19.5 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
MatPersoner med denne sykdommen bør være forsiktige med tomater

Personer med denne sykdommen bør være forsiktige med tomater

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Tomater er tilstede i kostholdet til mange mennesker. Men de er dessverre ikke en matvare som passer for alle.

Sykdommen der tomater forverrer symptomene

Hos personer med smertefulle ledd kan det å spise tomater forverre smertefulle symptomer. Dette deles av den russiske ernæringsfysiologen Dr. Irina Mansurova. Hun legger til at ved leddsykdommer som leddgikt eller leddgikt bør tomater inntas veldig forsiktig. "To stoffer som negativt påvirker tilstanden til bein og ledd, solanin og oksalsyre, er tilstede i tomater," forklarer ernæringsfysiologen.

Irina Mansurova informerer om at tomater mettet med solanin forverrer de ubehagelige og smertefulle manifestasjonene av eksisterende leddpatologier. Alt dette er mulig takket være effekten av solanin på kroppen, der immunsystemets reaksjoner forårsaker betennelse. Dette forårsaker igjen hevelse og smerter i leddene. I tillegg til å forverre leddgikt og artrose, kan inntak av tomater føre til at det oppstår allergiske symptomer og problemer med fordøyelseskanalen. En annen ingrediens i tomater, oksalsyre, kan skade bruskvev. Det forhindrer absorpsjon av nødvendig fett som sikrer elastisiteten til brusk og ledd. Ernæringsfysiologen foreslår at tomater av de småfruktede variantene inneholder minst mengde oksalsyre.

I tillegg anbefaler Irina Mansurova at personer med leddsykdommer unngår mat som løk, rødbeter, poteter, rabarbra, spinat, samt kontrollerer mengden te og kaffe de drikker – forbruket deres (spesielt i høye doser) kan forverre det negative. symptomer på leddpatologier.

Foto av Pixabay: https://www.pexels.com/photo/abundance-agriculture-fresh-healthy-533280/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -