18 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
MiljøSterkt forurensede alger - en fare for mennesker

Sterkt forurensede alger – en fare for mennesker

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

En ny studie utført av et team av forskere fra Tyskland, Storbritannia og Canada har funnet ut at alger som vokser under havisen i Arktis er "sterkt forurenset" med mikroplast, noe som utgjør en trussel mot mennesker i næringskjeden, melder UPI.

Tette alger kjent som Melosira arctica inneholdt gjennomsnittlig 31,000 10 mikroplastpartikler per kubikkmeter, omtrent 19,000 ganger konsentrasjonen i omgivende vann, fant forskerne, sitert av BTA. Ifølge dem var gjennomsnittet rundt 50,000 XNUMX, noe som betyr at noen klumper kan ha hatt så mange som XNUMX XNUMX mikroplastpartikler per kubikkmeter.

Forskningen ble utført ved Helmholtz-senteret for polar- og havforskning ved Alfred Wegener Institute, basert på prøver samlet inn under en ekspedisjon med forskningsfartøyet Polarstern i 2021. Resultatene av arbeidet til det internasjonale teamet ble offentliggjort fredag ​​i tidsskriftet "Environmental Science and Technology".

"Filamentalger har en slimete, klebrig tekstur, slik at de potensielt plukker opp mikroplast fra atmosfærisk avsetning på havet, fra sjøvannet selv, fra den omkringliggende isen og fra andre kilder de passerer," sa Deoni Allen ved University of Canterbury i en mediemelding. og University of Birmingham, som er en del av forskerteamet.

Fisk, som torsk, lever av algene og blir i sin tur konsumert av andre dyr, inkludert mennesker, og overfører dermed en "variasjon av plast" inkludert polyetylen, polyester, polypropylen, nylon og akryl, som deretter finnes i menneskekropper.

– Folk i Arktis er spesielt avhengige av det marine næringsnettet for sin proteinforsyning, for eksempel gjennom jakt eller fiske, sier biolog Melanie Bergman, som ledet studien. – Dette betyr at de også er utsatt for effekten av mikroplast og kjemikaliene hennes. "Mikroplast er allerede funnet i menneskets tarm, blod, årer, lunger, morkake og morsmelk og kan forårsake betennelsesreaksjoner, men de samlede konsekvensene har så langt vært stort sett uutforskede," forklarer Bergman.

Klumper av døde alger transporterer også mikroplast spesielt raskt til dyphavet, noe som forklarer de høye konsentrasjonene av mikroplast i sedimentet – et annet nøkkelfunn i den nye studien. Algene vokser raskt under havisen i løpet av vår- og sommermånedene, og der danner de meterlange cellekjeder som blir til klumper når cellene dør. I løpet av et døgn kan de synke tusenvis av meter til bunnen av dypt hav. "Vi fant endelig en plausibel forklaring på hvorfor vi alltid måler de høyeste mengdene mikroplast i dyphavssedimenter," sier Bergman. Hun la til at forskning viser at å redusere plastproduksjonen er den mest effektive måten å redusere denne typen forurensning.

"Det er derfor dette definitivt bør være en prioritet i den globale plastavtalen som er under forhandling," sa Bergman. Hun vil delta i neste runde med samtaler for å utvikle en FN-traktat for å redusere plastforurensning. Forhandlingene skal begynne i Paris i slutten av mai.

Foto av Ellie Burgin:

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -