10.6 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
HelseYoga reduserer angst og forbedrer hjernens funksjon

Yoga reduserer angst og forbedrer hjernens funksjon

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Appell for støtte, Marrakech jordskjelvofre trenger din hjelp

0
Marrakech-regionen 8. september 2023 var en av de mest voldelige i Marokkos historie. Den landlige provinsen Al Haouz ble hardt rammet, noe som resulterte i tap av mange liv og ødeleggelse av hele landsbyer;
psykisk helse

Europas mest stressede land revolusjonerer psykisk helsevesen

0
Oppdag den skjulte virkeligheten til Hellas psykiske helsekrise og dens innsats for å forbedre tjenestene. Lær om 5-årsplanen og utfordringene du står overfor.
Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

En studie som involverte tre yogaøkter hver uke rapporterte reduserte nivåer av stress og angst, samt forbedrede hjernefunksjoner, inkludert arbeidsminne og konsentrasjon.

Målet med det vitenskapelige arbeidet var å utarbeide et åtte ukers treningsyogaprogram rettet mot de som jobber fulltid og går gjennom mye stress. Forskere ønsker å vise de gunstige effektene av å praktisere yoga, ikke bare på kroppen, men også på psyken.

Professor Sean Mullen, fra Institutt for kinesiologi og folkehelse ved University of Illinois i Urbana-Champaign, er hovedforfatter av studien. Han tok utgangspunkt i tanken om at yoga ofte sammenlignes med aerobic eller cardio. Cardio har bevist gunstige effekter på hjernens helse, men bevegelsene når man gjør cardio er enkle og repeterende. I yoga lages komplekse bevegelser som krever en viss grad av bevissthet og teknikk for korrekt utførelse.

Et eksempel på kompleksiteten til yoga er Surya namaskar eller "solhilsen". Det er et kompleks av yoga asanas (stillinger) som utføres i rekkefølge og etterligner soloppgang og solnedgang.

Deltakerne i denne studien fulgte en videoinstruksjon for å utføre solhilsenen riktig. De var i sikkerhet i hjemmene sine og ble gradvis oppfordret til å utføre Surya Namaskar uten å se instruksjonen. Hensikten med denne oppgaven er å sakte og gradvis bygge tillit til deltakernes evne til å utføre Surya Namaskar. Så etter en stund vil de huske sekvensen av positurer.

Ved å lære nye stillinger ønsket forskerne å utvikle arbeidsminnet. Dr. Mullen deler: "Å bevege seg gjennom flere aktive positurer, i motsetning til statiske, bør teoretisk forbedre oppmerksomhetsevner eller hemmende kontroll. Drifting kan potensielt forbedre det romlige minnet.»

I tillegg til forbedringer i arbeidsminnet, rapporterte frivillige også reduserte nivåer av stress og angst. Dette kan skyldes effekten av fysisk anstrengelse av yoga på kroppen, men miljøet har også en effekt – sikkerheten i deres eget hjem hjelper deltakerne til å føle seg trygge. Spesielt siden COVID-19-pandemien har mange vendt seg mer til å trene hjemme.

Det vitenskapelige arbeidet er presentert i Journal of Behavioral Medicine.

Referanser:

Mullen, S. (2023, 8. februar) Gjennomførbarhet og virkning av en ekstern yoga-intervensjon med moderat intensitet på stress og utøvende funksjon hos voksne i arbeid: en randomisert kontrollert studie. Hentet 2023, 5. mai fra https://doi.org/10.1007/s10865-022-00385-4

Materialet er informativt og kan ikke erstatte konsultasjon med lege. Før du starter behandlingen, må du konsultere en lege.

Foto av Valeria Ushakova: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-sleeveless-top-3094230/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -