10.4 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Human Rights315,000 18 alvorlige krenkelser mot barn i konflikt over XNUMX år: UNICEF

315,000 18 alvorlige krenkelser mot barn i konflikt over XNUMX år: UNICEF

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

De FN-verifiserte tallene ble rapportert av byrået da stater, givere og det humanitære samfunnet møtes i Norge til Oslo-konferansen om beskyttelse av barn i væpnet konflikt.

De 315,000 30 hendelsene ble registrert i mer enn XNUMX konfliktsituasjoner over hele Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika.

De inkluderer mer enn 120,000 XNUMX barn drept eller lemlestet; minst 105,000 32,500 barn rekruttert eller brukt av væpnede styrker eller væpnede grupper; over 16,000 XNUMX barn bortført; og mer enn XNUMX XNUMX barn utsatt for seksuell vold.

FN har også verifisert mer enn 16,000 angrep på skoler og sykehus, og mer enn 22,000 XNUMX tilfeller der humanitær tilgang for barn har blitt nektet. 

Den sanne tollverdien vil sannsynligvis være langt høyere, UNICEF stresset. I tillegg har mange millioner flere barn blitt fordrevet fra sine hjem og lokalsamfunn, mistet venner eller familie, eller blitt skilt fra foreldre eller omsorgspersoner.

"Krig mot barn"

"Enhver krig er til syvende og sist en krig mot barn", sa UNICEFs administrerende direktør Catherine Russell.

«Eksponering for konflikt har katastrofale, livsendrende effekter for barn. Selv om vi vet hva som må gjøres for å beskytte barn mot krig, gjør ikke verden nok. År etter år dokumenterer FN de viscerale, tragiske og alt for forutsigbare måtene barns liv blir revet i stykker.»

UNICEF-sjefen sa at det er pålagt alle i det internasjonale samfunnet å sikre at barn «ikke betaler prisen for voksnes kriger, og å ta den dristige, konkrete handlingen som kreves for å forbedre beskyttelsen av noen av verdens mest sårbare barn. ”

Fondet har støttet omsorg og beskyttelse av millioner av berørte barn på tvers av konfliktsituasjoner, blant annet gjennom tilbud om psykisk helse og psykososial støtte, saksbehandling av barnevern, familieoppsporing og gjenforening, og tjenester for barn som overlever kjønnsbasert vold.

Rehabilitering av barnesoldater

Bare i fjor nådde UNICEF nesten 12,500 XNUMX tidligere barnesoldater med reintegrering eller annen beskyttelsesstøtte, og mer enn ni millioner barn med informasjon laget for å hjelpe dem med å unngå eksplosive krigsrester som landminer.

Byrået sa at omfanget av beskyttelsesrisikoer er langt større enn tilgjengelig finansiering.

Ny analyse av Humanitær finansieringsprognose, på oppdrag fra UNICEF, Redd Barna, Alliance for Child Protection in Humanitarian Action og Global Child Protection Area of ​​Responsibility, avslører at innen 2024 vil barnevernsektoren kreve 1.05 milliarder dollar, økende til 1.37 milliarder dollar innen 2026, for å håndtere problemet beskyttelsesbehov for barn i væpnet konflikt.

Hvis det nåværende tempoet i humanitær finansiering fortsetter, vil den anslåtte underskuddet stå på 835 millioner dollar i 2024, og vokse til 941 millioner dollar innen 2026.

Dette gapet kan gjøre konfliktrammede barn utsatt for de umiddelbare og varige konsekvensene av krig, barnearbeid, menneskehandel og vold, advarte UNICEF.

Ukraina." title=”En ung jente står i ruinene av den skadede skolen sin i Horenka, i Kiev-regionen Ukraina." loading=”lat” width=”1170″ høyde=”530″/>

En ung jente står i ruinene av sin skadede skole i Horenka, i Kiev-regionen Ukraina.

Etterlyser nye forpliktelser i Oslo

På Oslo-konferansen ber byrået regjeringen om å gjøre dristige nye forpliktelser, inkludert: 

  • Til opprettholde og operasjonalisere internasjonale lover og normer allerede på plass for å beskytte barn i krig – inkludert for å beskytte skoler, sykehus og andre beskyttede objekter som vann og sanitæranlegg mot angrep, for å stoppe rekruttering og bruk av barn av væpnede grupper og styrker, for å stoppe bruken av eksplosive våpen i befolkede områder. områder.
  • Hold gjerningsmenn til ansvar når barns rettigheter krenkes.   
  • Gå opp med kritiske ressurser til finansiere beskyttelse av barn i konflikt i den skala og hastighet som kreves, i tråd med økende behov. Dette må inkludere investeringer i humanitær innsats og i nasjonal barnevernsarbeidsstyrke.

«Vi må levere et barnevernsvar altså lik utfordringene vi står overfor", sa fru Russell. "Vi må gjøre alt vi kan for å nå alle barn i nød, spesielt de mest sårbare."

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -