17.8 C
Brussel
Lørdag, september 23, 2023
Human RightsFN i Bangladesh avviser ødeleggende ny runde med rasjoneringskutt for rohingyaer...

FN i Bangladesh avviser ødeleggende ny runde med rasjonerekutt for rohingya-flyktninger

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Kuttene vil redusere verdien av rasjoner gitt til rohingya-flyktninger til $8 per måned, eller 27 cent per dag.

I begynnelsen av året mottok flyktninger en rasjon på $12 per person per måned, som var akkurat nok til å dekke daglige behov, men 1. mars ble dette redusert til $10 - på grunn av manglende finansieringsstøtte.

"Ekstremt bekymret"

– Det er vi ekstremt bekymret over WFP har blitt tvunget til å kutte matvarehjelpen til rohingya-flyktningene i Bangladesh”, sa FNs koordinator for bosatte i Bangladesh, Gwyn Lewis.

"The ernærings- og helsekonsekvenser vil være ødeleggende, spesielt for kvinner og barn og de mest sårbare i samfunnet. Vi ber innstendig om internasjonal støtte.»

Den for det meste muslimske rohingya, flyktet med hundretusenvis etter et militært angrep i Myanmars Rakhine-stat i august 2017, som FN menneskerettigheter sjef på den tiden beskrevet som en læreboksak om etnisk rensing.

De som flyktet fra forfølgelse sluttet seg til rundt 300,000 XNUMX som allerede hadde ly i Bangladesh fra tidligere flyktninger, og nærmere en million bor nå i det som faktisk er den største flyktningleiren i verden.

Avhengig av rasjoners livline

Bare 24.6 prosent av responsinnsatsen for de for det meste muslimske rohingyaene er bevilget til å gi grunnleggende helsetjenester, ernæring, mat og utdanning til flyktninger, som ikke har noen annen støttekilde.

Folk som bor i rohingya-leire er utestengt fra å jobbe av myndighetene i Bangladesh, "og de er fullstendig avhengige av finansiering fra det internasjonale samfunnet," la Lewis til.

Hans oppfordring var gjenklang av tre av FN Human Rights Council-utnevnt uavhengige eksperter som overvåker situasjonen.

Tom andrews, Michael Fakhriog Olivier De Schutter, advarte om at kuttene vil få ødeleggende konsekvenser, og oppfordret givere til å gi nok midler til å gjenopprette rasjoner i sin helhet.

«I løpet av tre måneder har rohingya-flyktninger sett matrasjonene sine kuttet med en tredjedel, noe som ytterligere eroderer helsen og sikkerheten til en befolkning som allerede lider av alvorlige traumer og deprivasjon", sa ekspertene.

'Kødeleggende forutsigbare' konsekvenser

"Konsekvensene av rasjoneringskuttene vil være ødeleggende forutsigbare: økende antall akutt underernæring, spedbarnsdødelighet, vold og til og med død.

"Det vil også bidra til økt regional ustabilitet, og noen rohingyaer kan finne ut at det er bedre å stole på livene deres til menneskesmuglere og smuglere og risikere livet på havet, enn å møte sult og til og med døden i leirene", advarte de uavhengige FN-ekspertene.

Barns utvikling svekket

«Påvirkningen på rohingyaene vil være alvorlig og langvarig, hemme utviklingen av barn og dempe håpet til fremtidige generasjoner. Sårbare befolkninger, inkludert gravide og ammende kvinner, ungdomsjenter og barn under fem år, vil bære hovedtyngden av kuttene og bli ytterligere utsatt for utnyttelse og overgrep», sa de.

Selv før den første runden med kutt i rasjoner, var helseindikatorene for rohingya-flyktninger i Bangladesh dystre, advarte ekspertene.

XNUMX prosent av Rohingya-familiene spiste ikke et tilstrekkelig kosthold. Førti prosent av rohingyabarna opplevde hemmet vekst, og mer enn halvparten led av anemi.

Syklonen Mocha, som falt i land i det vestlige Myanmar 14. mai, skadet eller ødela tilfluktsrommene til omtrent 40,000 XNUMX rohingya-flyktninger i Bangladesh, og forverret lidelse og øker budsjettbehovet.

Kursvending viktig 

"Medlemsland må snarest handle for å lukke finansieringsmangelen på 56 millioner dollar for matrasjoner som har ført til disse kuttene”, og ber de som allerede har trappet ned, om å snu kursen.

"Medlemsstater som ennå ikke har gitt økonomisk støtte til rohingyaene bør gjøre det uten forsinkelse," sa ekspertene.

«Ulykken i å gi rohingya-familier i Bangladesh bærekraftige nivåer av mat er en flekk på samvittigheten til det internasjonale samfunnet. De er i Bangladesh ikke etter eget valg, men på grunn av folkemordsangrep fra Myanmar-militæret,» konkluderte ekspertene.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -