22.8 C
Brussel
Tirsdag september 26, 2023
EuropaMEP-er støtter planen om å skaffe mer ammunisjon til Ukraina

MEP-er støtter planen om å skaffe mer ammunisjon til Ukraina

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

0
Reformen av grensekontrollen innenfor Schengen-området kan bare gjeninnføres når det er absolutt nødvendig.
Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

0
Parlamentet vedtok sin holdning til å redusere grunnvann og overflatevannforurensning og forbedre EUs vannkvalitetsstandarder.
Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.

Torsdag støttet parlamentet et utkast til lovforslag om å øke europeisk produksjon av missiler og ammunisjon til Ukraina.

De Act til støtte for ammunisjonsproduksjon (ASAP) har som mål å fremskynde leveringen av ammunisjon og missiler til Ukraina og hjelpe medlemslandene med å fylle opp sine arsenaler. Ved å innføre målrettede tiltak, inkludert €500 millioner i finansiering, har ASAP som mål å øke EUs produksjonskapasitet for å møte den nåværende mangelen på forsvarsprodukter, spesielt bakke-til-bakke og artilleriammunisjon, missiler og deres komponenter.

EU-kommisjonen vil identifisere, kartlegge og kontinuerlig overvåke tilgjengeligheten til disse forsvarsproduktene, komponentene deres og tilhørende råmateriale. Forslaget etablerer mekanismer, prinsipper og midlertidige regler for å sikre rettidig og varig tilgjengelighet av disse forsvarsproduktene for deres kjøpere innenfor europeisk Union.

Effektiviteten til denne forskriften vil bli evaluert innen midten av 2024, tatt i betraktning utviklingen av sikkerhetskonteksten. På bakgrunn av resultatene kan forlengelse av disse tiltakene og tildeling av tilleggsbudsjett vurderes.

EU-kommisjonen la frem ASAP-lovgivningen 3. mai 2023, og MEPs avtalt samme måned å utløse parlamentets presserende prosedyre prosess for å fremskynde godkjenningen av lovforslaget.

Premie

EPs forhandlingsgruppeleder Cristian Bușoi (EPP, RO) sa: «Dagens beslutning markerer et betydelig skritt fremover for sikkerheten og forsvaret av vår union, og spesielt i vår standhaftige støtte til Ukraina i møte med den pågående russiske aggresjonen. Det vil øke vår kapasitet til å svare på sikkerhetsutfordringer. Det er en seier for Europa og for vår kollektive sikkerhet. Parlamentet er nå klar til å forhandle med rådet, og vi håper å komme til enighet så snart som mulig.»

Neste trinn

Lovverket ble vedtatt med 446 stemmer mot 67, med 112 avholdende. MEP-medlemmer vil nå starte forhandlinger med rådet, med sikte på å komme til en politisk avtale, som MEP-er deretter vil stemme over i plenum i juli.

Parallelt er MEP-er arbeider med den europeiske forsvarsindustrielle forsterkningen gjennom den felles anskaffelsesloven (EDIRPA) for å støtte samarbeid mellom medlemslandene i forsvarsanskaffelsesfasen for å fylle de mest presserende og kritiske hullene.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -