18.7 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
Human RightsUkraina flomkatastrofe: Behovene vokser etter hvert som langsiktige konsekvenser truer

Ukraina flomkatastrofe: Behovene vokser etter hvert som langsiktige konsekvenser truer

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

I en tale til journalister fra Bilozerka, en by ved Dnipro-elven omtrent 20 kilometer vest for Kherson og fem kilometer fra frontlinjen, sa Brown, Resident and Humanitarian Coordinator, at FN på fredag ​​brakte inn en fem-lastebils konvoi til de berørte områdene, med sårt tiltrengt drikkevann, mat og utstyr for å hjelpe til med å reparere skadede hjem.

'Fortvilet' befolkning

Brown har besøkt berørte områder og sa at folk ble fullstendig overrasket over flommen, som kom midt på natten tirsdag etter at demningen fikk et massivt brudd. Både Ukraina og Russland har gitt hverandre skylden for ødeleggelsene.  

Hun understreket at folk var "forferdet" over den siste katastrofen som rammet dem, men forble motstandsdyktige, selv om de møtte "daglig beskytning" – inkludert for bare en dag siden.

Økende behov

Mange steder, vannet har ikke trukket seg tilbake likevel, og det er grunnen til at virkningen forble vanskelig å vurdere og satellittbilder var "kritisk", sa Brown. FNs bistandskoordineringskontor (OCHA) sa torsdag at flom fortsatt vil vare «i minst en uke».

For øyeblikket er anslått 17,000 mennesker ble berørt i flomsonen ifølge fru Brown. FNs flyktningorgan (UNHCR) talsperson Shabia Mantoo, la til at dette tallet kan stige til 40,000 XNUMX etter hvert som situasjonen utvikler seg.

"Gjør mitt verste"

Da hun ble bedt om å kommentere tidligere kritikk fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy av FNs hjelpearbeid, sa Brown at FNs barnefond (UNICEF) og FNs verdensmatprogram (WFP) hadde hentet inn forsyninger "fra dag én" med nyttekjøretøy og det UNHCR og FNs migrasjonsbyrå (IOM) var også på bakken.

"Jeg har stilt det spørsmålet til ukrainske myndigheter,"Kom vi hit i tide? Og svaret var ja," hun sa.

Brown forklarte at den nåværende situasjonen var svært vanskelig og beveget seg raskt, og at det faktum at FN-organer brakte inn nødhjelp med kommersielle transportører kan ha gjort dem mindre synlige for myndighetene.

Hun husket henne også samtale med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba torsdag, fokusert på «hva mer vi kan gjøre sammen».

"Jeg gjør mitt ytterste for å sikre at vi gjør jobben vår," insisterte hun.

Oppfordring om tilgang til russisk-okkuperte områder

OCHA sa på torsdag at FN var "ekstremt bekymret" for situasjonen til sivile i områder under russisk militær kontroll og at det hadde ingen tilgang til disse områdene i Kherson-regionen.

FNs rettighetskontor (OHCHR) talsperson Jeremy Laurence, sa til journalister på fredag ​​at akkurat som humanitære aktører, menneskerettighetsovervåkere kan ikke gå inn i de russisk-okkuperte områdene, ettersom Russland hadde avvist kontorets gjentatte forespørsler om saken.

Han gjentok den presserende oppfordringen om tilgang, sammen med en appell om en uavhengig undersøkelse av de nøyaktige omstendighetene rundt Kakhovka-demningens ødeleggelse.

Vannbårne sykdommer øker

Humanitære folk insisterte på at stillestående vann i oversvømmelsen var en "stort" helseproblem, bærer risiko for kolera og diaré.

UNHCR påpekte også at kloakk, tungolje og plantevernmidler blandet seg med flomvannet og skapte ytterligere helsefare.

FNs Verdens helseorganisasjon (HVEM) advarte torsdag om virkningene av flommen på sanitærsystemer og offentlige helsetjenester. HVEM Sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus twitret det HVEM støtter myndighetene til forebygge vannbårne sykdommer og forbedre sykdomsovervåkingen.

HVEM lag er på bakken, utfører helsebehovsvurderinger, og byråets Ukraina-kontor sa at i løpet av de kommende dagene vil ytterligere forsyninger for å styrke tilgangen til helsetjenester leveres.

Landminer trussel

Med landminer som flyter nedstrøms med flomvannet, sa Brown at en UN Mine Action Service (UNMAS) gruveekspert hadde blitt utplassert å jobbe med FNs utviklingsprogram (UNDP) for å vurdere risikoene og at det var laget et kart over de mest gruvede områdene.

Torsdag diskuterte Brown situasjonen med Ukrainas første visestatsminister Yulia Svyrydenko, regjeringens kontaktpunkt for landminer.

Hun sa at FN ble bedt om å samarbeide tett med Svyrydenko for å kommunisere risikoen fra ueksplodert ammunisjon i flomvannet til befolkningen og spesielt involvere UNICEF i å spre ordet i skolene.

Denise Brown, UN Resident and Humanitarian Coordinator in Ukraine (centre), visits Bilozerka, one of the communities worst-affected by the floods caused by the Kakhovka Dam.

Nye bekymringer for fremtiden

Mens den umiddelbare virkningen av demningens ødeleggelse er svimlende, uttrykte Brown sine bekymringer for "hva fremtiden bringer", midt i ødeleggelsen av hjem, jordbruksland og husdyr, den dramatiske innvirkningen på vann- og energiforsyninger og den alvorlige risikoen for miljøforurensning. .

For å planlegge for de langsiktige effektene av katastrofen, sa den veteranansatte bistandstjenestemannen at FN-teamet torsdag møtte representanter for den ukrainske regjeringen, EU og Kyiv School of Economics for å se på tilgjengelige satellittbilder og fortsette. behovsvurderingen.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -