19.1 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
EuropaPedro Sanchez, Spanias statsminister oppløser parlamentet og kaller inn nasjonale valg

Pedro Sanchez, Spanias statsminister oppløser parlamentet og kaller inn nasjonale valg

Etter en debakel den 28. mai ved regionale og kommunale valg, aksepterer Pedro Sanchez, president for den spanske regjeringen og generalsekretær for de spanske sosialistene, resultatene ved å spørre innbyggerne akkurat nå om den politiske fremtiden.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Appell for støtte, Marrakech jordskjelvofre trenger din hjelp

0
Marrakech-regionen 8. september 2023 var en av de mest voldelige i Marokkos historie. Den landlige provinsen Al Haouz ble hardt rammet, noe som resulterte i tap av mange liv og ødeleggelse av hele landsbyer;
psykisk helse

Europas mest stressede land revolusjonerer psykisk helsevesen

0
Oppdag den skjulte virkeligheten til Hellas psykiske helsekrise og dens innsats for å forbedre tjenestene. Lær om 5-årsplanen og utfordringene du står overfor.
Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Etter en debakel den 28. mai ved regionale og kommunale valg, aksepterer Pedro Sanchez, president for den spanske regjeringen og generalsekretær for de spanske sosialistene, resultatene ved å spørre innbyggerne akkurat nå om den politiske fremtiden.

I følge EL MUNDO har omfanget av nederlaget og tapet av sosialistisk territoriell makt tvunget regjeringens president til å «ta på seg nederlaget i første person». Presidenten innkaller og tvinger progressive til å bestemme om de skal mobilisere for å forhindre en PP-Vox-regjering, eller gå massivt til avstemningsdatoen og opprettholde en sosialistisk regjering på nasjonalt nivå.

Institusjonell uttalelse fra presidenten for den spanske regjeringen som ber om nye nasjonale valg.

God morgen, jeg skal være kort, og jeg vil også prøve å være veldig tydelig.

Jeg har nettopp hatt et møte med Hans Majestet Kongen, der jeg har informert statsoverhodet om beslutningen om å kalle inn et ministerråd akkurat i ettermiddag for å oppløse Cortes og fortsette å utskrive stortingsvalg, ved å bruke privilegiet som tilskrives Regjeringspresident etter grunnloven.

Den formelle innkallingen til valget vil bli offentliggjort i morgen, tirsdag, i Statstidende, slik at valget holdes søndag 23. juli, i henhold til fristene fastsatt ved lov.

Jeg har tatt denne avgjørelsen i lys av resultatene fra gårsdagens valg.

Den første konsekvensen av disse resultatene vil være at storslåtte regionpresidenter og sosialistiske ordførere vil bli fortrengt med upåklagelig ledelse. Og dette til tross for at mange av dem har sett oppslutningen øke i går.

Den andre konsekvensen vil være at mange institusjoner vil bli administrert av nye flertall dannet av Folkepartiet og VOX.

Og selv om gårsdagens avstemninger var kommunale og regionale i omfang, sender følelsen av avstemningen et budskap som går utover det.

Og det er grunnen til at jeg, som regjeringspresident, og også som generalsekretær for sosialistpartiet, tar resultatene personlig, og jeg mener det er nødvendig å svare og underlegge vårt demokratiske mandat til folkets vilje.

Spania er på nippet til å overvinne en kriseperiode som følge av fremveksten av Covid-19, og også fra krigen i Ukraina. Vi er på en tydelig vei for vekst, jobbskaping og sosialt samhold. Og på dette tidspunktet i lovgiveren har regjeringen presset på med de store reformene som er forpliktet til i investiturtalen, i regjeringsprogrammet og også i vår avtale med EU-kommisjonen.

Videre er landet vårt i ferd med å ta på seg et svært viktig ansvar i denne geopolitiske sammenhengen Europa opplever, og det er det roterende formannskapet i Rådet for Den europeiske union.

Alle disse grunnene tror jeg gjør det tilrådelig å klargjøre det spanske folks vilje. En klargjøring av den politikken nasjonens regjering må anvende og en klargjøring av de politiske kreftene som skal lede denne fasen.

Det er bare én ufeilbarlig metode for å løse disse tvilene. Den metoden er demokrati, og derfor tror jeg at det beste er at spanjolene tar ordet, snakker uten forsinkelser for å definere den politiske retningen i landet.

Tusen takk.

Du kan se uttalelsen på spansk nedenfor

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -