9 C
Brussel
onsdag 28. februar 2024
AsiaÅ gjøre opprør mot urettferdighet ... Harfouch mottar stor støtte fra det franske utenriksdepartementet ...

Å gjøre opprør mot urettferdighet ... Harfouch mottar stor støtte fra det franske utenrikskomiteens medlem i Senatet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

I et ekstraordinært møte organisert av «International League Against Racism and Anti-Semitism» (LICRA), og et medlem av det franske senatet Nathalie Goulet, møtte en rekke fremtredende personligheter lederen av initiativet til den tredje libanesiske republikken, Omar Harfouch, som kunngjorde sin trass mot den kontroversielle loven som forbyr utilsiktet tilstedeværelse av enhver libaneser med israelsk statsborgerskap selv ved et uhell.

David Olivier, president for LICRA (den internasjonale ligaen mot rasisme og antisemittisme), uttrykte sin bekymring for den økonomiske situasjonen i Libanon, og erkjente at forholdene forverres. Han ønsket Harfouch velkommen som en æresgjest på møtet i det franske senatet, og anerkjente hans mot og kontinuerlige innsats for reformer i Libanon.

På sin side kunngjorde Harfouch sin kategoriske avvisning av å velge folk på grunnlag av deres religion eller opprinnelse og behovet for å kansellere en libanesisk lov som forbyr tilstedeværelsen av enhver libaneser på samme sted med enhver jøde, israeler eller pro-Israel til og med utilsiktet , og han inviterte libaneserne, spesielt diasporaen, til å tale og påvirke deres regjering. Og tar til orde i sine regioner for avskaffelse av denne loven.

Frederic Dabi, direktør for det franske instituttet for offentlig mening, uttrykte sin solidaritet med Harfouch og diskrimineringen han står overfor. Han sa at spørsmålet burde bekymre den franske opinionen, og at kampen som Harfouch går gjennom er en republikansk kamp som bør bekymre alle.

Hassan Chalghoumi, leder av Union of Imams i Frankrike, ba om mot til å støtte Harfouchs sak, og uttrykte sin fulle solidaritet med ham, i håp om at Harfouchs kamp ville bidra til frigjøringen av hele den arabiske verden.

Den franske senatoren Andre Reichart berømmet Harfouch og uttrykte sin vilje til å bidra til kampen hans, som han beskrev som "en kamp for oss alle".

Til slutt uttrykte den franske parlamentsmedlemmet Bruno Fuchs, medlem av utenrikskomiteen, sin støtte til opprøret mot urettferdighet, og ba om kampen mot rasisme i Libanon og hele den arabiske verden.

Han bekreftet LICRAs forpliktelse til å styrke innsatsen på dette feltet, og ba om implementering av det som ble identifisert under møtet.

Møtet var en legemliggjøring av global solidaritet med Harfouch og det libanesiske folket. Selv om veien videre er lang, indikerer støtten de fikk under dette møtet håp om en mer pluralistisk og tolerant fremtid i Libanon.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -