8 C
Brussel
Lørdag desember 9, 2023
Kultur15. august: En dag med hvile, refleksjon og feiring over hele Europa

15. august: En dag med hvile, refleksjon og feiring over hele Europa

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Høytiden 15. august feires mye i land, med sine egne unike tradisjoner og navn. Denne spesielle dagen har betydning av både kulturelle årsaker da den minnes Marias himmelfart. I følge tro, hevder dette dogmet at Maria, som var Jesu mor, steg opp til himmelen i både kropp og sjel etter at livet hennes tok slutt. Feiringen av denne høytiden involverer ofte aktiviteter som familiesammenkomster, parader, markeder, sportsbegivenheter og fellesmåltider.

La oss ta en titt på hvordan fem forskjellige europeiske land feirer 15. august:

Italia

I Italia inntar Ferragosto scenen som en av de viktige høytidene over hele landet. Navnet Ferragosto kommer fra «Feriae Augusti», en setning som betyr «Augustus høytider». Det oppsto under keiser Augustus regjeringstid i 18 f.Kr. som en tid for hvile og feiring. I dag fungerer Ferragosto som en mulighet for italienere til å ta en pause fra rutinene sine og nyte sommerværet. Mange bedrifter og butikker stenger dørene denne dagen mens folk drar til strendene for å slappe av eller delta på piknik, festivaler og konserter. Det er også vanlig at ansatte ønsker sine arbeidsgivere en «buon ferragosto» (glad Ferragosto), med håp om å få en bonus.

I deler av Italia er Ferragosto en anledning preget av vanlige festligheter. For eksempel på Sardinia finnes det en festival kjent som La Festa di Sant'Efisio som feires den første mai og den femtende august. Denne festivalen fungerer som en pilegrimsreise for å hedre Saint Efisio, som blir sett på som skytshelgen for Sardinia. Pilegrimsreisen starter i Cagliari. Dette avsluttes i Nora, hvor Saint Efisio ble martyrdød. Under denne prosesjonen tar deltakerne på seg antrekk mens de er ledsaget av hester og vogner som skaper en livlig atmosfære som trekker tusenvis av besøkende.

Frankrike

I Frankrike har Assumption Day betydning som en helligdag som ble observert den femtende august. Det har betydning da det minnes Marias himmelfart - en tro som hevder at Maria, Jesu mor, steg opp til himmelen med sin kropp og sjel på slutten av sitt jordiske liv. På denne dagen forblir offentlige kontorer, bedrifter og butikker vanligvis stengt. Katolikker deltar i gudstjenester mens mange franske familier samles til måltider og organiserer ettermiddagsturer.

Enkelte regioner i Frankrike feirer himmelfartsdag gjennom arrangementer og skikker. For eksempel i Lourdes – et pilegrimsmål – finner en storslått prosesjon sted den femtende august.

Prosesjonen involverer pilegrimer som bærer en statue av Jomfru Maria gjennom gatene. De når til slutt grotten i Massabielle, hvor Saint Bernadette hevdet å ha sett Jomfru Maria i 1858. På et annet pilegrimsmål kalt Le Puy en Velay er det tradisjon for å tenne bål, på åsene rundt byen hver 14. august. Denne tradisjonen, kjent som Les Feux de la Saint Jean, markerer slutten på sommeren og starten på høstsesongen.

Tyskland

I Tyskland er Mariä Himmelfahrt en høytid som feires 15. august. Det har betydning i troen når det minnes Marias himmelfart. Denne dagen er det spesielle gudstjenester. Folk deltar ofte i prosesjoner og pilegrimsreiser. Noen regioner har også en skikk med å velsigne urter og blomster.

Bayern feirer Mariä Himmelfahrt med arrangementer og skikker. For eksempel, i Bad Tölz er det en prosesjon holdt den 15. august med personer kledd i antrekk som leder en statue av Jomfru Maria. Prosesjonen avsluttes ved Kalvarienberg, en høyde som gir utsikt over byen. På toppen av bakken står det et kapell dedikert til Jomfru Maria som tiltrekker seg pilegrimer. I Murnau by er det vanlig å pryde hus med blomster og grønt, på Mariä Himmelfahrt, kjent som «Kräuterbuschen». Denne tradisjonen fungerer som en måte å hylle Jomfru Maria og feire høstsesongen.

Spania

I Spania feires La Asunción de la Virgen som en helligdag 15. august. Denne betydningsfulle dagen er viktig ettersom den minnes Marias himmelfart. Mange enkeltpersoner deltar i gudstjenester og prosesjoner under denne anledningen.

Enkelte regioner i Spania markerer La Asunción de la Virgen med arrangementer og skikker. For eksempel i byen Elche som ligger i Alicante-provinsen, finner en festival ved navn La Festa d'Elx sted 14. og 15. august. Denne festivalen fungerer både som en feiring av Marias himmelfart og en hyllest til byens arv. Høydepunktet på festivalen er et drama kalt Misteri d'Elx som forteller historien om Marias himmelfart.

Historien utspiller seg i basilikaen Santa María, en gotisk kirke, med en historie som går flere hundre år tilbake. I byen Ponteareas som ligger i provinsen Pontevedra er det tradisjon for å tenne opp bål om kvelden 14. august. Denne tradisjonen, kjent som "Noite da Queima" er en måte å feire slutten på sommeren og starten på høstsesongen.

Portugal

I Portugal er 15. august observert som Dia da Assunção de Nossa Senhora, en høytid med betydning som minnes Marias himmelfart. Mange enkeltpersoner deltar i gudstjenester og prosesjoner denne dagen.

Enkelte områder i Portugal feirer Dia da Assunção de Nossa Senhora med arrangementer og skikker. For eksempel i Viana do Castelo, en by i Portugal, arrangeres en festival kalt Romaria da Senhora d'Agonia i helgen nærmest 15. august. Denne festivalen fungerer både som hyllest til Jomfru Maria og en feiring av byens arv. Festlighetene inkluderer en prosesjon ledet av fiskere som bærer en statue av Jomfru Maria gjennom gatene.

Prosesjonen avsluttes ved basilikaen Santa Luzia, en kirke som tilbyr utsikt over byen. I São Bartolomeu de Messines, en by som ligger i Algarve-regionen, eksisterer det en tradisjon kjent som "Tapetes de Flores" på Dia da Assunção de Nossa Senhora. Under denne tradisjonen er gatene utsmykket med blomster og grøntområder for å hedre Jomfru Maria og feire høstsesongen.

For å oppsummere har 15. august betydning i europeiske land som hver feirer den forskjellig basert på sin unike kultur og tradisjon. Mens det er forankret i overholdelse,

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -