0.7 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
ReligionAhmadiyyaUK Bar Council reiser bekymring over behandlingen av Ahmadi muslimske advokater i...

UK Bar Council reiser bekymring over behandlingen av Ahmadi muslimske advokater i Pakistan

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Advokatrådet er dypt bekymret over nylige kunngjøringer i deler av Pakistan om at Ahmadi-muslimske advokater må gi avkall på sin religion for å praktisere ved advokaten. Både District Advokatforeningen i Gujranwala og Khyber Pakhtunkhwa Advokatråd utstedte meldinger om at alle som søker om opptak til Advokaten må positivt hevde at de er muslimer og fordømme læren til Ahmadiyya Muslim Community og dets grunnlegger Mirza Ghulam Ahmad.

Den islamske republikken Pakistans grunnlov nedfeller prinsippene om religionsfrihet og likhet for loven, og det er vanskelig å se hvordan merknadene kan være i samsvar med det prinsippet.

Nick Vineall KC, styreleder for advokaten i England og Wales, har skrevet til lederen av Pakistans advokatråd ber om at det iverksettes tiltak for å bøte på denne diskrimineringen av Ahmadi-muslimer og ikke-muslimer.

Ifølge nyhetsrapporter fra The Friday Times har Ahmadi-muslimer også møtt fysiske angrep i retten. I en dom fra Høyesterett i Sindh Karachi sa Omar Sial J.: «Ikke bare et forsøk ble gjort på å skremme retten og blande seg inn i en jevn rettspleie, men en advokat … var fysisk voldelig mot … en av de lærde advokat for søkeren. […] Dette var rett og slett uakseptabel oppførsel og oppførsel og må nødvendigvis fordømmes av advokatforeningene og rådene.»

I kommentarfeltet sa leder av Advokatrådet i England og Wales Nick Vineall KC:

«Det er forståelig nok et enormt internasjonalt politisk fokus på Pakistan for øyeblikket. Midt i disse bredere bekymringene over demokratiske prosesser, har vi blitt varslet om de spesifikke bekymringene til Ahmadi muslimske advokater som står overfor diskriminering ved å bli nektet retten til å praktisere i advokaten på grunn av sin religion.

«Beslutningene som ble tatt i Gujranwala og Khyber Pakhtunkhwa for å ekskludere Ahmadi-muslimer og ikke-muslimer fra advokaten – og i forlengelsen av det, potensielt utelukke borgere fra tilgang til juridisk representasjon – er bevisst diskriminerende og synes umulig å forene med Pakistans konstitusjonelle prinsipper om religionsfrihet og likhet for loven.

"Vi oppfordrer Advokatrådet i Pakistan, som det overordnede organet, til å iverksette tiltak."

Pressemelding

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -