1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
MiljøSpania, varsling for risiko for skogbranner og høye temperaturer

Spania, varsling for risiko for skogbranner og høye temperaturer

Spania, sivilbeskyttelse og nødssituasjoner varsler risiko for skogbranner og høye temperaturer i store deler av landet

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Spania, sivilbeskyttelse og nødssituasjoner varsler risiko for skogbranner og høye temperaturer i store deler av landet

Skogbrannfaren vil fortsatt være svært høy eller ekstrem i store deler av landet de neste dagene.

Fra søndag og spesielt i løpet av neste uke er det ventet en episode med svært høye temperaturer. I tillegg er det i dag, fredag, betydelig risiko for regn og uvær i Navarra, Huesca og Zaragoza.

Den nasjonale planen for forebyggende tiltak for høye temperaturer er aktivert.

Mer oppdatert informasjon på Samfunnssikkerhet, AEMET og Helsedepartementet.

Generaldirektoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i innenriksdepartementet advarer i samsvar med prognosene til Statens meteorologiske byrå (AEMET) om fare for skogbranner og høye temperaturer i store deler av landet. I tillegg er det i dag, fredag, betydelig risiko for regn og storm i Navarre, Huesca og Zaragoza, med et varsel på 30 liter/m2 på 1 time, hagl og svært kraftige vindkast.

Risikoen for skogbrann vil forbli svært høy eller ekstrem de neste dagene. Alle forholdsregler bør tas for å unngå utbrudd av skogbranner, og hvis en brann oppdages i begynnelsen, ring 112 umiddelbart.

Det er ventet en episode med svært høye temperaturer fra søndag 9. og spesielt i løpet av neste uke. Områdene som mest sannsynlig vil bli berørt er den sørlige og sørøstlige tredjedelen av halvøya og Balearene, uten å utelukke områder i sentrum av halvøya og Ebro-dalen.

Over 40ºC i enkelte områder provoserer skogbranner 

På søndag vil det trolig lokalt overstige 40ºC i Guadalquivir-dalen og deler av det østlige Andalusia og det sørlige platået, og 36ºC i det indre av Balearene og Ebro-dalen.

Fra mandag av vil det sannsynligvis overstige 38ºC over hele linja, og lokalt 40ºC, i den sørøstlige kvadranten av halvøya og deler av Ebro-dalen. I områder av Guadalquivir-dalen kunne temperaturene allerede overstige 42ºC den dagen. I indre områder av Balearene kan temperaturene også overstige 38ºC.

Minimumstemperaturer vil også være svært høye, med tropenetter over 20ºC, og til og med lokalt over 25ºC på den sørøstlige halvdelen av halvøya, spesielt i den sørøstlige tredjedelen og på Balearene.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -