17.8 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
Human RightsTil tross for "litt" forbedret matsikkerhet i Jemen, forfølger sult millioner

Til tross for "litt" forbedret matsikkerhet i Jemen, forfølger sult millioner

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

«FN og dets partnere gjort fremskritt i å rulle tilbake den verste matusikkerheten i fjor, men disse gevinstene er fortsatt skjøre, og 17 millioner mennesker er fortsatt matusikre i Jemen, sier David Gressly, FNs bosatt og humanitær koordinator for landet.

Sammenlignet med samme periode i 2022 steg nivåene av akutt underernærte mennesker i 2023, noe som indikerer et behov for mer midler for å avverge ekstrem sult, ifølge de siste funnene av en ny rapporterer av tre FN-organisasjoner som følger situasjonen nøye, etter åtte år med intens krigføring.

Drivere av sult

Jemen gjenstår et av de mest matusikre landene globalt, hovedsakelig drevet av virkningen av konflikt og økonomisk nedgang, ifølge rapporten fra FNs matvarebyrå, FAO, Verdens matvareprogram (WFP) og FNs barnefond (UNICEF).

Den integrerte faseklassifiseringsanalysen (IPC) gir utsikter for perioden frem til slutten av dette året, og indikerer behovet for flere programinvesteringer, ettersom de beskjedne forbedringene kan bli erodert, sa byråene.

Rapporten deres viste at folk i Jemen fortsetter å kreve oppmerksomhet, med sult som forfølger millioner. Byråene advarte om at situasjonen kan forverres hvis ingenting blir gjort for å ta tak i nøkkeldriverne for matusikkerhet.

Den nye rapporten viste at mellom januar og mai 2023 opplevde rundt 3.2 millioner mennesker høye nivåer av akutt matusikkerhet i regjeringskontrollerte områder, noe som representerer en reduksjon på 23 prosent fra perioden mellom oktober og desember 2022.

I løpet av juni til desember 2023 estimerte rapporten at antallet personer som sannsynligvis vil oppleve høye nivåer av akutt matusikkerhet kan øke til 3.9 millioner, hvorav 2.8 million mennesker er anslått å nå krisenivåer av sult.

Livreddende inngrep

FAO Jemen-representant Hussein Gadain sa at byrået gjennom ulike intervensjoner er fokusert på forbedre husholdningenes matsikkerhet og inntekt ved å styrke landbruksproduksjonspraksis, øke arbeidsmuligheter og diversifisere levebrød på en bærekraftig måte som fremmer fredelig sameksistens.

Det er kvinner, menn og barn bak denne IPC-statistikken, hvis liv strekker seg over den fine linjen mellom håp og fullstendig ødeleggelse. – Richard Ragan, WFP Landsdirektør

Vi er jobber direkte med bønder på bakken for å sette dem i stand til å opprettholde sitt levebrød,» sa han. "Vi sørger for at småbønder i Jemen vil tåle alle sjokk som påvirker matsikkerheten."

UNICEF og partnere nådde rundt 420,000 XNUMX barn lider av alvorlig og akutt underernæring med livreddende intervensjoner i 2022, sa byråets Jemen-representant, Peter Hawkins.

"Dette er det høyeste som noen gang er nådd i Jemen, takket være oppskaleringen av ernæringstjenester," sa han og la til at til tross for dette, underernæringsnivåer er fortsatt kritiske i mange områder av de sørlige guvernørene.

"En multisektoriell tilnærming for å håndtere alle former for underernæring er avgjørende, og sammen med partnere styrker UNICEF tilbudet av primærhelsetjenester, inkludert tidlig oppdagelse og behandling av alvorlig akutt underernæring," sa han.

Avverge hungersnød

FNs matvarebyrås bistand er avgjørende for å få folk til fastere grunn, for avverge krise og hungersnød, sa WFPs landsdirektør, Richard Ragan. Jemens matusikkerhetssituasjon er fortsatt skjør, og de hardt vunnede gevinstene de siste 12 månedene vil gå tapt uten fortsatt og presserende støtte, sa han.

"Det er kvinner, menn og barn bak denne IPC-statistikken, hvis liv strekker seg over den fine linjen mellom håp og fullstendig ødeleggelse,» sa han og oppfordret givere til å fornye sin forpliktelse til å støtte de mest sårbare jemenittene. "Vi kan rett og slett ikke ta foten av gassen nå».

Lær mer om hva FN gjør for å hjelpe folket i Jemen her..

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -