18.9 C
Brussel
Torsdag september 21, 2023
AfrikaBloom er målrettet mot tropisk tunfisk og klager over åpenhjertig svindel fra franske fartøyer

Bloom er målrettet mot tropisk tunfisk og klager over åpenhjertig svindel fra franske fartøyer

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Tunfisk // Pressemelding fra Bloom – 31. mai, BLOOM og  Blue Marine Foundation har inngitt en klage til statsadvokaten ved Paris-domstolen mot alle 21 fartøyer i den tropiske tunfiskeflåten registrert i Frankrike, for ulovlig å ha slått av deres AIS (Automatisk identifikasjonssystem) lokaliseringsfyr.

Franske tropiske tunfiskfartøyer bryter loven

Å slå av et geolokaliseringsinstrument er forbudt i henhold til internasjonal, europeisk og nasjonal lov. Nærmere bestemt, bortsett fra småskalafiske, må alle fartøy ha sine AIS-fyr slått på til enhver tid, både til sjøs og i havn.(1) De franske tropiske tunfiskfartøyene er i gjennomsnitt over 80 meter lange og bryter alle – uten unntak – loven: mellom 1. januar 2021 og 25. april 2023 slo disse fartøyene av sine beacons 37 % til 72 % av tiden. (2) 

Det er derfor umulig å vite hvor disse fartøyene opererer, noen ganger i uker av gangen. Dette gir dem frihet til å fiske i forbudte områder, for eksempel visse eksklusive økonomiske soner eller marine beskyttede områder. 

Ved å sende inn en klage forsøker BLOOM og Blue Marine Foundation å få slutt på denne uakseptable situasjonen og oppnå full åpenhet om fiskeaktivitetene til franske tunfiskere.. Ulovlig oppførsel som disse er ikke marginale. Disse 21 fartøyene representerer bare 0.4 % av den franske flåten, men står for rundt 20 % av landets årlige fangster.(3) 

Videre er europeiske tunfiskfartøy i afrikanske farvann subsidiert med et dusin millioner euro i året under fiskeavtaler forhandlet av EU. Disse skipene har plyndret afrikanske farvann med full sjelefred siden slutten av 1970-tallet.(4) 

I tillegg Europeisk tunfiskfiske avhenger nesten utelukkende av bruken av de svært kontroversielle «fish aggregating devices» (FAD). FAD-er er flytende flåter som er ansvarlige for døden til millioner av umoden tunfisk hvert år, som aldri får sjansen til å formere seg, samt sårbare og sjeldne arter som havskilpadder og haier.(5) 

Med vår klage, vi røper at i tillegg til å ødelegge sjølivet, opererer disse høyt subsidierte fiskefartøyene med fullstendig ignorering av loven.

Bloom er målrettet mot tropisk tunfisk og klager over åpenhjertig svindel fra franske fartøyer
Eksempel på fire franske fartøyer som regelmessig slår av AIS-en i Atlanterhavet. For eksempel STERENN (i blått), et notfartøy for tunfisk som tilhører Compagnie française du thon océanique (CFTO), som forsvinner fra radaren mesteparten av tiden. For å lette tolkningen dekker dette kartet kun noen få måneder for hvert av fartøyene (se forklaring), ikke hele perioden som dekkes av vår studie, og heller ikke alle fartøyene det gjelder.

Total straffrihet for tunfiskere

Denne klagen gjenspeiler vår rapport «Eyes wide shut»(6) utgitt 6. mars 2023, der vi fremhevet den franske regjeringens totale manglende håndhevelse av regelverk for tunfiskfartøy. Denne mangelen på tilsyn er grunnen til at EU-kommisjonen åpnet en bruddprosedyre mot Frankrike i juni 2021, under kontrollforordning 1224/2009 "etablering av et fellesskapskontrollsystem for å sikre samsvar med reglene i den felles fiskeripolitikken".(7) 

I dag, vi gir ytterligere bevis på den totale straffefriheten som europeiske industrifiskere nyter godt av: de undergraver miljøambisjonene til demokratiske prosesser, ødelegger natur- og kystøkonomier, tråkker på loven og blir aldri holdt til ansvar av en administrasjon som er medskyldig i deres ugjerninger..

En serie skandaler avslørt av BLOOM

Disse nye avsløringene – basert på en analyse av nesten fire millioner linjer med data levert av selskapet Spire Global(8) – er ugjendrivelige og legger til den lange listen over forseelser utført av europeiske tropiske tunfiskeflåter.

Siden 2022. november vi har avslørt flere skandaler, og fremhevet den utrolige kraften til franske og spanske forretningsinteresser og deres politiske allierte til å ødelegge livet, klimaet og demokratiet

  1. 14. november 2022 advarte BLOOM og ANTICOR om et tilfelle av overføring mellom offentlig og privat sektor som forårsaket en klar interessekonflikt i tunfiskesektoren.(9) Saken ble henvist til National Financial Procureur's Office (PNF), som åpnet en etterforskning av ulovlig erverv av interesser 2. desember 2022, som fortsatt pågår og som vi har gitt en uttalelse om;(10) 
  2. I en tid da det overordnede rammeverket for kontroll av fiskeflåter reforhandles på europeisk nivå, denne avhopperens oppgave er krystallklar: å oppnå en forferdelig endring i "toleransemarginen", som ville gjøre det mulig for den europeiske tunfiskeindustrien å øke sine offisielle fangster massivt og legitimere år med ulovlig fangst og skatteunndragelse;
  3. I 2015 ga Frankrike faktisk et unntak til sine tunfiskfartøyer, slik at de kunne overskride den regulatoriske "toleransemarginen", og det er grunnen til at EU-kommisjonen åpnet overtredelsessak mot Frankrike. Til tross for at fristene for lengst har gått ut og våre gjentatte påminnelser, nekter EU-kommisjonen foreløpig å gå lenger og føre en sak mot Frankrike for EU-domstolen. BLOOM har på sin side appellert til statsrådet om å få rundskrivet opphevet;(11) 
  4. Overtredelsessakene som ble startet av EU-kommisjonen ble også foranlediget av Frankrikes manglende overvåking av tunfiskflåtene. 6. mars publiserte vi en enestående analyse som viser at den franske regjeringen absolutt ikke hadde satt noen konkrete kontrollmål for sitt tunfiskfiske i 2022 og 2023. Etter en positiv uttalelse fra Commission d'accès aux documents administratifs (Kommisjonen for tilgang til administrative dokumenter), tok vi saken til Paris Administrative Court for å kreve åpenhet og påla den franske administrasjonen å gi oss data om de franske tunfiskflåtene (satellittplasseringer, overvåkingsdata osv.);(12) 
  5. Parallelt med denne sekvensen av regelverk på europeisk nivå, har en annen politisk sekvens, denne gangen i Det indiske hav, fremhevet EUs hykleri i afrikanske farvann, der det er å beskytte, for enhver pris, den destruktive praksisen til en håndfull franske og spanske selskaper, helt i strid med åpningen av bruddprosedyren mot Frankrike;(13. XNUMX) 
  6. Noen dager før et avgjørende møte i tunfiskkommisjonen i Indiahavet (IOTC) holdt i Mombasa (Kenya) fra 3. til 5. februar, publiserte BLOOM en sjokkerende rapport som fremhever påvirkningen fra lobbyister i offisielle EU-delegasjoner gjennom tjue år med forhandlinger om tropisk tunfisk i Afrika, mellom 2002 og 2022. "EU under styre av tunfisklobbyer" fremhever, for første gang og i data, overveldende dominans av industrielle lobbyer i hjertet av offentlig representasjon;(14. XNUMX) 
  7. Mens en historisk resolusjon ble vedtatt av IOTC, som innførte et årlig 72-dagers forbud mot "fish aggregating devices" (FADs), avslørte vi at EU-kommisjonen prøvde alt for å sabotere forhandlingene. De truet Kenya, den historiske spydspissen i kampen mot FAD, med tilbaketrekking av utviklingshjelp hvis de fortsatte å kreve begrensninger som straffet europeiske fiskere. Vår rapport "Ling up the ducks" forklarer hvordan franske og spanske industriinteresser stilte opp sine politiske bønder;(15)  
  8. Den 11. april 2023 sendte EU-kommisjonen formelt innsigelse til IOTC-sekretariatet slik at resolusjonen ikke skulle gjelde for fartøyene deres,(16) og tre dager senere Frankrike — som har et ekstra sete i IOTC takket være sine 'Iles'. Éparses' (noen få ubebodde holmer i Mosambikkanalen) — gjorde det samme.(17) Til dags dato, åtte innsigelser har blitt fremsatt etter nådeløs lobbyvirksomhet fra EU-kommisjonen og tunfisklobbyene. Resolusjonen gjelder kun fire europeisk eide fartøyer av de rundt femti aktive i området. Målet er enkelt: å nå 11 innvendinger, terskelen som gjør at vedtaket kan kanselleres direkte;
  9. På 11 mai 2023,  BLOOM sendte inn to anker til EU-kommisjonen og det franske generaldirektoratet for maritime anliggender, fiskeri og akvakultur (DGAMPA) for å be om tilbaketrekking av disse skammelige innvendingene.(18) Hvis disse uformelle forespørslene skulle bli avslått, kan vi forbeholde oss retten til å inngi omstridte anker til Den europeiske unions domstol og Statens styre å få disse innsigelsene trukket tilbake.

Rettferdighet som den eneste horisonten... av rettferdighet!

Gjennom denne kampanjen har vi ikke funnet annet enn lukkede dører når det gjelder politiske ledere. Redd for å måtte forklare denne katastrofale situasjonen: den franske faste representasjonen har aldri funnet tid til å ta imot oss; det samme gjelder EU-kommissæren for miljø, hav og fiskeri, Virginijus Sinkevicius, og hans generaldirektør Charlina Vitcheva, til tross for at de har vært oppsøkt i flere måneder.

Vi har derfor satt vårt håp til rettferdighet for å få slutt på unntakene for tunfiskere, i utkanten av loven og rettsstaten.

Den forsettlige blindheten til regjeringer og europeiske institusjoner til feilbehandling av en håndfull industrifolk har ført til at vi tar rettslige skritt nok en gang. Ved å rapportere den utbredte utryddelsen av AIS-fyrtårn fra franske tunfiskfartøyer, fortsetter vi kampen mot disse ulovlige praksisene og den enestående straffriheten som industrifiskere nyter godt av.

På et tidspunkt da biologisk mangfold kollapser og klimaendringer haster, det er på høy tid at medlemslandene og europeiske institusjoner begynner å beskytte allmenne interesser og fellesgoder, i stedet for å kreve et brudd på miljøbegrensninger.

Tirsdag 30. mai 2023 ble Rådet for Den europeiske union og Europaparlamentet, etter fem år med forhandlinger og endringer, enige om en revisjon av kontrollforordningen fra 2009.(19) 

Ut fra den lille informasjonen vi har mottatt, er det dessverre liten tvil om at de franske og spanske tunfiskfartøyene har vært helt fornøyde, og våre siste avsløringer viser tydelig at Frankrike fortsatt veldig tilsynelatende lar sin tropiske tunfiskflåte gjøre som den vil, uten noen begrensninger . Vi oppfordrer EU-kommisjonen til å samle motet til å stille Frankrike for EU-domstolen uten ytterligere forsinkelser. Det er ikke nok å vedta forskrifter; de må implementeres. 

REFERANSER

(1) Bestemmelsene knyttet til automatiske skipsidentifikasjonssystemer er fastsatt i regel V/19 i den internasjonale konvensjonen av 1974 om sikkerhet for menneskeliv til sjøs, kjent som «SOLAS-konvensjonen», selv supplert med regelverket til Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen. , spesielt punkt 22 i resolusjon A.1106 (29). Disse bestemmelsene er også kodifisert på EU-nivå. Artikkel 10 i europeisk forordning 1224/2009 sier: «I samsvar med vedlegg II del I punkt 3 i direktiv 2002/59/EF skal et fiskefartøy med en lengde på over 15 meter være utstyrt med og i drift ha en automatisk identifisering system som oppfyller ytelsesstandardene utarbeidet av Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen i henhold til kapittel V, regel 19, avsnitt 2.4.5 i SOLAS-konvensjonen av 1974”.

(2) For hvert av de franske fartøyene identifiserte vi mellom 20 og 61 AIS-beacon-utryddelser på mer enn 48 timer, i totalt 308 til 591 dager.

(3) Data publisert av Den vitenskapelige, tekniske og økonomiske komité for fiskeri (STECF) i deres årlige rapporter om den europeiske fiskeflåten. Tilgjengelig i: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/bba413d1-484c-11ed-92ed-01aa75ed71a1

(4) Se liste og antall gjeldende avtaler på: https://oceans-and-fisheries.ec.europa.eu/fisheries/international-agreements/sustainable-fisheries-partnership-agreements-sfpas_en

(5) Se vår studie tilgjengelig på: https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/04/tuna-war-games.pdf.  

(6) Tilgjengelig på: https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/03/eyes-wide-shut.pdf

(7) Tilgjengelig på: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:343:0001:0050:fr:PDF

(8) Spire Global er verdensledende innen satellittsporing av fartøy. Dataene deres brukes blant annet av Global Fishing Watch-plattformen (https://globalfishingwatch.org). 

(9) https://www.bloomassociation.org/en/conflicts-of-interest-and-environmental-destruction-bloom-and-anticor-sound-the-alarm/

(10) https://bloomassociation.org/conflit-dinterets-dans-la-peche-thoniere-le-parquet-national-financier-ouvre-une-enquete/

(11) Se vår studie tilgjengelig på: https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/03/eyes-wide-shut.pdf

(12) https://www.bloomassociation.org/en/bloom-sues-the-french-state-supportive-of-environmental-destruction-in-the-indian-ocean/

(13) Se våre studier, tilgjengelig på https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/04/Lining-up-the-ducks_EN.pdf og https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/04/tuna-war-games.pdf.  

(14) Se vår studie, tilgjengelig på https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/01/Les-lobbies-thoniers-font-la-loi.pdf

(15) Se vår studie, tilgjengelig på https://bloomassociation.org/wp-content/uploads/2023/01/The-EU-under-the-rule-of-tuna-lobbies.pdf.

(16) Tilgjengelig på: https://iotc.org/sites/default/files/documents/2023/04/Circular_2023-26_-_Communication_from_the_European_UnionE.pdf.

(17) Tilgjengelig på: https://iotc.org/sites/default/files/documents/2023/04/Circular_2023-28_-_Communication_from_FranceOTE.pdf.

(18) https://www.bloomassociation.org/en/appeal-iotc-objections/

(19) https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2023/05/31/council-strikes-deal-on-new-rules-to-combat-overfishing

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -