17.9 C
Brussel
Mandag, september 25, 2023
AmerikaArgentina, en yogaskole i øyet til en mediesyklon

Argentina, en yogaskole i øyet til en mediesyklon

En sak om maktmisbruk fra påtalemyndigheten og politiet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en frivillig organisasjon med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT mennesker. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettighetsfeltet. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

Mer fra forfatteren

Over 2000 hjem til Jehovas vitner søkte på 6 år i Russland

0
Oppdag den sjokkerende virkeligheten Jehovas vitner står overfor i Russland. Over 2,000 hjem ransaket, 400 fengslet og 730 troende siktet. Les mer.

Fem russiske Jehovas vitner dømt til totalt 30 års fengsel

0
Oppdag den pågående forfølgelsen av Jehovas vitner i Russland, der troende risikerer fengsel for å praktisere sin tro privat.

En sak om maktmisbruk fra påtalemyndigheten og politiet

Siden i fjor sommer har Buenos Aires Yoga School (BAYS) blitt pillet av argentinske medier som har publisert over 370 nyheter og artikler som baktaler skolen for angivelig handel med mennesker for seksuell utnyttelse.

Realiteten til et stort show iscenesatt av en aktor på grunnlag av falske vitnesbyrd fra et tidligere misfornøyd medlem av BAYS, kommer nå frem fra seriøs etterforskning nylig utført på stedet av utenlandske forskere. En av dem, Massimo Introvigne, grunnlegger og administrerende direktør for Senter for studier av nye religioner (CESNUR), et internasjonalt nettverk av forskere som studerer nye religiøse bevegelser, har nettopp publisert en tretti siders rapport om BAYS-sagaen.

Human Rights Without Frontiers (HRWF), en Brussel-basert NGO i hjertet av EU-distriktet, som forsvarer pressefriheten, men som også er kjent for å avkrefte partiske og falske nyheter, har også startet sin etterforskning fra et menneskerettighetsperspektiv.

Politiets aksjon 12. august 2022

Den 12. august 2022, om kvelden, deltok rundt seksti personer i sekstiårene på en rolig filosofitime i en kaffebar i første etasje i en ti-etasjes bygning i State of Israel Avenue, i et middelklassedistrikt. av Buenos Aires da plutselig hele helvete brøt løs.

Fullt bevæpnet SWAT-team-politi brøt døren til møteplassen og gikk med makt inn i bygningen som var sete for yogaskolen, 25 private leiligheter og profesjonelle kontorer til en rekke av medlemmene. De gikk opp til alle lokalene og uten å banke eller ringe i klokkene, åpnet de alle dørene med makt og skadet dem alvorlig. Noen innbyggere som løp etter dem prøvde å gi dem nøklene slik at de kunne komme inn uten å ødelegge inngangene, men tilbudet deres ble ignorert.

Hensikten var åpenbar: politiet ønsket å filme alle deler av operasjonen som var 'nyttig' for å rettferdiggjøre aksjonen bestilt av aktor i PROTEX, et statlig organ som arbeider med menneskehandel, arbeidskraft og seksuell utnyttelse av personer.

korridoren til yogaskoleleiligheten
korridoren til yogaskoleleiligheten laget et rot av politiet.

I seks-sju timer gjennomsøkte de alle lokalene, og satte alt på hodet. Da politiet dro, klaget nesten alle innbyggerne over at penger, juveler og andre gjenstander som kameraer og skrivere var savnet, men at de ikke ble nevnt i Søk poster. Siden ofrene for raidet aldri ble intervjuet av media, ble ikke de ulike utskeielsene begått av politiet rapportert offentlig.

Utenfor tok journalister bilder av håndjernene som ble dratt en etter en ut av bygningen. Det kan antas at påtalemyndigheten hadde lekket informasjon til noen få journalister om razziaen en tid før den fant sted.

En ensidig video med en uttalelse fra aktor nøye iscenesatt ble raskt lekket og lastet opp på YouTube.

Lignende unødvendig voldelige raid ble utført på rundt 50 steder rundt hovedstaden i løpet av hele natten.

Mediene i Argentina stemplet yogaskolen BAYS «la secta del horror» eller «skrekkkulten» som angivelig hadde drevet en internasjonal prostitusjonsring i 30 år. Faktisk, i 1993, inngav stefaren til et kvinnelig BAYS-medlem en klage mot Juan Percowicz, grunnleggeren av yogaskolen, og andre personer som leder skolen. Han anklaget dem for å drive en prostitusjonsring for å finansiere BAYS, men det media ikke klarte å sjekke og si er at alle de tiltalte hadde blitt erklært uskyldige i alle anklagene i 2000.

I 2021 ble det nok en gang ført krig mot BAYS og dets ledelse med samme type klage og anklager som for 30 år siden, selv om de allerede var dømt og erklært ubegrunnede.

Anklaget, arrestert og varetektsfengslet

Alt i alt ble det utstedt arrestordre mot 19 personer, 12 menn og 7 kvinner. De ble alle fengslet og underkastet et svært hardt fengselsregime.

Tolv personer satt 85 dager i fengsel fra 12. august til 4. november 2022. I to saker opphevet lagmannsretten tiltalen for å være grunnløs.

Tre andre ble varetektsfengslet i samme tidsrom, men under to forskjellige regimer. Etter rundt 20 dager bak murene ble de satt i hjemmearresten. Blant dem tilbrakte Juan Percowicz (84) 18 dager i fengsel og delte celle med ni andre fanger, og 67 dager i hjemmearresten.

Fire tiltalte ble løslatt etter 28 dagers varetekt.

4. november 2022 frigjorde lagmannsretten alle de gjenværende tiltalte fra fengsel. I mellomtiden hadde virksomhetene deres enten blitt stengt av myndighetene eller kan ikke fungere lenger på grunn av den negative mediepublisiteten. Nesten alle er nå arbeidsløse.

To dommere i lagmannsretten mente fortsatt at det var bevis som rettferdiggjorde saken mot 17 tiltalte. En annen dommer skrev delvis dissens at retten også burde ha vurdert om ikke saken rett og slett burde vært henlagt.

Om lovverket

De pågrepne var tiltalt for kriminell sammenslutning, menneskesmugling, seksuell utnyttelse og hvitvasking av penger på grunnlag av Lov nr. 26.842 om forebygging og straff for menneskehandel og bistand til ofre som 19. desember 2012 endret lov nr. 26.364 som inntil da omhandler denne typen spørsmål.

Argentina kriminaliserer ikke prostitusjon, men det kriminaliserer oppførselen til de som økonomisk drar nytte av en annen persons seksuelle aktivitet.

En ny, tøffere lov, vedtatt i 2012 under internasjonalt og nasjonalt press, har bestemmelser om ofre for menneskehandel som er tvilsomme og avhørt av juridiske eksperter med hensyn til normene i internasjonale konvensjoner. For eksempel setter lov 26.842 inn i kategorien ofre prostituerte som jobber i prostitusjonsringer, selv om de benekter deres tilstand som ofre, men er kvalifisert som sådan, mot deres vilje, av PROTEX.

Den kontroversielle loven sammen med implementeringen ble kritisert av assisterende aktor Marisa S. Tarantino i en bok hun ga ut i 2021 under tittelen "Ni víctimas ni kriminelle: trabajadores sexuales. Una crítica feminist a las políticas contra la trata de personas y la prostitución"/  Verken ofre eller kriminelle: sexarbeidere. En feministisk kritikk av anti-handel og anti-prostitusjonspolitikk. (Buenos Aires: Fondo de Cultura Económica de Argentina).

Om saken med ni kvinnelige medlemmer av BAYS

I BAYS-saken inngav ni kvinnelige medlemmer av yogaskolen en klage mot to påtalemyndigheter av PROTEX for å ha misbrukt makten deres og navngitt dem til ofre for seksuell utnyttelse av BAYS, noe de på det sterkeste benekter.

Under etterforskningen i Argentina i mars 2023 møtte Massimo Introvigne, den nevnte grunnleggeren og administrerende direktøren for CESNUR, noen av dem og skrev i sin rapporterer "De påståtte "ofrene" eller "mulige ofrene" jeg møtte eller intervjuet, viste ingen tegn til å ha blitt utnyttet.

Dessuten ville det være latterlig å betrakte denne gruppen kvinner som en gjeng med prostituerte utnyttet av BAYS når du ser profilen deres:

 • en 66 år gammel sosialpsykolog og profesjonell sanger;
 • en 62 år gammel billedkunstlærer og maler;
 • en 57 år gammel skuespillerinne, medlem av 1997 verdensmesteren scene magi team;
 • en 57 år gammel grunnskolelærer og filosofisk forretningscoach;
 • en 50 år gammel kvinne som allerede ble ansett som et «offer» og ble utsatt for en ekspertuttalelse i forrige sak, som beviste at hun verken var et offer eller utnyttet;
 • en 45 år gammel lederutdannet;
 • en 43 år gammel eiendomsmegler;
 • en 41 år gammel digital markedsføringspersonell;
 • en 35 år gammel eiendomsmegler, makromediadesigner og webdesigner.

  Hvis det ikke er prostituerte, er det ingen sak og ingen seksuell utnyttelse. Hvis det ble oppdaget at ett eller flere BAYS-medlemmer tilfeldigvis byttet sex for penger, ville det fortsatt være nødvendig å bevise at det var basert på tvang fra BAYS-ledere, noe dommerne anerkjente at det ikke var i BAYS.

Hele saken ser ut som en oppdiktet sak rettet mot BAYS og rettssystemet burde lett etablere rettferdighet, men vil det?

Ifølge PROTEX poster98 % av de kvinnelige ofrene som angivelig ble reddet av dem, hevder at de ikke er ofre. Mange av dem kan derfor betraktes som oppdiktede saker og det er en grunn til dette: Spesialadvokatembetet får større budsjett og mer makt etter hvert som det straffeforfølger flere.

Klagen til de ni damene har blitt avvist av en domstol i første instans og en ankedomstol vil snart behandle den. La oss vente og se.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -