12.9 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
NyheterTiden renner ut for å redde Myanmars Rakhine fra sult og sykdom etter syklonen...

Tiden renner ut for å redde Myanmars Rakhine fra sult og sykdom etter syklonen Mocha

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Litt 1.6 million mennesker i statene Rakhine, Chin, Magway, Sagaing og Kachin trenger de sårt hjelp etter at Mochas vindkast på 250 kilometer i timen ødela hjem, jordbruksland og husdyr.

Snakker fra hardt rammet Rakhine State hovedstad Sittwe, FNs utviklingsprogram (UNDP) Resident Representant i Myanmar, Titon Mitra, sa at tiden var av essensen som matreservene ble "fullstendig utslettet", måtte vannkilder snarest dekontamineres og monsunen var bare "et spørsmål om uker unna".

Et stort behov for tilgang

«Det internasjonale samfunnet må gis bred tilgang til de berørte samfunnene. Og det er et veldig presserende krav, sa han.

Forrige måned, FN lansert en Flash-appell på 333 millioner dollar for Myanmar. Mens det kommer litt hjelp, sa Mr. Mitra at det var det “ikke i nærheten av tilstrekkelig” foreløpig på grunn av mangel på tilgang og støtte i landlige områder forble "langt fra tilstrekkelig".

"Noen regionale givere har allerede gitt litt støtte, og det har blitt kanalisert gjennom den militære logistikken ettersom CSOs (sivilsamfunnsorganisasjoner) og FN-organisasjoner har begrenset tilgang for øyeblikket," sa Mr. Mitra.

'Avpolitisering, demilitarisering' av bistand

FN-tjenestemannen fremhevet at en distribusjonsplan har blitt sendt til militærmyndighetene, og understreket at "den må ryddes snart, slik at internasjonale organisasjoner med deres CSO-partnere kan bevege seg fritt".

Mer enn to år siden Myanmars generaler iscenesatte et militærkupp, og utløste utbredt pågående sivil uro og vold, insisterte Mitra på at «dette virkelig er en tid for avpolitisering og demilitarisering av bistand, fordi behovene er helt enorme».

Rurale levebrød i fare

Utvinningen kan ta år, la han til, og påpekte at flertallet av de berørte allerede var «de fattigste av de fattige».

Bekymringene øker også raskt for fremtiden til levebrød på landsbygda, da rundt 1,200 kvadratkilometer land ble oversvømmet på grunn av Mokka, mens regn kombinert med stormflo ødela jordbruk og fiskeri.

En lokal innbygger rydder opp i de omfattende skadene på butikken hans forårsaket av syklonen Mocha i Sittwe, Rakhine-staten, Myanmar.

Truende matsikkerhetskrise

Mr. Mitra advarte om at hjelpetiltak i seg selv var "ikke nok", og at hvis folk ikke er i stand til å plante matvekster i løpet av de neste ukene, kan det oppstå en “stor matkrise” dukker opp i de kommende månedene.

«Husholdningene har fullstendig mistet frølagrene sine. Så vi forventer, med mindre det er et effektivt svar, at mattilgjengelighet og rimelighet vil bli store problemer,” insisterte han.

Tidligere denne uken inkluderte FN Myanmar på en liste med 18 "sult hotspots" hvor kritisk matusikkerhet forventes å forsterkes.

'Lidens syklus'

Allerede før Mokka traff, levde 80 prosent av menneskene i Rakhine i fattigdom og 200,000 XNUMX ble internt fordrevet. I 2022 kuttet halvparten av statens befolkning ned på måltider på grunn av den økonomiske krisen, ifølge UNDP-data.

Hvis rask handling fra det internasjonale samfunnet ikke ble realisert, "risikerer vi å opprettholde en uendelig syklus av lidelse", advarte Mitra.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -