historien. Jeg håper de finner trygghet og menneskerettighetene deres blir oppfylt, Humanity First ❤

Kommentarer er stengt.

- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -