17.1 C
Brussel
Lørdag, juli 13, 2024
MatVerdens biedag

Verdens biedag

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

20. mai feirer verden den internasjonale biedagen. Dagen har blitt feiret siden 2018 på initiativ fra den slovenske birøkterforeningen med støtte fra regjeringen i Slovenia, godkjent av en resolusjon fra FNs generalforsamling 20. desember 2017.

Målet er å informere publikum om betydningen av bier og biprodukter, samt problemstillinger knyttet til beskyttelse av truede bier.

Dagen er årsdagen for fødselen til sloveneren Anton Janša, som studerte reproduksjonen av bier og la grunnlaget for moderne birøkt.

Bier og andre pollinatorer er grunnleggende for helsen til økosystemene og matsikkerhet. De bidrar til å opprettholde biologisk mangfold og sørger for produksjon av næringsrik mat. Intensiv monokulturproduksjon og feil bruk av plantevernmidler utgjør imidlertid alvorlige trusler mot pollinatorer ved å redusere deres tilgang til mat og hekkeplasser, utsette dem for skadelige kjemikalier og svekke deres immunforsvar. 

Under temaet "Bee engasjert i pollinatorvennlig landbruksproduksjon", oppfordrer World Bee Day 2023 til global handling for å støtte pollinatorvennlig landbruksproduksjon og fremhever viktigheten av å beskytte bier og andre pollinatorer, spesielt gjennom evidensbasert landbruksproduksjonspraksis. 

Den globale World Bee Day-seremonien, som har blitt holdt i hybridformat i FAO-hovedkvarteret fredag ​​19. mai, som en mulighet til å øke bevisstheten om viktigheten av å ta i bruk pollinatorvennlig landbruksproduksjon for å beskytte bier og andre pollinatorer, og samtidig bidra til motstandskraften, bærekraften og effektiviteten til landbruksmatsystemer.

Foto: FAO

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -