18 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
NyheterDet haster med støtte for Tsjad, da ankomster fra Sudan topp 100,000 XNUMX: UNHCR

Det haster med støtte for Tsjad, da ankomster fra Sudan topp 100,000 XNUMX: UNHCR

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Antallet som har flyktet fra volden i Sudan siden kampene mellom rivaliserende militære begynte i midten av april i Khartoum, og raskt destabiliserte hele landet, har nå toppet 100,000.

Flertallet av ankomster i det østlige Tsjad - spesielt Ouaddaï, Sila og Wadi Fira-provinsene - er fra Darfur-regionen, som har vært dypt påvirket av vold i flere tiår, minnet om UNHCR.

Flere tusen på farten

"Rapporter fra teamene våre på grensen indikerer at nye bølger av ankomster fortsatt pågår", sa byrået i en pressemelding, og anslår at opptil 200,000 XNUMX mennesker kan bli tvunget til å flykte til østlige Tsjad i løpet av de kommende tre månedene.

UNHCR og dets partnere har jobbet tett med den tsjadiske regjeringen, gitt støtte og koordinert nødresponsen for å møte behovene til de nyankomne flyktningene.

Laura Lo Castro, UNHCR-representant i Tsjad, sa at humanitære soldater hadde vært jobber døgnet rundt med beskyttelsestjenester, inkludert spesialisert bistand til overlevende av vold og barn i faresonen, bygging av borehull og brønn, installering av nødlatriner, drift av mobile klinikker, organisering av komplekse flyttekonvoier, oppskalering av leirkapasiteten for å ta imot nyankomne flyktninger i eksisterende flyktningleirer, bygging av tilfluktsrom for familier og lokalsamfunn infrastruktur og vi begynner å bygge nye leire.»

Byrået sa at regntiden nærmer seg med stormskritt, og krever en massiv logistikkøvelse for å flytte flyktninger fra grenseområder for deres sikkerhet og beskyttelse.

Krafter for å bygge nye leire

"Vi må umiddelbart etablere nye leirer og utvidelse av eksisterende leire", sa byrået. "Som vertspopulasjoner er alvorlig påvirket av situasjonen i Sudan, noen bistanden må utvides til de mest sårbare blant vertsbefolkningen.»

UNHCR understreket at mer finansiering var avgjørende for å gi livreddende intervensjoner.

Langvarig krise

Før denne krisen, Tsjad var allerede vert for nesten 589,000 XNUMX flyktninger, inkludert 409,819 2023 sudanesere som flyktet fra konflikten i Darfur, per mars XNUMX.

Nesten 128,000 XNUMX flyktninger er i landet fra Den sentralafrikanske republikk; 21,287 nigerianere unnslippende vold fra Boko Haram, er tilstede i Lake-regionen; 28,311 kamerunere påvirket av interkommunale spenninger, og 1,507 flyktninger fra andre nasjoner.

© UNHCR/Aristophane Ngargoune

Titusenvis av flyktninger har ankommet Tsjad fra Sudan.

I tillegg er anslagsvis 381,289 XNUMX tsjadere internt fordrevne, først og fremst i Lake Chad-provinsen.

Fordrevne samfunn fortsetter å møte usikkerhet i Tsjad og naboland, forsterket av matusikkerhet, underernæring, virkningene av klimaendringer og mangel på levebrødsmuligheter.

Flyttingens langvarige natur har anstrengt tjenester, naturressurser og sosial samhørighet, sa UNHCR.

"Beacon of håp"

"For familier som er rykket opp av krisen, er den humanitære hjelpen deres fyrtårn for håp", la Lo Castro til. Vi er avhengige av medfølelsen og generøsiteten til våre partnere for å samles for å sikre levering av kritisk beskyttelse og livreddende støtte. Sammen kan vi redde liv og gjenopprette verdighet til de som trenger det."

Det er et presserende behov for 214.1 millioner dollar for å gi livreddende beskyttelse og hjelp til Tsjads tvangsfordrevne, som inkluderer 72.4 millioner dollar til nødhjelp for flyktninger som flykter fra konflikten i Sudan, gjentok UNHCR.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -