11.3 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
HelseWHO lanserer et globalt helsepass inspirert av det europeiske Covid digitale...

WHO lanserer et globalt helsepass inspirert av det europeiske Covid digitale sertifikatet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)

Mer fra forfatteren

Nasjonale lederstrukturer er kritiske deler av en effektiv strategi mot menneskehandel

Nasjonale lederstrukturer er kritiske deler av en effektiv strategi mot menneskehandel

0
Nasjonale lederstrukturer er kritiske deler av en effektiv strategi mot menneskehandel, sier deltakere på årlig møte mot menneskehandel
Verdens biedag 20. mai

Verdens biedag 20. mai – Vi er alle avhengige av bienes overlevelse

0
World Bee Day er 20. mai sammenfaller med fødselsdagen til Anton Janša, som på 18-tallet var banebrytende for moderne birøktteknikker
nødvendig for å ivareta mediefriheten og beskytte demokratiet

Et presserende kollektivt svar er nødvendig for å sikre mediefrihet og beskytte demokratiet

0
Den niende mediekonferansen i Sørøst-Europa, "At a Crossroads: Safeguarding Media Freedom to Protect Democracy,"
Tyrkias valg preget av ujevne spilleregler

Tyrkias valg preget av ujevne konkurransevilkår, men likevel konkurransedyktige, sier internasjonale observatører

0
Karakterisert av høy valgdeltakelse, ble Türkeys valg godt administrert og ga velgerne et valg mellom ekte politiske alternativer, men med en uberettiget fordel for politikere ved makten

Verdens helseorganisasjon (WHO) og EU-kommisjonen har annonsert lanseringen av et landemerke digitalt helsepartnerskap med et globalt helsepass.  

I juni 2023 vil WHO ta opp EU-systemet for digital COVID-19-sertifisering for å etablere et globalt helsepass som vil bidra til å lette global mobilitet og beskytte innbyggere over hele verden fra pågående og fremtidig Helse trusler, inkludert pandemier. Dette er den første byggesteinen i WHO Global Digital Health Certification Network (GDHCN) som vil utvikle et bredt spekter av digitale produkter for å levere bedre helse for alle.

"WHO bygger på EUs svært vellykkede digitale sertifiseringsnettverk, og har som mål å tilby alle WHOs medlemsland tilgang til et digitalt helseverktøy med åpen kildekode, som er basert på prinsippene om rettferdighet, innovasjon, åpenhet og databeskyttelse og personvern," sa Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør. "Nye digitale helseprodukter under utvikling tar sikte på å hjelpe mennesker overalt å motta helsetjenester av høy kvalitet raskt og mer effektivt."

Basert på EUs globale helsestrategi og WHO Global strategi for digital helse, følger initiativet 30. november 2022-avtalen mellom kommissær Kyriakides og Dr Tedros for å styrke strategisk samarbeid om globale helsespørsmål. Dette styrker ytterligere et robust multilateralt system med WHO i kjernen, drevet av en sterk EU.

"Dette partnerskapet er et viktig skritt for den digitale handlingsplanen til EUs globale helsestrategi. Ved å bruke europeiske beste praksiser bidrar vi til digitale helsestandarder og interoperabilitet globalt – til fordel for de mest trengende. Det er også et sterkt eksempel på hvordan samordning mellom EU og WHO kan gi bedre helse for alle, i EU og over hele verden. Som ledende og koordinerende myndighet for internasjonalt helsearbeid, er det ingen bedre partner enn WHO for å fremme arbeidet vi startet i EU og videreutvikle globale digitale helseløsninger, sier Stella Kyriakides, kommissær for helse og mattrygghet.

Dette partnerskapet vil inkludere nært samarbeid i utvikling, styring og implementering av WHOs GDHCN-system, og dra nytte av EU-kommisjonens omfattende tekniske ekspertise på området. Et første skritt er å sikre at dagens digitale sertifikater i EU fortsetter å fungere effektivt.

«Med 80 land og territorier knyttet til EUs digitale COVID-19-sertifikat, har EU satt en global standard. EU-sertifikatet har ikke bare vært et viktig verktøy i vår kamp mot pandemien, men har også lagt til rette for internasjonale reiser og turisme. Jeg er glad for at WHO vil bygge på prinsippene for beskyttelse av personvern og banebrytende teknologi i EU-sertifikatet for å skape et globalt verktøy mot fremtidige pandemier, sa Thierry Breton, kommissær for det indre marked.

Et globalt WHO-system som bygger på arv fra EU

Et av nøkkelelementene i EUs arbeid mot COVID-19-pandemien har vært digitale COVID-19-sertifikater. For å lette fri bevegelse innenfor sine grenser, etablerte EU raskt interoperable COVID-19-sertifikater (med tittelen "EU Digital COVID-19 Certificate" eller "EU DCC"). Basert på åpen kildekode-teknologier og standarder tillot det også tilkobling av land utenfor EU som utsteder sertifikater i henhold til EU DCC-spesifikasjoner, og ble den mest brukte løsningen rundt om i verden.

Fra begynnelsen av pandemien har WHO engasjert seg med alle WHO-regioner for å definere overordnede retningslinjer for slike sertifikater. For å bidra til å styrke den globale helseberedskapen i møte med økende helsetrusler, etablerer WHO et globalt digitalt helsesertifiseringsnettverk som bygger på det solide grunnlaget for EUs DCC-rammeverk, prinsipper og åpne teknologier. Med dette samarbeidet vil WHO legge til rette for denne prosessen globalt under sin egen struktur med sikte på å la verden dra nytte av konvergens av digitale sertifikater. Dette inkluderer standardsetting og validering av digitale signaturer for å forhindre svindel. Ved å gjøre dette vil ikke WHO ha tilgang til noen underliggende personopplysninger, som fortsatt vil være myndighetenes eksklusive domene.

Den første byggesteinen i det globale WHO-systemet blir operativt i juni 2023 og har som mål å utvikles gradvis i løpet av de kommende månedene.

Et langsiktig digitalt partnerskap for å levere bedre helse for alle

For å lette opptaket av EU DCC av WHO og bidra til driften og videreutviklingen av det, har WHO og EU-kommisjonen blitt enige om å samarbeide innen digital helse.

Dette partnerskapet vil arbeide for å teknisk utvikle WHO-systemet med en trinnvis tilnærming for å dekke ytterligere brukstilfeller, som kan omfatte f.eks. digitaliseringen av det internasjonale sertifikatet for vaksinasjon eller profylakse. Å utvide slike digitale løsninger vil være avgjørende for å levere bedre helse for innbyggere over hele verden.

Dette samarbeidet er basert på de delte verdiene og prinsippene om åpenhet og åpenhet, inkludering, ansvarlighet, databeskyttelse og personvern, sikkerhet, skalerbarhet på globalt nivå og rettferdighet. WHO og EU-kommisjonen vil samarbeide for å oppmuntre til maksimal global opptak og deltakelse. Spesiell oppmerksomhet vil bli viet til rettferdige muligheter for deltakelse fra de mest trengende: lav- og mellominntektsland.

kilde HVEM
- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -