11.9 C
Brussel
Mandag, september 25, 2023
bøkerTonia Kiousopoulou, keiser eller leder: Makt og politisk ideologi i Byzantium før...

Tonia Kiousopoulou, keiser eller leder: Makt og politisk ideologi i Byzantium før 1453. La Pomme d'or, Genève 2011.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

https://www.pommedor.ch/emperor.html

 Byzantium på 15-tallet blir for lett avvist som den anakronistiske bakenden av et eldgammelt økumenisk imperium, hvis eneste prestasjoner, bortsett fra den heroiske siste standen til Konstantinopel i 1453, var bidraget fra litterær hellenisme til renessansehumanismen og bevaringen av ortodoksien fra katolisismens inngrep.

Denne boken argumenterer for at i kampen for å overleve som en liten befestet enklave i hjertet av det osmanske territoriet, adopterte Byzantium den sosiale strukturen og den politiske ideologien til en sekulær, territoriell bystat etter italiensk modell.

Den presenterer dermed imperiet til den siste Palaiologoi i et helt nytt lys.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -