3.9 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
internasjonaltUnesco «fordømmer på det sterkeste» russisk verdensarvstreik i Odessa

Unesco «fordømmer på det sterkeste» russisk verdensarvstreik i Odessa

På fredag ​​fordømte UNESCO "på det sterkeste" de russiske streikene som ble utført "tidlig torsdag morgen" mot sentrum av Odessa, som har vært et verdensarvsted siden januar 2023.

"Ifølge en foreløpig vurdering ble flere museer som ligger innenfor verdensarvstedet påført skade, inkludert det arkeologiske museet, flåtemuseet og Odessa litteraturmuseum", understreket FNs organisasjon for kultur, vitenskap og utdanning.

"Alle var blitt merket av UNESCO og de lokale myndighetene med det blå skjoldet, det karakteristiske emblemet til Haagkonvensjonen fra 1954 for beskyttelse av kultureiendom i tilfelle væpnet konflikt, som derfor ble "krenket" i Odessa, fordømte UNESCO.

Det russiske angrepet, «som ble utført bare to uker etter det som ødela en bygning» i det historiske sentrum av Lviv (nord-vest), et annet verdensarvsted, «falt sammen med ødeleggelsen av Kultursenteret for populær kunst og kunstnerisk utdanning i byen Mykolaïv», beklaget FN-institusjonen.

Unesco ba om "en slutt på alle angrep på kultureiendommer beskyttet under bredt ratifiserte internasjonale normative instrumenter". «Denne krigen er en økende trussel mot ukrainsk kultur», insisterte den, og la til at den hadde registrert «skade på 270 ukrainske kultursteder» siden den russiske invasjonen begynte 24. februar 2022.

I januar 2023 ble det historiske sentrum av Odessa, en berømt by ved Svartehavet, inkludert på UNESCOs liste over verdensarv i fare på grunn av "truslene om ødeleggelse" som henger over dette stedet som et resultat av krigen, som er desto mer utsatt fordi det er nær havnen, en strategisk infrastruktur for Ukraina.

Spenningen har blitt økt i det sørvestlige Ukraina siden Moskva denne uken avviste en avtale om ukrainsk korneksport, som tillot lasteskip lastet med landbruksprodukter å forlate ukrainske havner ved å bruke beskyttede skipsruter.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -