18.5 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
ReligionBahaiVæpnede houthier angriper fredelig bahai-samling og arresterer minst 17 i fersk...

Væpnede houthier angriper fredelig Baha'i-samling og arresterer minst 17 i ny aksjon

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

NEW YORK—27. mai 2023— Houthi-våpnede menn har iscenesatt et voldelig angrep på en fredelig samling av bahaier i Sanaa, Jemen, 25. mai, og har arrestert og tvangsforsvunnet minst 17 mennesker, inkludert fem kvinner. Raidet etterlater de jemenittiske bahaiene fra det siste slaget til et alvorlig forfulgt religiøst samfunn i det landet. Baha'i International Community (BIC) ber om umiddelbar løslatelse av de internerte.

video av det siste angrepet ble fanget av bahaier som ble med i samlingen via Zoom.

BIC har også blitt varslet om andre hendelser som tyder på at raidet kan være det første av flere forsøk fra sikkerhet på å målrette bahaier over Houthi-kontrollerte Jemen. Detaljer om disse hendelsene holdes tilbake av sikkerhetsmessige årsaker.

"I hele den arabiske regionen ser vi regjeringer som streber etter å jobbe mot fred, for å sette til side utdaterte sosiale forskjeller, fremme fredelig sameksistens og se på fremtiden," sa Bani Dugal, BICs hovedrepresentant i FN. "Men i Sanaa er de facto Houthi-myndighetene på vei i motsatt retning, og dobler ned på forfølgelsen av religiøse minoriteter, og iscenesetter frekke væpnede angrep mot fredelige og ubevæpnede sivile. Houthiene har krenket menneskerettigheter av bahaier og mange andre, gang på gang, og det må stoppe.»

Angrepet kom da en gruppe bahaier hadde samlet seg i et privat hjem for å velge fellesskapets nasjonale styringsorgan. Flyttingen er et klart brudd på religions- og livssynsfriheten og retten, under internasjonale konvensjoner, til å samle og drive religiøse og samfunnsmessige saker.

Baha'i har ikke presteskap og danner årlig råd for å dekke de åndelige og materielle behovene til lokalsamfunnene deres.

Baha'iene i Jemen har lidd i årevis med arrestasjoner, fengslinger, avhør og tortur, og offentlige oppfordringer til vold fra houthiene som også har beslaglagt bahai-eide eiendommer. Flere jemenittiske bahaier har blitt forvist fra landet. Regjeringen har ennå ikke avvist en tidligere sak mot 24 bahaier.

"Selv mens samtaler pågår for å få slutt på krigen i Jemen, ser vi at Houthi-myndighetene fortsetter å engasjere seg i voldelige handlinger for forfølgelse mot sitt eget folk," sa Dugal. «Det internasjonale samfunnet må nå bruke sin innflytelse til å tvinge houthiene til å respektere menneskerettighetene til alle jemenittiske borgere, og starter med løslatelsen av disse 17 eller flere uskyldige bahaiene som er arrestert i dette voldelige, uforsvarlige angrepet. Jemenittiske bahaier ønsker å tjene landet sitt, hjelpe det med å overvinne sine nåværende utfordringer, og arbeide for å fremme dets fred og velstand. Hvor tragisk at Houthi-myndighetene i dette gunstige øyeblikket velger å handle på denne skammelige måten.»

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -