1.5 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
NyheterHellas, 30,000 XNUMX evakuerte på Rhodos i brann

Hellas, 30,000 XNUMX evakuerte på Rhodos i brann

30,000 mennesker direkte truet av en brann på øya Rhodos. Myndighetene klarte å skjerme dem eller evakuere dem fra øya, der en skogbrann har herjet i fem dager.

Hundrevis av mennesker ble raskt evakuert fra øya Rhodos lørdag ettermiddag 23. juli for å unnslippe flammene, noen av dem hadde ikke engang hatt tid til å kle på seg, fortsatt i badedraktene. Ordren om å evakuere begynte å sirkulere tidlig på ettermiddagen, og brannen kom farlig nær turiststedene.

En brann viftet av sterk vind og hetebølgen
Tusenvis av turister måtte forlate hotellene og strendene sine i all hast, med alle mulige midler. Noen gikk milevis for å finne båter som var rekvirert, for å komme dem i sikkerhet så raskt som mulig, dag og natt. I alt ble 30,000 XNUMX mennesker skjermet, ifølge de lokale myndighetene, og rehusert som en hastesak. En fortærende brann som startet for fem dager siden, en vegg av ild viftet av sterk vind og en hetebølge som nå er ute av kontroll. Brannen har flyttet seg nærmere kysten og turistområdene. Strendene i Kiotari og Lardos har måttet evakueres.

Skadene er allerede betydelige. Vinden ventes å styrke seg utover ettermiddagen, og blåse flammene ytterligere opp. Brannslokkingsarbeidet vil ta flere dager, ifølge lokale myndigheter.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -