18.4 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
EuropaEtt år før det europeiske valget er innbyggere klar over EUs innvirkning på...

Ett år før det europeiske valget er innbyggerne klar over EUs innvirkning på livene deres

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

0
Reformen av grensekontrollen innenfor Schengen-området kan bare gjeninnføres når det er absolutt nødvendig.
Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

0
Parlamentet vedtok sin holdning til å redusere grunnvann og overflatevannforurensning og forbedre EUs vannkvalitetsstandarder.
Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.

Europaparlamentet offentliggjorde i dag sin Eurobarometer-undersøkelse våren 2023 som viser innbyggernes sterke støtte til demokrati og en høy bevissthet om det kommende europeiske valget.

Ett år før neste europeiske valg har den offentlige interessen for disse valget økt målbart. Et klart flertall av innbyggerne (56 %) er interessert i det neste europeiske valget, 6 poeng høyere sammenlignet med 2018, ett år før det siste europeiske valget.

Rundt to tredjedeler av de spurte (67 %) sier at de sannsynligvis vil stemme hvis Europa-valget ble holdt neste uke. Et lignende spørsmål ble inkludert i EP Eurobarometer-undersøkelsen i april 2018, da 58 % sa at de sannsynligvis ville gjøre det, noe som indikerer at innbyggerne for øyeblikket er mer tilbøyelige til å stemme ved valget til Europa-Parlamentet i 2024 enn de var på et lignende tidspunkt før valget. valget i 2019.

Europaparlamentets president Roberta Metsola, kommenterte resultatene av undersøkelsen, sa: "Valg betyr noe. Å stemme er din sjanse til å stå opp for sakene som er viktige for deg. Jeg oppfordrer alle og spesielt ungdommene våre til å gå for å stemme og forme europeisk Fagforening du ønsker å leve i."

Med valg som en hjørnestein i ethvert demokrati, anser europeiske borgere demokrati som den viktigste verdien for Europaparlamentet å forsvare: 37 % av de spurte ser forsvaret av demokratiet som en prioritet, etterfulgt av beskyttelsen av menneskerettigheter i EU og verden over (28 %) samt ytrings- og tankefrihet (27 %).

54 % av de spurte er fornøyd med måten demokratiet fungerer på EU. Ser vi på ulike elementer av demokrati i EU, er innbyggerne mest fornøyd med frie og rettferdige valg (70 %), ytringsfrihet (70 %) og respekten for grunnleggende rettigheter (66 %), mens de er mindre fornøyde med kampen mot desinformasjon og korrupsjon.

Fire år inn i Europaparlamentets nåværende valgperiode, anerkjenner innbyggerne EUs ledende rolle når det gjelder å takle de påfølgende krisene som har preget denne perioden. Et stort flertall av EU-borgere er klar over hvilken innvirkning EU har på deres daglige liv: Rundt syv av ti (71 %) deler denne oppfatningen, inkludert nærmere en femtedel (18 %) som EUs handlinger har "svært mye" for. en innvirkning. Rollen til Europaparlamentet er også anerkjent – ​​62 % husker nylig å ha hørt om EP.

EUs støtte til Ukraina skiller seg ut som prestasjonen innbyggerne er desidert mest fornøyd med: 69 % er fornøyd med disse handlingene. Tilfredsheten er høyest i Nederland (90 %), Sverige (87 %), Finland (87 %) og Irland (87 %). Respondenter i Slovakia (45 %) og Hellas (48 %) har de laveste tilfredshetsratene. Tilfredsheten med EU-handlinger er også relativt høy på områdene beskyttelse av demokratiske rettigheter og respekt for rettsstaten (64 %) samt utenrikspolitikk (54 %).

De siste årenes mange kriser er tydelig synlige når man ser på tilstanden til landet økonomi og borgernes økonomiske situasjon. Halvparten av respondentene (50 %) ser en nedgang i levestandarden og forventer at dette vil fortsette i løpet av neste år. Ytterligere 29 % har ennå ikke opplevd en slik reduksjon, men forventer at det vil skje i løpet av neste år. Dette øker også forventningene til konkrete løsninger: Nær to tredjedeler (65 %) er ikke fornøyde med tiltakene i sitt eget land for å takle levekostnadskrisen, og 57 % er ikke fornøyd med det EU har gjort for å lindre situasjon.

I tråd med dette ønsker innbyggerne at Europaparlamentet skal sette kampen mot fattigdom og sosial ekskludering først (38 %). Denne prioriteringen følges av folkehelse (33 %), tiltak mot klimaendringer (31 %) og støtte til økonomien og skape nye arbeidsplasser (31 %).

Du finner fullstendige resultater her..

Bakgrunn   

Europaparlamentets Eurobarometer-undersøkelse våren 2023 ble gjennomført av Kantar mellom 2. og 26. mars i alle 27 EU-medlemsstater. Undersøkelsen ble utført ansikt til ansikt, med videointervjuer (CAVI) brukt i tillegg i Tsjekkia, Danmark, Finland og Malta. Totalt ble det gjennomført 26 376 intervjuer. EU-resultatene ble vektet etter størrelsen på befolkningen i hvert land.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -