1.8 C
Brussel
Mandag, desember 4, 2023
EuropaMEP-er oppfordrer EU og Türkiye til å se etter alternative måter å...

MEP-er oppfordrer EU og Türkiye til å se etter alternative måter å samarbeide på

Utenrikskomiteen oppfordrer EU og Tyrkia til å finne en løsning, på dødlåsen og etablere et rammeverk for forholdet deres. Medlemmer av utenrikskomiteen mener at med mindre det skjer en endring i hvordan den tyrkiske regjeringen tilnærmer seg ting, kan EU-tiltredelsesprosessen for Tyrkia ikke fortsette i sin stat.

Rapporten fra komiteen, som fikk 47 stemmer for uten stemmer mot og 10 avholdende stemmer, understreker behovet for handling fra regjeringen så vel som EU og dets medlemsland. Målet er å overvinne denne blindveien og jobbe for å bygge et partnerskap. I tillegg anbefaler parlamentsmedlemmer å sette i gang en refleksjonsperiode for å identifisere en vei videre for forholdet mellom EU og Tyrkia. De ber også om at kommisjonen undersøker alternativer for å etablere et gunstig rammeverk.

I rapporten bekrefter MEP-er at Türkiye fortsatt er en kandidat for EU-tilslutning, en NATO-alliert og en nøkkelpartner innen sikkerhet, handel og økonomiske forbindelser, og migrasjon, og understreker at Türkiye forventes å respektere demokratiske verdier, rettsstaten, menneskerettigheter og overholde EUs lover, prinsipper og forpliktelser.

Rapporten oppfordrer Tyrkia til å godkjenne Sveriges medlemskap i NATO. Understreker at prosessen med at et land slutter seg til NATO ikke bør være avhengig av et annet lands innsats for å bli med i EU. Medlemmer av Europaparlamentet fremhever at hvert lands fremgang mot EU-medlemskap kun bør være basert på deres prestasjoner.

Tilpasning til EUs enhetlige utenriks- og sikkerhetspolitikk

Rapporten erkjenner Tyrkias stemme i FNs generalforsamling som fordømmer Russlands handlinger mot Ukraina og dets forpliktelse til å opprettholde Ukrainas suverenitet og territorielle integritet. Det uttrykker skuffelse over at Tyrkia ikke støtter sanksjoner som ikke er godkjent av FNs rammeverk. Tyrkias tilpasning til EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk har nådd et lavpunkt på 7 % betydelig lavere enn noe annet land i utvidelsesprosessen.

EUs forpliktelse til å støtte flyktninger og hjelpe gjenoppbyggingen av jordskjelv

MEP-er berømmer Tyrkia for dets kontinuerlige innsats for å sørge for nesten fire millioner individer, som utgjør verdens største flyktningbefolkning. De anerkjenner bistand fra EU rettet mot å støtte både flyktninger og vertssamfunn i Tyrkia, og bekrefter deres standhaftige forpliktelse til å opprettholde denne hjelpen fremover.

MEP-medlemmer uttrykker sine sympatier til familier som er rammet av jordskjelv som fant sted 6. februar 2023.

De argumenterer for at EU bør fortsette å støtte befolkningen i å møte deres krav og initiativer, for gjenoppbygging. De fremhever at en samlet posisjon fra Europa har evnen til å styrke forholdet mellom EU og Tyrkia.

Premie

Ordføreren Nacho Sánchez Amor (S&D, Spania) sa:

«Vi har nylig sett en fornyet interesse fra den tyrkiske regjeringen for å gjenopplive EU-tiltredelsesprosessen. Dette vil ikke skje som et resultat av geopolitiske forhandlinger, men når tyrkiske myndigheter viser reell interesse for å stoppe den kontinuerlige tilbakegangen i grunnleggende friheter og rettssikkerhet. Hvis den tyrkiske regjeringen er oppriktig i dette, bør de vise det med konkrete reformer og handlinger.»

Bakgrunn

EU-tiltredelsesforhandlinger har faktisk stått stille siden 2018, på grunn av forverringen av rettsstaten og demokratiet i Türkiye.

Neste trinn

Rapporten skal nå legges fram for avstemning i Europaparlamentet som helhet på en av de neste plenumssesjonene.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -