17.9 C
Brussel
Tirsdag, mai xnumx, xnumx
EuropaEndagsarrangement i Brussel for å fremme kvinners myndiggjøring i sportssektoren

Endagsarrangement i Brussel for å fremme kvinners myndiggjøring i sportssektoren

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

I løpet av det siste tiåret, kvinners engasjement i idrettssektoren har vokst eksponentielt, men tall peker på at denne sektoren fortsatt opplever i Europa ingen kjønnsbalanse. De kjønnsforskjellene viser alvoret i to forskjellige retninger, blant annet:

1. Den stillesittende livsstilen til kvinnelige barn og unge

Stående til WHOs retningslinjer for fysisk aktivitet og stillesittende atferd

for barn og unge, voksne og eldre voksne mars 2020, «gjeldende globale estimater av fysisk inaktivitet indikerer at 27.5 % av voksne og 81 % av ungdommer ikke oppfyller de eksisterende WHO-anbefalingene om fysisk aktivitet for helsen» med «signifikante forskjeller i mønstrene for inaktivitet på tvers av kjønn». Dette skjer mest blant jenter.

2. Mangelen på kvinner i lederstillinger, spesielt i arrangementsledelse

kvinne i svart frakk sitter på stol
Endagsarrangement i Brussel for å fremme kvinners myndiggjøring i sportssektor 2

Etter pandemien har etterspørselen etter arrangementer kun for kvinner økt tydelig, men ledelse av sportsbegivenheter er en sektor som fortsatt domineres av mannlige toppstillinger.

Å kjempe mot disse to spesifikke sosiale problemstillinger, endagsarrangementet «Kvinner i europeisk idrett: Deltakelse. Myndiggjøring. Ledelse" vil finne sted i Brussel26. juniCentre Sportif de la Forêt de Soignes. Arrangementet er viet kvinners engasjement i idrettssektoren og feltets muligheter for lik kjønnsdeltakelse, innenfor rammen av toErasmus+-prosjekter samfinansiert av EU: "KLOK – Kvinners involvering i jevn trening” og “EWSE – Styrke kvinner for sportsbegivenheter i Europa».

Målene til WISE og EWSE er å tette kjønnsforskjellene i idretten og fysisk aktivitetsdeltakelse hos unge kvinner, forhindrer frafall, øke likestillingen i idrettsledelse og representasjon av kvinneidrett som en kraft for sosial endring. Samtidig skaper EWSE-prosjektet en Europeisk nettverk av sportsbegivenheter og festivaler for kvinner i Europa for å styrke deres positive sosiale, økonomiske og kulturelle innvirkning på kvinner i idrett.

Begge prosjektene anerkjenner viktigheten av å fremme likestilling i idretten, ikke bare for kvinners rettigheter, men også for samfunn som helhet. Kvinner i europeisk idrett har som mål å presentere muligheter der kvinner kan dra nytte av resultatene fra disse to prosjektene, samt oppleve ulike sportsaktiviteter.

Arrangøren av arrangementet er EPSI (European Platform for Sport Innovation). Den ser involvering av de andre prosjektenes partnere fra hele Europa (ASSIST Italia, Alice Milliat Association, Wien Institute for International Dialogue and Cooperation, Irish Wheelchair Association, University "Union – Nikola Tesla", Fakultet for idrett, europeisk kultur og idrett Organisasjon, kinetisk analyse, Universitetet i Valencia og SPORTLAB SSDARL)

Under arrangementet vil deltakerne lære mer om prosjektene og deres prestasjoner og kan delta i ulike sportsaktiviteter. Utforsk agenda ved å klikke på dette link.

For å delta må du registrere deg på offisielt registreringsskjema.

Eventinformasjon:

Tittel: Kvinner i europeisk idrett: Deltakelse. Myndiggjøring. Ledelse

Dato: Juni 26th 2023

Tid: fra 10: 45 til 18: 30

Sted: Centre Sportif de la Forêt de Soignes på Waversesteenweg 2057, 1160 Oudergem, Brussel (Belgia)

For mer informasjon om "Kvinner i europeisk idrett" vennligst besøk arrangementet på EPSI sin LinkedIn-side.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -