11.2 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Human RightsUNAIDS feirer Pride Month, krever avkriminalisering over hele verden

UNAIDS feirer Pride Month, krever avkriminalisering over hele verden

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Pride Month gir en mulighet til å feire motstandskraften, mangfoldet og prestasjonene til LHBTQI-individer, UNAIDS sa i en pressemelding, samtidig som de reflekterer over fortsatt kamp for full likhet, verdighet og anerkjennelse.

Denne betydningsfulle anledningen tjener også som en påminnelse om det viktige kollektive engasjementet for menneskerettigheter, likestilling og det presserende behovet for å avkriminalisere forhold mellom samme kjønn, fortsatte byrået.

Stolt over å tjene

Cleiton Euzebio, seniorrådgiver for lokalsamfunn og nøkkelpopulasjoner, UNAIDS sa: "Som en homofil mann, og som en aktivist for sosial rettferdighet for alle, er jeg så stolt over å jobbe for FNs felles program for å få slutt på AIDS.

"FN står sammen med lokalsamfunn, støtter dem i å lede HIV-responsen, konfrontere stigma og bygge samfunn der hver person blir verdsatt. Måtte alle denne måneden og hver måned føle stolthet over hvem de er».

I stor grad takket være innsats ledet av nøkkelpopulasjoner, har verden sett betydelig fremgang i HIV-responsen, sa UNAIDS, og skaper den reelle muligheten for at AIDS kan utryddes en gang for alle.

Men diskriminering, vold og stigma mot LHBTQI-personer vedvarer i mange deler av verden, og begrenser tilgangen til viktige tjenester, inkludert HIV-forebygging, behandling, omsorg og støtte.

Barriere for rettferdighet, likhet, helse

Byrået sa at kriminalisering av forhold av samme kjønn er fortsatt en betydelig barriere for å oppnå sosial rettferdighet og likhet for LHBTQI-individer, og for å sikre helse for alle.

Lover som kriminaliserer konsensuell aktivitet av samme kjønn opprettholder stigma, bidrar til vold og diskriminering og hindrer tilgang til viktige helsetjenester, minnet byrået, og oppfordrer alle regjeringer til snarest å oppheve diskriminerende lover og retningslinjer, og å arbeide for å skape en muliggjørende juridisk og sosialt miljø som respekterer og beskytter rettighetene til LHBTQI-personer.

Avkriminalisering av forhold mellom samme kjønn er et avgjørende skritt i det kollektive presset for å få slutt på AIDS-pandemien, sa UNAIDS.

Fremgangen er reell

Betydelige gevinster har blitt vunnet i å fremme LHBTQI-rettigheter i mange deler av verden, inkludert avkriminaliseringen av likekjønnede forhold i flere land de siste månedene, fra Angola til Singapore til Barbados.

Men andre land innfører strengere straffelover for forhold av samme kjønn, inkludert kun denne uken, Uganda, hvor den såkalte Anti-Homosexuality Act” trådte i kraft, med noen lovbrudd som medførte dødsstraff, og en dom på opptil 20 års fengsel, kun for å fremme homofiles rettigheter.

Høykommissær for menneskerettigheter, Volker Türk, la til sine gratulasjoner i en festlig tweet, og oppfordrer hele det internasjonale samfunnet til å sette pris på rikdommen og mangfoldet til LGBTIQ+-samfunnet, "og hedre deres enorme bidrag til menneskerettighetsbevegelsen."

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -