23.8 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiRester av et gammelt romersk vakttårn er blitt oppdaget i Sveits

Rester av et gammelt romersk vakttårn er blitt oppdaget i Sveits

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Sveitsiske arkeologer som utførte utforskende utgravninger i naturreservatet Schaarenwald am Rhein tidligere i år oppdaget plasseringen av et gammelt romersk vakttårn.

Det var et sted omgitt av en vollgrav (muligens i tillegg forsterket med en palisade eller annen trekonstruksjon), nesten firkantet, som målte syv ganger syv meter, hvis vegger var omtrent en meter tykke. Det ser ut til at romerne bygde dette anlegget på slutten av 3. – slutten av 4. århundre for å beskytte den nordlige grensen til imperiet fra raid fra germanske stammer. Dette fremgår tydelig av en melding på nettsiden til den sveitsiske kantonen Thurgau. Det synlige tårnet tilhører sannsynligvis systemet med tallrike festningsverk bygget av romerne mellom de moderne byene Basel og Stein am Rhein – på den såkalte Høyrhinen, som nå delvis går på grensen mellom Sveits og Tyskland.

Tidligere er det allerede funnet rester av et observasjonstårn, samt andre bevis på romersk bopel – for eksempel mynter eller typisk utstyr – i forskningsreservatet. Av det nylige funnet er det ikke mye som har overlevd til i dag. Dette er hovedsakelig mørtelrester og en liten mengde stein. Årsaken er trolig at anlegget senere ble revet for å gjenbruke byggematerialet.

La oss huske at i Sveits er det også det forbudte fjell, som er forbundet med den romerske tilstedeværelsen her – Pilatus.

Fjellet er oppkalt etter Pontius Pilatus, den romerske guvernøren som dømte Jesus til døden. Derfor, for lokalbefolkningen, er det skummelt og mystisk, og legender sier at det er bebodd av ånder og kjemper. Legenden forteller at ånden til den romerske prefekten som dømte Jesus til døden, tok tilflukt i en av fjellsjøene. I årevis fikk spøkelset skylden for stormene på fjellet.

I 1387 fikk frykten for ham den daværende regjeringen i Luzern til å forby oppstigningen til Pilatus, og dette forbudet ble ikke opphevet før flere århundrer senere.

  Pilatus, også kjent som Mont Pilatus) er et kalksteinsfjell i regionen Emmental-alpene, nær Firwaldsjøen. Den er kronet av flere topper, hvorav den høyeste er Tomlishorn (2128 moh). Det ligger sør for byen Luzern, hvorfra det er lett tilgjengelig.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -