11.9 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
bøkerRessursdatabase for kinesiske gamle bøker

Ressursdatabase for kinesiske gamle bøker

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

"Chinese Ancient Books Resources Database" er en viktig prestasjon av "Chinese Ancient Books Preservation Plan".

For tiden inkluderer fotokopieringsressurser for gamle bøker publisert på nettet sjeldne og eldgamle bøker samlet inn av National Library of China (NLC), Zhaocheng Tripitaka fra Jin-dynastiet, Dunhuang-manuskripter samlet inn av National Library of France (NLF), etc., totalt mer enn 10 millioner sider med mer enn 25000 XNUMX bind.

Den 28. september 2016 ble "Chinese Ancient Books Resources Database" offisielt lansert, og fotokopiressurser på 10975 bind med sjeldne bøker og eldgamle bøker ble publisert på nettet; Den 28. februar 2017 ble fotokopiressurser av 6284 bind med sjeldne bøker og eldgamle bøker publisert på nettet; Den 28. desember 2017 ble 1281 bind av Zhaocheng Tripitaka fra Jin-dynastiet, og fotokopiressurser av 1928 bind med sjeldne bøker og eldgamle bøker publisert på nettet; 5. mars ble 5300 stykker av Dunhuang-manuskripter samlet inn av NFC publisert på nettet

Kina gjorde 6,786 130,000 sett med eldgamle bøker tilgjengelig på nettet, noe som bringer det totale antallet digitaliserte eldgamle ressurser til XNUMX XNUMX, rapporterte Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua i begynnelsen av året.

De opplastede ressursene, inkludert kopier av tresnitt fra Ming- og Qing-dynastiene og eldgamle manuskripter, ble publisert av National Library of China i samarbeid med fem andre biblioteker over hele landet.

Nasjonalbiblioteket i Kina har samlet over 100,000 7,000 deler av nye og gamle bilder (XNUMX XNUMX titler). Disse bildene kan spore tilbake til hofffotograferingen fra slutten av Qing-dynastiet som fotografering opprinnelig ble introdusert til Kina. Med en æra med utvikling og sosial forbedring, registrerte bilder fra forskjellige perioder levende sosiale hendelser, historiske personer, det urbane og det landlige, attraksjoner, arkitektur og klær.

Andre ressurser også tilgjengelig på nettet:

Analytisk system for komplett sangpoesi

Den inkluderer 254,240 XNUMX sangdikt, som gir fulltekst Søk, gjentatt diktsøk, poetbibliografisøk og avansert søk, og støtter strengt datasøk og blandet modussøk. Den har funksjonene som gjentatte diktutvinning, metriske diktkommentarer, frekvensstatistikk over ord og uttrykk, og metrisk analyse av brukernes dikt.

Kinesisk genealogidatabase

Den har samlet 1,124 titler på slektsslekter til Song, Yuan, Ming og Qing-dynastiene. Hver tittel er laget i henhold til originaleksemplaret av sjeldne bøker, med all informasjon reservert, inkludert tabeller, diagrammer og merker.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -