18 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
Human RightsUNESCO avduker nytt AI-veikart for klasserom

UNESCO avduker nytt AI-veikart for klasserom

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Mindre enn 10 prosent av skoler og universiteter følger formell veiledning om bruk av svært populære verktøy for kunstig intelligens (AI), som chatbot-programvaren ChatGPT, ifølge FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO), som var vertskap for mer enn 40 ministre på en banebrytende nettmøte på torsdag.

Ministrene utvekslet politiske tilnærminger og planer mens de vurderte byråets nye veikart for utdanning og generativ AI, som kan lage data og innhold basert på eksisterende algoritmer, men kan også gjøre alarmerende faktafeil, akkurat som mennesker.

"Generativ AI åpner nye horisonter og utfordringer for utdanning, men vi akutt behov for å iverksette tiltak for å sikre at nye AI-teknologier integreres i utdanning på våre premisser», sa Stefania Giannini, UNESCOs assisterende generaldirektør for utdanning. "Det er vår plikt å prioritere sikkerhet, inkludering, mangfold, åpenhet og kvalitet.»

Institusjoner står overfor utallige utfordringer med å lage en umiddelbar respons til den plutselige fremveksten av disse kraftige AI-appene, ifølge en ny UNESCO-undersøkelse av mer enn 450 skoler og universiteter.

Landskap i rask utvikling

Samtidig er regjeringer over hele verden i ferd med å utforme passende politiske svar i et raskt utviklende utdanningslandskap, mens de videreutvikler eller raffinerer nasjonale strategier for kunstig intelligens, databeskyttelse og andre regulatoriske rammer, ifølge UNESCO.

De går imidlertid varsomt frem. Risikoer ved bruk av disse verktøyene kan se elevene utsatt for falsk eller partisk informasjon, sa noen ministre på verdensmøtet.

Debatten avslørte annet felles bekymringer, inkludert hvordan man kan redusere chatbotenes iboende feil ved å produsere skarpe feil. Ministrene tok også opp hvordan man best kan integrere disse verktøyene i læreplaner, undervisningsmetoder og eksamener, og tilpasse utdanningssystemene til forstyrrelsene som generativ AI raskt forårsaker.

Mange fremhevet lærere spiller en viktig rolle i denne nye tiden som læringsveiledere.

Men lærere trenger veiledning og opplæring for å møte disse utfordringene, ifølge UNESCO.

Legge til eksisterende rammer

Lærere trenger veiledning og opplæring for å møte disse utfordringene. – UNESCO

På sin side vil byrået fortsette å styre den globale dialogen med beslutningstakere, partnere, akademia og sivilsamfunnet, i tråd med papiret sitt, AI og utdanning: En guide for beslutningstakere og Anbefaling om AI-etikken, Samt Beijing konsensus om kunstig intelligens og utdanning.

UNESCO er det også utvikle politiske retningslinjer om bruk av generativ AI i utdanning og forskning, samt rammer for AI-kompetanse for elever og lærere for klasserom.

Disse nye verktøyene vil bli lansert i løpet av Digital læringsuke, som skal holdes i UNESCOs hovedkvarter i Paris 4. til 7. september, sa byrået.

Lær mer om UNESCOs arbeid innen digital læring og utdanning her..

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -