11 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
MatPopcorn Power: Ernæringsmessige fordeler av alles favorittfilmsnack

Popcorn Power: Ernæringsmessige fordeler av alles favorittfilmsnack

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Selv om de er en uunnværlig del av kinoen, regnes popcorn også som et sunt mellommåltid mellom hovedmåltidene. Men er popcorn virkelig så sunt? Det korte svaret er, ja, de kan være sunne. Popcorn har potensielle helsemessige fordeler ved å gi deg noen vitaminer og mineraler. Det er andre ingredienser som kan tilføre næringsstoffer til maten, for eksempel smøret som brukes til knitringen eller andre tilsatte krydder.

Helsefordeler med popcorn

Mais (til og med popcorn) er et fullkorn. Fullkorn er en viktig kilde til viktige vitaminer, mineraler og fiber. Mais, spesielt, inneholder næringsstoffer som magnesium, kalium og vitamin A, B og E. Fullkorn er mettende fordi de inkluderer hele korn, i motsetning til raffinerte korn, som er strippet for fiber og næringsstoffer. Folk som spiser popcorn spiser mer fullkorn og fiber enn folk som ikke gjør det. Popcornforbrukere kan også ha et totalt inntak på 12 % av polyfenoler, forbindelser som kan ha antioksidantegenskaper. I tillegg viser forskning at å spise fullkorn er assosiert med mindre betennelser og lavere risiko for flere helsetilstander som: koronar hjertesykdom, diabetes, høyt blodtrykk og mer. Å spise hele korn er til og med assosiert med en lavere kroppsmasseindeks og mindre fett rundt magen. Er popcorn virkelig sunt?

Popcorn, i sin grunnleggende form, kan være sunt alene. En ting å merke seg er mengden. En porsjonsstørrelse med popcorn er vanligvis tre til tre og en halv kopp, men det er lett å sluke en hel pose mens du er på kino eller hjemme foran TV-en. Dessuten kan ekstra natrium forårsake væskeretensjon, noe som forårsaker oppblåsthet og generell oppblåsthet.

Vær oppmerksom på krydderne

Ulike krydder og pålegg brukes til å smaksette popcorn. I pakket popcorn kan krydder være enklere som havsalt og pepper. Andre ingredienser kan imidlertid inkludere konvensjonelle meieriprodukter som smør og ost. De fleste popcornalternativene er også blandet med sukker eller andre usunne søtningsmidler. Men hvis du lager ditt eget popcorn, kan du være kreativ og legge til interessante pålegg som: tørket frukt uten konserveringsmiddel, nøtter eller frø, gurkemeie og sort pepper, kanel og kakaopulver, eller næringsgjær. Bruk av disse kosttilskuddene kan potensielt øke mengden av visse næringsstoffer du bruker. For eksempel kan nøtter eller krydder legge til popcornets antioksidantinnhold. Med hjemmelaget popcorn kan du også kontrollere mengden salt.

Popcorn kan med andre ord være et sunt mellommåltid. De er fullkorn, så de kan gi deg fordeler, for eksempel å redusere risikoen for kroniske sykdommer som diabetes. Imidlertid kan den ernæringsmessige kvaliteten på popcorn variere sterkt avhengig av ingrediensene som brukes til å lage det.

Foto av Mega Mangal: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-popcorn-806880/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -