19.9 C
Brussel
Tirsdag oktober 3, 2023
NyheterVæreksperter spår "nesten normal" sesong, med 5 til 9 potensielle orkaner

Væreksperter spår "nesten normal" sesong, med 5 til 9 potensielle orkaner

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

US National Hurricane Center fungerer som WMO's regionale spesialiserte meteorologiske knutepunkt, basert i Miami, Florida.

Det er en 40 prosent sjanse for en nesten normal sesong, 30 prosent mulighet for en "over-normal sesong", og også 30 prosent av en under-normal sesong, ifølge prognosemakere med Climate Prediction Center.

Orkansesongen som dekker Atlanterhavsregionen, inkludert Karibia, Mexicogulfen og USAs østkyst, varer fra 1. juni til 30. november.

NOAA varsler mellom 12 og 17 totalt navngitte stormer, noe som betyr vind på minst 63 kilometer i timen, eller 39 miles per time.

Opptil 4 store orkaner

Blant de potensielle orkanene, varsler den en til fire "store orkaner" - kategorier tre til fem - med vind på minst 178 km/t, eller 111 mph.

WMO sa at NOAA har "70 prosent tillit til disse områdene.

"Det forventes å være mindre aktivt enn de siste årene, på grunn av konkurrerende faktorer - noen som undertrykker stormutviklingen og noen som driver den - som driver årets samlede prognose for en nesten normal sesong, ifølge NOAA", rapporterte WMO i en presse utgivelse.

Byrået minnet imidlertid om at det tar bare én landfallende stor orkan for å sette tilbake år med vekst og utvikling.

Statistikk presentert for den pågående World Meteorological Congress viste hvordan små øyutviklingsstater lider uforholdsmessig når det gjelder både økonomisk innvirkning og menneskelig avgift.

Tidlig varsling er nødvendig

For eksempel kostet orkanen Maria i 2017 den karibiske øynasjonen Dominica, en svimlende 800 prosent av sitt bruttonasjonalprodukt.
 
"Mellom 1970 og 2021 var tropiske sykloner (den generelle betegnelsen som inkluderer orkaner) den ledende årsaken til både rapporterte menneskelige og økonomiske tap over hele verden, og sto for mer enn 2,000 katastrofer", sa WMO.
â € <
Dødstallet fra dødelige stormer har imidlertid falt fra rundt 350,000 1970 på 20,000-tallet til mindre enn 2010 2019 i 2010-2019. Rapporterte økonomiske tap i 573.2-XNUMX var på XNUMX milliarder dollar.

"Større mordere"

«Tropiske sykloner er store mordere og en enkelt storm kan snu år med sosioøkonomisk utvikling. Dødstallet har falt dramatisk takket være forbedringer i prognoser, varsling og reduksjon av katastroferisiko. Men vi kan gjøre det enda bedre, sa WMOs generalsekretær Prof. Petteri Taalas.
 
"FNs tidlige varsler for alle-initiativet søker å sikre at alle har tilgang til advarsler om livstruende vind, stormflo og nedbør i løpet av de neste fem årene, spesielt i små øyutviklingsstater som er i frontlinjen av klimaendringer," han sa.

US National Oceanic and Atmospheric Administration spår nesten normal orkanaktivitet i Atlanterhavet for 2023-sesongen.

Gi navn til stormen

En gjennomsnittlig atlantisk orkansesong har 14 navngitte stormer, syv orkaner og tre store orkaner
 
Totalt ga orkansesongen 2022 i Atlanterhavet 14 navngitte stormer, hvorav åtte ble orkaner og to var store orkaner (Ian og Fiona). Både 2020 og 2021 var så aktive at den vanlige listen over roterende navn var oppbrukt.
 
Etter tre orkansesonger med en La Niña er det et høyt potensial for El Nino å utvikle i sommer, som kan undertrykke atlantisk orkanaktivitet. El Ninos potensielle innflytelse på stormutvikling kan oppveies av gunstige forhold lokalt til det tropiske Atlanterhavsbassenget.

Ny modell øker forberedelsestiden

"Med et skiftende klima har dataene og ekspertisen NOAA gir til beredskapsledere og partnere for å støtte beslutningstaking før, under og etter en orkan, har aldri vært mer avgjørende," sa NOAA-administrator, Rick Spinrad.

«For det formål, i år vi operasjonaliserer en ny orkanvarslingsmodell og utvide den tropiske syklonens utsiktsgrafikk fra fem til syv dager, noe som vil gi beredskapsledere og lokalsamfunn med mer tid til å forberede seg for stormer."

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -