19.5 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
EuropaUkrainske flyktninger i EU trenger mer støtte

Ukrainske flyktninger i EU trenger mer støtte

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

I dag lanserer Caritas Europa sin nye analyse om implementeringen av det midlertidige beskyttelsesdirektivet (TPD), basert på en undersøkelse utført i 21 land. Et stort flertall av flyktninger sliter med å få tilgang til rimelig overnatting og andre rettigheter. Vi ber om fortsatt støtte til alle mennesker som trenger beskyttelse.

Siden starten av krigen har over 8 millioner mennesker flyktet fra Ukraina for å søke tilflukt i Europa. Caritas hilser velkommen den enestående utløsningen av TPD og lignende midlertidige beskyttelsesstatuser i Europa som gir umiddelbar tilgang til en rekke rettigheter, som oppholdstillatelse, helse, utdanning, overnatting, tilgang til arbeidsmarkedet og velferdsstøtte. Det gjenstår imidlertid viktige barrierer for å få tilgang til disse rettighetene, som vi avslører i vår nye publikasjon "Europas velkomst av flyktninger fra Ukraina og lærdom".

En av hovedutfordringene fra funnene våre er knyttet til vanskelighetene for flyktningene å gå fra vertsfamilier til selvstendig liv. Dette skyldes en akutt boligkrise på tvers Europa. Mange flyktninger er også i vanskelige økonomiske situasjoner med begrenset tilgang til velferdsstatsstøtte. De med nedsatt funksjonsevne møter ofte ekstra administrative utfordringer og sliter med å få de stønadene de har krav på.

Videre er offentlige helsetjenester ofte begrenset, og nødetater er det eneste alternativet i mange tilfeller for å motta omsorg i flere land.

Vanskelig tilgang til utdanning og skole vekker også bekymring for kontinuiteten i utdanningen. Direkte tilgang til arbeidsmarkedet er en av de viktigste fordelene med TPD; likevel, i praksis, flyktninger fra Ukraina blir ofte tvunget til å påta seg lavt kvalifiserte og lavtlønnede jobber, vanligvis under deres kvalifikasjonsnivå. Mangelen på barnehager og barnehageplasser hindrer også kvinner i å jobbe.

Disse utfordringene hindrer sosial inkludering, som forsterkes ytterligere av usikkerhet om fremtiden, inkludert hvilken juridisk status folk vil få når midlertidig beskyttelse opphører og når de vender tilbake til Ukraina vil være mulig.

Utfordringer for fremtiden

Begrenset finansiering og solidaritetstrøtthet får oss til å tvile på fremtidig støtte til flyktninger fra Ukraina, enn si den nødvendige innsatsen for å overvinne utfordringene fremhevet ovenfor. I tillegg, siden asyl- og mottakssystemene i mange land allerede er anstrengte, er vi bekymret for at politisk vilje til å støtte alle flyktninger i EU er avtagende og at regjeringer ikke vil forplikte seg til ambisiøse løfter om å gjenbosette mennesker som trenger beskyttelse.

Mens vår analyse identifiserer noen tilfeller av differensiert behandling basert på en flyktnings opprinnelsesland, viser den sterke velkomsten av flyktninger fra Ukraina at der det er en vilje, er det en vei. Derfor oppfordrer vi europeiske regjeringer til å utnytte den gode praksisen vi har identifisert, for eksempel å involvere lokalsamfunn og diaspora, ha effektive registreringsprosesser, bred tilbud av informasjon og støtte, bredere tilgang til arbeidsmarkedet og mer fleksible gjenforeningsprosedyrer.

Maria Nyman, Caritas Europas generalsekretær, oppgitt:

«Caritas gir støtte til alle mennesker i nød, uavhengig av deres opprinnelse, og vi vil fortsette å gjøre det i tråd med vårt oppdrag. Vi oppfordrer landene til å bygge videre på solidariteten som er vist til folket som flykter fra krigen i Ukraina, og å kopiere den gode praksisen som er på plass for å sikre en verdig velkomst og beskyttelse til alle flyktninger.»

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -