23.2 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
ReligionKristendomTeshuvah - Veien til retur

Teshuvah – Veien til retur

Av Jamie Moran

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gjesteforfatter
Gjesteforfatter
Gjesteforfatter publiserer artikler fra bidragsytere fra hele verden

Mer fra forfatteren

Sahel - konflikter

Sahel – konflikter, kupp og migrasjonsbomber (I)

0
Den nye voldssyklusen i Sahel-landene kan knyttes til deltakelsen av de væpnede Tuareg-militsene, som kjemper for en uavhengig stat
Forslag til lov mot offentlig brenning av hellige skrifter i Danmark

Forslag til lov mot offentlig brenning av hellige skrifter i Danmark

0
Danmark er et fredelig land der lover respekteres, og samfunnet praktiserer et eldgammelt ordtak; Man kan alltid være enig i å være uenig. Denne tankegangen har hjulpet dansker til å unngå store forskjeller, minimere samfunnskonflikter og leve et ganske fredelig liv. Hjørnesteinen for å akseptere de ulike meningene er forestillingen om ubegrenset ytringsfrihet. Det betyr at folk kan si hva som helst. Det har fungert fordi Danmark har vært en monokulturell, monoetnisk og en kristen nasjon i nesten tusen år. Den holdningen har imidlertid også skapt en underliggende intoleranse og fiendtlighet overfor andre kulturer, trosretninger og levemåter, spesielt overfor muslimske samfunn og islam.

Av Jamie Moran

På et grunt nivå refererer 'Teshuvah' ganske enkelt til noen som går tilbake til den jødiske troen og gjenopptar dens praksis etter å ha opphørt. På et dypere plan er det mye mer.

Du 'vender tilbake' fra midt i ondskapen i deg selv, og går dine skritt tilbake, gjennom helvete, til hjertets sannhet. Dette er en vei for å oppleve og gjennomgå radikale hjerteproblemer som må omfavnes, f.eks. gjennom slik ærlighet og mot blir disse skjulte og obskure hjertebevegelsene forstått fra innsiden. Du sliter i hjertet. Det er det hardeste 'hjertets arbeid', som det kalles på hebraisk.

Hasidene sier at den som vender tilbake er nærmest Gud, mer 'dyp' enn helgenen, zadiken, guruen, geronen, staretzen, den hellige mannen eller den hellige kvinnen i gamle dager. Den som vender tilbake må møte hjertets dyp som ingen helgen er pålagt å gjøre. I jødedommen blir Teshuvahs vei sett på som svært sjelden = svært få mennesker kan gjøre en slik "retur" fra hjertet av stein til hjertet av kjøtt uten å bli ødelagt i kløftene og hulene, kløftene og avgrunnene i helvetet som holder til. i det dype hjertet. Hvis helgener er sjeldne i noen menneskelig befolkning, så er de som vender tilbake sjeldne selv blant helgenbefolkningen.

Den andre lidenskapsboken avsluttes med temaet alle lidenskapsskriftene kulminerer i. Kristi kors, Nedstigning til helvete og oppstandelse, er Gud som menneske som vandrer på vei til retur, i dens dybde, dens mørke, dens lidelse, for å åpne Gå tilbake gjennom helvete til alle mennesker. De rettferdige avviser det, og tror de ikke trenger det. På en måte gjør de det ikke [det er derfor Kristus sier at han ikke kom for de rettferdige, men for synderen, personen som 'ikke treffer målet']. Disse rettskafne personene er på helgenveien, av lys og glede, men ingen hjertedybde. The Way of Teshuvah er mest relevant for de knuste, de beseirede og ruinerte, de moralsk bankerotte, forutsatt at de vet at de er i en slik tilstand i hjertet, og begge tar ansvar for å erkjenne det, men samtidig legger sitt helvetes hjerte i hendene på den messianske veien til Teshuvah.

Kristus åpner en dør som tidligere var låst, "portene til det dypeste mørke" i Jobs bok, og inviterer selv de "verste" i den menneskelige tragedien - spesielt de verste som ikke kan ha noen pretensjoner og vrangforestillinger om menneskehjertet - til å passere gjennom den nå åpne døren. Den første skal være sist, den siste skal være først. De knuste og fristede av hjertet, som går gjennom det helvete for å komme ut på den andre siden, vil kjenne hjertet større enn godt og dypere enn det onde lenge før de hellige, de moralsk rettferdige, de mystisk opplyste. Messias inkarnerer Veien til Tilbakevending som Veien til Reversering.

Dette er grunnen til at Gud sa om den 'bølgekastede' David at han var 'en mann etter mitt eget hjerte', noe Gud aldri sa om Moses.

Denne veien innebærer dyp klage, sorg og sinne, men i dens mørke dyp, i dens 'svarte uforklarlige smerte', tennes Åndens Ild og brenner i hjertet.

De gamle helgenene og guruene og mestrene var menn og kvinner av Lyset, Guds uskapte lys. Lysbringerne.

De nye personene i Teshuvah, noen få i jødedommen, men paradoksalt nok åpner seg for alle i kristendommen [som er grunnen til at forløsning i kristendommen er universell og ubetinget], er de lidende og brennende, ildbærerne.

Lyset tilhører fortiden.

The Fire kommer i fremtiden.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -