19.2 C
Brussel
Mandag oktober 2, 2023
NyheterDamkatastrofe: FN 'forpliktet seg til å nå alle ukrainere i nød', sier topp...

Damkatastrofe: FN 'forplikter seg til å nå alle ukrainere i nød', sier den øverste hjelpetjenestemannen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Denise Brown, Beboer og humanitær koordinator, tilbød forsikring til Dmytro Kuleba om at FN-byråer og andre humanitære partnere har levert vann, mat og kontanter til de som er fordrevet eller lider under virkningen av demningsbruddet, og kollapsen av det avgjørende vannkraftverket i den sørøstlige regionen nær byen Kherson.

Utvide støtten

"Det legges nå planer, også i samarbeid med oblastmyndighetene, for å nå større flomrammede områder så snart som mulig, når militæret anser det som trygt, gitt risikoen når raskt bevegende vann flytter miner og ueksploderte ordinanser til områder som tidligere har sikret at de er ryddet, heter det i en pressemelding fra kontoret hennes.

Møtet kom på bakgrunn av mye rapporterte og kritiske kommentarer rettet mot FN og andre store humanitære organisasjoner som opererer i Ukraina, av president Volodymyr Zelenskyy onsdag, som sa at den første hjelpeinnsatsen hadde vært utilstrekkelig.

"The FN er forpliktet til å nå alle ukrainere i nød, på begge sider av elvebredden”, sa FNs Ukraina-utgivelse, med henvisning til Dnipro-elven som fungerer som frontlinjen mellom russiske okkupanter på venstre bredd, og den ukrainske regjeringen holdt territorium overfor.

Gjentatte forespørsler om bistandstilgang

FN har "gjentatte ganger bedt om tilgang og sikkerhetsgarantier”, spesielt fra russiske sjefer som for tiden har kontroll over områdene som angivelig lider under de verste konsekvensene av flommen.

"Vi har ikke mottatt den tilgangen, og heller ikke de nødvendige sikkerhetsgarantiene for humanitært personale og menneskene de ville hjelpe der", fortsatte uttalelsen.

I en tweet utstedt torsdag, FNs bistandskoordineringskontor i Ukraina, OCHA, fremhevet at mat til 18,000 100,000 mennesker hadde blitt levert av FN og partnere; mer enn 5,000 XNUMX flasker vann, kontanter til XNUMX mennesker i nød; tusenvis av hygienesett, inkludert spesialutstyr for eldre personer; og mobil helse og psykososial støtte.

Ukraina." title=”Strandede mennesker blir evakuert fra nabolag på grunn av den massive oversvømmelsen forårsaket av ødeleggelsen av Kakhovka-demningen i sør Ukraina." loading=”lat” width=”1170″ høyde=”530″/>

Strandede mennesker blir evakuert fra nabolag på grunn av den massive oversvømmelsen forårsaket av ødeleggelsen av Kakhovka-demningen i sør. Ukraina.

Zaporizhzhya kjernekraftverk bekymringer fortsatt: IAEA

Europas største atomkraftverk ved Zaporizhzhya, som ligger relativt nær det ødelagte damstedet og det enorme reservoaret som nå tømmes ut i elven, er avhengig av vann derfra for sitt kjølesystem.

FNs atomenergibyrå, IAEA, sa det var fortsatt grunn til bekymring for at vannstanden for reservene kan falle til et slikt nivå at det ikke lenger kunne pumpes til stedet for å holde reaktorene kjølige.

"Siden det fulle omfanget av demningens skader forblir ukjent, det er ikke mulig å forutsi om og når dette kan skje. Hvis den nåværende fallhastigheten skulle fortsette, kan imidlertid nivået på 12.7 meter nås i løpet av de neste to dagene, sa IAEA i en uttalelse.

Byggereserver

For å forberede seg på en slik mulighet, sa byrået at det "kontinuerlig fyller på vannreservene - inkludert den store kjøledammen ved siden av anlegget, samt de mindre sprinklerkjøledammene og de tilstøtende kanalene - ved å utnytte vannet i Kakhovka-reservoaret fullt ut. dette er fortsatt mulig."

"Det er viktig at integriteten til både ZNPP-kjøledammen og ZTPP-utløpskanalen opprettholdes. Dette er kritisk slik at anlegget har tilstrekkelig med vann til å gi nødvendig kjøling til stedet i månedene fremover, sa generaldirektør Rafael Mariano Grossi.

Han planlegger å reise til anlegget neste uke for å vurdere situasjonen der etter skaden på demningen og for å overvåke etterlevelsen de fem grunnleggende prinsippene for å beskytte ZNPP som han presenterte for FN Sikkerhetsrådet på 30 mai.

Han lovet også å styrke IAEAs tilstedeværelse på stedet, som for tiden er russisk okkupert, men lokalt bemannet, og erstatte det nåværende teamet med en større gruppe som reiser med ham over frontlinjen.

UNICEF yter humanitær hjelp til passasjerer som ankommer Mykolaiv med det første evakueringstoget fra Kherson, Ukraina.

UNICEF yter humanitær hjelp til passasjerer som ankommer Mykolaiv med det første evakueringstoget fra Kherson, Ukraina.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -